Ma kezdődik a lakossági lomtalanítás Budapesten

Tennél, de nincs időd a szemétdombok eltakarítására? Támogass minket és elvégezzük helyetted a piszkos munkát! Támogatom a munkátokat!

Február 24-én pénteken, a lomok kikészítéssel – elsőként az V. kerületben – megkezdődik az idei lakossági lomtalanítás – írja az FKF Zrt.

Budapest közterületi rendjének és tisztaságának megőrzése érdekében az FKF Nonprofit Zrt. arra kéri a lakosságot, hogy tartsák be a tájékoztató anyagban leírtakat, és lomjaikat a kikészítés napján csak 18 óra után helyezzék ki!

Az elszállítást az előző évek gyakorlatával megegyező módon végzi az FKF Nonprofit Zrt. A lomtalanítási időpontokat a kerületi önkormányzatokkal történt előzetes egyeztetést követően határozzák meg, melynek során figyelembe veszik a nemzeti, vallási és kegyeleti ünnepeket is, amikor szolgáltatásuk szünetel.

Budapest kerületeit körzetekre osztották, ezzel biztosítható, hogy a lomokat koncentráltan szállíthassák el, így rövidebb ideig okoz kellemetlenséget a lakóknak, nehézséget a gyalogosoknak és a gépkocsival közlekedőknek a lomtalanítás. A lomok kihelyezési időpontjainak betartását a kerületi közterület-felügyeletek, illetve a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság munkatársai ellenőrzik, szükség esetén intézkedhetnek.

Aki települési hulladékot közterületen engedély nélkül, vagy nem a kijelölt lerakóhelyen és időben helyez el, szabálysértést követ el, amelynek büntetési tétele 150.000 Ft-ig terjedhet.

Az FKF Nonprofit Zrt. Budapest több mint 800.000 háztartását 7-10 nappal az adott körzetben kezdődő lomtalanítást megelőzően hivatalos levélben tájékoztatja a lomok kihelyezésének időpontjáról.

Levelükhöz hírlevelet is csatoltak, amely általános információkat tartalmaz. Célja a lomtalanítás lebonyolításának ismertetése, továbbá hogy a lakosok választ kaphassanak a leggyakrabban felmerülő kérdésekre is:

  • mit lehet kikészíteni és mit nem,
  • hová és hogyan helyezzék ki feleslegessé vált használati tárgyaikat,
  • milyen módon lehet a jelzettől eltérő időpontban vagy sürgősen elszállíttatni a lomot stb.

A társasházak lépcsőházaiban tájékoztató plakátokat is elhelyeztek. A kerületi lomtalanítási időpontok folyamatosan bővülő listája megtalálható Társaság honlapján a www.fkf.hu címen. A lakóhely pontos megadásával telefonon 06-80/353-353-as ügyfélszolgálati számunkon, valamint írásban az fkfzrt@fkf.hu elektronikus levélcímen is érdeklődhetnek.

A háztartásokban keletkező, szakszerű ártalmatlanítást igénylő anyagok (veszélyes hulladékok) leadására Társaság idén is minden körzetben, a lomok elszállításának napján ideiglenes átvevőhelyet üzemeltet, ahol leadhatók a festékek, oldószerek, akkumulátorok, elektronikai hulladékok stb. Ezen átvevőhely címe ugyancsak megtalálható hivatalos levelükben.

Az elszállítást követően Társaság munkatársai elvégzik az érintett körzetben az útburkolat takarítását. A járdák takarítása az ingatlantulajdonosok feladata.

Forrás: FKF Zrt. facebook oldal

Iratkozz fel a Hulladékvadász Hírlevélre!Feliratkozom!

Ez is érdekelhet: