Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Az óbudai Aranyhegyi-patak hulladékszennyezése

Az 50-es évek után sokat szennyezett óbudai Aranyhegyi-patak újbóli szennyezésére hívja fel a figyelmet a bejelentő. 

A  területre illegálisan kihordott hulladékon túl a probléma abból adódik, hogy az még bele is esik a patakba, ezzel szennyezve azt. A bejelentő azt feltételezi, hogy az illegális hulladéklerakásokra földet öntve növelik a terület méreteit.

Az Aranyhegyi-patak a Pilisben eredő és a Dunába torkolló vízfolyás. Hossza 23 km. – wikipedia.

Olykor a Aranyhegyi-patakba is kerül a szemétből. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Olykor a Aranyhegyi-patakba is kerül a szemétből. / Fotó: hulladekvadasz.hu

[Best_Wordpress_Gallery id=”207″ gal_title=”óbudaszemétdomb”]

A bejelentés szövege
“Tisztelt Cím! A Solymárvölgyi út vége felé (kb a 150.szám előtt), valakik hulladékkal töltik fel az Aranyhegyi-patak partját. A szemetes terület szembetűnő látvány, a mellette elhaladó vonatról és az ürömi körforgalomból is. Amennyire én látom, nagy mennyiségű, vegyes, kommunális hulladékot halmoztak fel a patak mellett, majd erre, módszeresen ráterítenek építési hulladékot, így alakítva ki ott egy placcot. A szemétből természetesen jut a patak vizébe is. A művelőit, elég nagy valószínűséggel, a helyszín mögött lakók között kell keresni.

Aranyhegyi-patak

Érdekes összevetni a Google Maps 5 évvel ezelőtti utcaképét, egy mostani fotóval, illetve a műholdképeket is. Hatalmas változáson ment át a szennyezett rész környezete, új M10-est építettek, házakat bontottak le, pár méterre a szemetes területtől pedig vasutat fejlesztettek (odébb tették és hídja is épült a patak felett), a patakot pedig új mederbe terelték (a szemetes területhez közelebb került).

Szóval minden átalakult, a szemét viszont maradt, csak más elrendezésben. A legérdekesebb, hogy a villanyoszlop töve, azóta is fix helye a bontott téglakupacnak, de már nem az 5 évvel ezelőtti téglák alkotják.”

Hulladék jellege: kommunális, építési.

Az Aranyhegyi-patak helyszínéről beérkezett bejelentést továbbítjuk az aktuális szervekhez.

Köszönjük a bejelentést!

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek