Az óbudai Aranyhegyi-patak hulladékszennyezése

Tennél, de nincs időd a szemétdombok eltakarítására? Támogass minket és elvégezzük helyetted a piszkos munkát! Támogatom a munkátokat!

Az 50-es évek után sokat szennyezett óbudai Aranyhegyi-patak újbóli szennyezésére hívja fel a figyelmet a bejelentő. 

A  területre illegálisan kihordott hulladékon túl a probléma abból adódik, hogy az még bele is esik a patakba, ezzel szennyezve azt. A bejelentő azt feltételezi, hogy az illegális hulladéklerakásokra földet öntve növelik a terület méreteit.

Az Aranyhegyi-patak a Pilisben eredő és a Dunába torkolló vízfolyás. Hossza 23 km. – wikipedia.

Olykor a Aranyhegyi-patakba is kerül a szemétből. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Olykor a Aranyhegyi-patakba is kerül a szemétből. / Fotó: hulladekvadasz.hu

[Best_Wordpress_Gallery id=”207″ gal_title=”óbudaszemétdomb”]

A bejelentés szövege
“Tisztelt Cím! A Solymárvölgyi út vége felé (kb a 150.szám előtt), valakik hulladékkal töltik fel az Aranyhegyi-patak partját. A szemetes terület szembetűnő látvány, a mellette elhaladó vonatról és az ürömi körforgalomból is. Amennyire én látom, nagy mennyiségű, vegyes, kommunális hulladékot halmoztak fel a patak mellett, majd erre, módszeresen ráterítenek építési hulladékot, így alakítva ki ott egy placcot. A szemétből természetesen jut a patak vizébe is. A művelőit, elég nagy valószínűséggel, a helyszín mögött lakók között kell keresni.

Aranyhegyi-patak

Érdekes összevetni a Google Maps 5 évvel ezelőtti utcaképét, egy mostani fotóval, illetve a műholdképeket is. Hatalmas változáson ment át a szennyezett rész környezete, új M10-est építettek, házakat bontottak le, pár méterre a szemetes területtől pedig vasutat fejlesztettek (odébb tették és hídja is épült a patak felett), a patakot pedig új mederbe terelték (a szemetes területhez közelebb került).

Szóval minden átalakult, a szemét viszont maradt, csak más elrendezésben. A legérdekesebb, hogy a villanyoszlop töve, azóta is fix helye a bontott téglakupacnak, de már nem az 5 évvel ezelőtti téglák alkotják.”

Hulladék jellege: kommunális, építési.

[codepeople-post-map]

Az Aranyhegyi-patak helyszínéről beérkezett bejelentést továbbítjuk az aktuális szervekhez.

Köszönjük a bejelentést!

Iratkozz fel a Hulladékvadász Hírlevélre!Feliratkozom!

Ez is érdekelhet: