Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
V. PET kupa - Légy te is PET kaloz - Hulladekvadasz.hu

V. PET kupa – Légy te is PET kaloz

Idén 5. alkalommal kerül megrendezésre a PET kupa. A Tisza hulladékszennyezése óriási környezet-, és természetvédelmi probléma. Ennek felszámolására jött létre ez a non-profit, civil kezdeményezés.

Ez a környezetvédelmi akció úgy járul hozzá a Tisza megtisztításához, hogy egész évben rendezvényeket, hónapokon átívelő hulladékszedési akciót, csapatépítő tréningeket, kiállításokat és szakmai egyeztetéseket szervez.

Három fő célja van: az élő vizeink védelme, a vízi sportok (kajak, kenu) népszerűsítése és a közösségépítés. A szervezők fő tevékenységei ez alkalommal is a PET Kupa verseny megszervezése, Tisza kutatás és ártéri hulladékmonitoring, természetvédelem, környezetvédelmi szemléletformálás (kiállítás és oktatás), természetfilmek készítése, csapatépítő tréningek és különleges kalandok szervezése, az első Szemétevő Szeméthajó megépítése és üzembe helyezése!

Az ötödik születésnapját ünneplő környezetvédelmi program szervezői idén minden eddiginél nagyobb dobásokra készülnek, s remélik, hogy továbbra is számíthatnak részvételedre, támogatásodra, segítségedre!

Az elmúlt években több mint 10 tonna szennyező anyagot távolítottak el a részvevőkkel a Tiszából, és több mint 60 súlyosan szennyezett parti területet derítettek fel, amelyből 20-at teljesen meg is tisztítottak. A PET Kupának köszönhetően eddig több mint 30 hulladékhajó épült, helyi közösségek csatlakoztak a szervezők környezetvédelmi erőfeszítéseikhez, és a leforgatott filmeknek köszönhetően ezrekhez jutott el a hír, hogy a Tisza segítségre szorul.

A 2016-os kupagyőztes FestPET alternatív energiát is használt az izomerő mellett. Fotó: PETkupa.hu

A 2016-os kupagyőztes FestPET alternatív energiát is használt az izomerő mellett. Fotó: PETkupa.hu

Az idei verseny újdonsága, hogy a Tisza egyik mellékfolyója is csatlakozik a kezdeményezéshez: a Bodrog mentén élők is hajóra szállhatnak kedvenc folyójuk megtisztításáért. Ezt a csapatot a Zöld Kör természetvédelmi szervezet vezeti, Sárospataktól Tokajig tisztítják majd a folyót és annak partjait, erdejeit. Így aki kenuval a Bodrogon szeretne indulni, azok majd a tokaji hídnál csatakozhatnak a többiekhez.

A Tisza és a Bodrog évezredek óta Tokaj ütőerének számít. A folyók állapota meghatározza városunk minőségét és megítélését, ezért nagyon fontosnak tartom az olyan természetvédelmi akciókat, mint a PET Kupa. Külön öröm számunkra, hogy az idén, Tokaj hídjánál találkozik majd a tiszai és a bodrogi csapat, utána pedig itt tartják pihenő napjukat. – üdvözölte a verseny kiírását Posta György, Tokaj polgármestere


Szervezők felhívása a következő

Idén nyáron 2017. július 1-jén veszi kezdetét a szemétderby!
Várjuk elszánt magáncsapatok, cégek, támogatók, önkéntesek jelentkezését!

TOBOROZZ, SZERVEZZ, és NEVEZZ!

ÚJ Versenyszabályzat
Nevezési szándéknyilatkozat
2017-es útvonal
Vagy legyél a Tisza önkéntese!

Mi már izgatottan várjuk jelentkezéseteket, s közben gőzerővel dolgozunk a támogatásokon, a programokon és a palackok felderítésén!

Köszönjük, hogy vagytok!
Kalózok, HAJÓÓÓÓRA!!

A rendezvény főszervezője és ötletgazdája a Természetfilm.hu Egyesület.
Támogatóinknak, Partnereinknek és az idei szakasz önkormányzatainak köszönjük a sok segítséget!

További információk:
petkupa@gmail.com
www.petkupa.hu
Forró drót: 06 30 314 7550


 Forrás: Petkupa.hu

You may also like...