Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
A jeges árvíz után 2450 köbméter hulladék maradt a Tisza hullámterében - Hulladekvadasz.hu

A jeges árvíz után 2450 köbméter hulladék maradt a Tisza hullámterében

A jeges árvíz után mintegy 2450 köbméter hulladék maradt a Tisza hullámterében – közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) kedden az MTI-vel. Az érintett öt vízügyi igazgatóság közfoglalkoztatottak bevonásával kedden kezdte meg a hulladék összeszedését.

Az OVF közleményében azt írta: a vízügyi szakemberek felmérése szerint a Szamoson és a Felső-Tiszán, egészen Tokajig közepesen szennyezett a hullámtér, Tokaj térségében Tiszalökig, valamint a Bodrog torkolati szakaszán pedig erősen szennyezett. A folyó Tiszalöktől Tiszafüredig közepesen, a Tisza-tó teljes hullámtere viszont erősen szennyezett. A Kisköre alatti szakaszon az országhatárig gyengén szennyezett a Tisza.

Így sodorta el a tiszai kompot és vele az éjjeli őrt az ár – az ATV felvétele

A levonuló jeges árvíz miatt a hagyományos árvízi hulladék mellett (amely döntően műanyag palack és kommunális hulladék) a jégtorlasz által elhozott egyéb „idegen anyagok” is maradtak a folyó hullámterében. Ezek eltávolítása nemcsak a víz minőségének megóvása miatt fontos, hanem közegészségügyi, mezőgazdasági és turisztikai szempontok miatt is.

Az OVF azt írta: sok helyen nehezen megközelíthető vagy nagy területen szétszóródott a hulladék. Emiatt az összegyűjtés jóval hosszabb időt igényel. Emiatt a hulladék eltávolítása akár májusig is elhúzódhat – olvasható a közleményben.

Forrás: MTI

You may also like...