Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
A korábbinál kétszer több használt gumiabroncsot dolgoz fel az AquaJet - Hulladekvadasz.hu

A korábbinál kétszer több használt gumiabroncsot dolgoz fel az AquaJet

Mintegy 750 millió forintos fejlesztéssel megduplázta kapacitását az elhasznált gumiabroncsokat környezetbarát technológiával újrahasznosító AquaJet – tájékoztatta a cég kedden az MTI-t.
A Bács-Kiskun megyei mintaüzem évi 380 tonnáról a duplájára, közel 770 tonnára növelte gumiabroncs-feldolgozó gyártókapacitását, emellett a hartai telephelyen, 25 százalékkal alacsonyabb fajlagos energiaráfordítással, a korábbihoz képest többféle méretű gumiabroncsot is képesek már feldolgozni. A fejlesztés a Norvég Alap 412 millió forint támogatásával valósult meg.

AquaJet

Az AquaJet által használt technológia egyedülálló magyar zöldipari szabadalom, amellyel a hulladékgumi újra alapanyaggá alakítható. A közlemény szerint az eljárás alapja a speciális ultra-nagynyomású vízsugaras őrlési módszer, amellyel a járműabroncsot alkotó különféle típusú gumik külön-külön kinyerhetők.

A végtermék nagy tisztaságú, fémmentes, 400 mikron alatti átmérőjű részecskékből álló gumipor, ami a gumi-, gumiabroncs-, építő- és műanyagipar területén alapanyagként, valamint alapanyag-helyettesítőként hasznosítható.

Kostyál Gábor, az AquaJet Zrt. alapító elnöke szerint fejlesztésük megújítja az abroncsfeldolgozást. A magyar tulajdonú cég külföldön szeretne terjeszkedni. Az újrahasznosított gumipor mellett a technológiát is értékesítik majd a világpiacon – ismertették a közleményben

Forrás: MTI

You may also like...