Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

RTL Klub híradójában a hulladékvadász.hu

Első alkalommal szerepelt a hulladékvadász.hu az ország legnézettebb hírműsorában, az RTL Klub Híradójában. Egy újabb terepszemle alkalmával egy zuglói illegális szeméttelep problémáját mutattuk be madártávlatból. A probléma fontosságát jelzi, hogy az országos online média szinte minden szereplője foglalkozott az üggyel.

A Híradó munkatársai helyszíni riporttal jelentkeztek, ahová Zugló polgármesterét, Karácsony Gergelyt is elhívták.

Zugló polgármestere az helyszíni riportban. / Fotó: Rtl.hu

Zugló polgármestere az helyszíni riportban. / Fotó: Rtl.hu

A Polgármester Úr elmondta, hogy éves szinten több millió forintot költenek az illegális hulladéklerakások felszámolására. Esetenként a közterület-felügyelők a saját testi épségüket is kockáztatják, amiről Karácsony Gergely is szót ejtett a híradásban.

Szélmalomharcnak tűnhet, de már több alkalommal számoltunk be arról, hogy a zuglói bejelentéseket szép számmal oldja meg az önkormányzat. Zugló a megtisztulás útján című összefoglaló anyagunkat még Karácsony Gergely is megosztotta. Ezzel megköszönve a zuglóiaknak a bejelentéseket.

RTL klub Fotó: Rtl.hu

Fotó: Rtl.hu

A hulladékvadász felvételén feltűnik egy sárga autó, amit Borsody István, az RTL riportere külön kiemelt. Ezzel is bizonyítva, hogy ezen a területen is folytonos az illegális hulladéklerakás.

Fotó: Rtl.hu

Fotó: Rtl.hu

A Levegő Munkacsoport szerint a büntetések szigorítása mellett szükség lenne olyan hulladékudvarokra, ahol sokkal többféle hulladékot le lehet adni és szelektiven válogatják.

Zugló csak egy a sok olyan település közül, ahol az illegális hulladéklerakásokkal küzdenek.

A hulladékvadász.hu legújabb illegális hulladék bejelentő applikációját, a Hulladékvadászt ajánljuk figyelmébe minden olyan önkormányzatnak, ahol a zuglóihoz hasonló esetekkel küzdenek.

Forrás: RTL.hu

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek