BIOFILTER Környezetvédelmi Zrt.

A hulladékvadász zöldellő cégek csapata első ízben a BIOFILTER Környezetvédelmi Zrt. hazai munkásságát és annak zöld tevékenységeit vette górcső alá, hogy megismerhesse, majd bemutassa azt a kedves érdeklődőknek.

És, hogy mért ők? Nos, a hazai bioenergetikai szektor fontos résztvevői, elsősorban használt sütőolaj és étkezési hulladék begyűjtő és kezelő tevékenységeik révén, melynek piacát hozzávetőlegesen 70%-os lefedettséggel uralja.

A Biofilter Zrt. törökbálinti telephelye. Fotó: Rácz Mihály

A Biofilter Zrt. törökbálinti telephelye. Fotó: Rácz Mihály

Egyéb tevékenységeiről és a cég érdekes megalakulásáról a honlapon tudtok széleskörben tájékozódni. Én csak annyit említenék röviden, hogy a cég immáron 26. évét tapossa és magyar családi tulajdonban tevékenykedik szerte országunkban. Azt hiszem, ezzel már eleget is tudunk ahhoz, hogy a kezdeti szimpátia kialakuljon irányukba. Na de lássuk miben zöldellkednek.

Támogasd a Hulladékvadász üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt: támogatás!

A használt sütőolajat (növényi olaj), melyet Budapestről és vidékről különböző logisztikai begyűjtő körutakkal megoldva szállítják el, majd annak 85%-a biodízelként hasznosul, míg a feldolgozás során melléktermékként keletkező tisztítási maradék (15%) biogáz előállításra kerül. Ily módon 100%-ban hasznosították a problémás hulladékot. A lejárt szavatosságú vagy közkonyhákban, vendéglátó egységekben,stb. keletkező élelmiszer-hulladék szintén a begyűjtés után biogázként végzi, mely elektromos áram formájában hasznosul a Fővárosi Csatornázási művek telephelyén.

Fotó: Rácz Mihály

Fotó: Rácz Mihály

BIOFILTER lakossági tipp:

A MOL benzinkutak egy részén (186) van lehetősége a lakosságnak díjmentesen leadni a használt sütőolajat. Van MOL töltőállomás, de nincs sütőolaj visszavétel? Ez esetben bátran jelezzük az állomás vezetőségének, hogy a lakosságnak van igénye használt sütőolaj leadására, s ők ez alapján rendelkezésünkre fogják bocsájtani ezt a szolgáltatást.

Egy országos logisztikai rendszer üzemeltetéséhez jelentős mennyiségű papírfelhasználás társul, ezért a BIOFILTER Zrt., hogy ezt a mennyiséget csökkenthesse, hamarosan átáll a papír alapú vállalatirányításról a digitális irodára. Hogy egyéb kibocsájtásait kompenzálhassa, a cég részt vesz, egy un. „Clim’foot” francia alapú karbon-lábnyomszámításon a Herman Otto Intézet szervezésével.

A BIOFILTER Zrt. ezen kívül támogatja az egészségmegőrző és környezettudatos rendezvényeket, s tagja a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható fejlődésért (BCSDH) szervezetnek is. Csatlakozott az ACTION 2020 programhoz melynek kiemelt területei a klímaváltozás, a foglalkoztatás, élelmezés, a víz és a fenntartható életmód.

Továbbá a Biofilter Zrt. által szervezett szelektív gyűjtés és a környezetvédelmi témában szervezett rajz- és fotópályázat kiállítása:

Fotó: vs.hu

Fotó: vs.hu

 

Nem csoda, hogy a BIOFILTER Zrt. egyike lett a 10 legzöldebb európai cégnek 2016-ban.

Gratulálunk és további jó zöldülést kíván a hulladékvadász csapata!

You may also like...