Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Napi úti csomag hulladékmentesen - Hulladekvadasz.hu

Napi úti csomag hulladékmentesen

Milyen úti csomag összeállítással lehet elérni, hogy a mindennapi elfoglaltságainkat is csomagolás nélkül tudjuk intézni, akkor egyrészt agyban kell erre ráhangolódnunk, másrészt hozzá kell szoknunk ahhoz, hogy minden reggel úgy induljunk el otthonról, hogy mindenünk meg legyen ehhez.

Ha arra törekszünk, hogy ne csak a háztartásunk termeljen nulla hulladékot, akkor a táskánkban így ideális esetben mindig lesznek olyan eszközök (textil szatyrok, dobozka, stb.), amelyek bármely szituációban kisegítenek, hogy elkerüljük a fölösleges szeméthalmozást.

Találtam egy ügyes kis listát azokról a dolgokról, melyek segítségével, egy átlagos napodat csomagolás nélkül megoldhatod a hétköznapokban.

úti csomag Fotó: my-concept.com

Fotó: my-concept.com

Textil szatyor, táska – Ha úgy alakul, hogy hirtelen be kell ugrani boltba, akkor lesz hova tenni a megvásárolt termékeket. Akkor is, ha nem készültél eredetileg vásárlásra. Én mindig 2-t is szoktam bekészíteni. Ilyet a legtöbb helyen már venni is lehet, de akár varrhatsz is (csak figyelj hogy elég erős legyen a súlyosabb termékekhez). Nekem az évek során innen-onnan összegyűlt reklám táskáim vannak. de tervben van, hogy varrok pár szebb darabot.

Fotó: philips.hu

Fotó: philips.hu

Kisméretű zárható dobozka – Hasznos, ha gyümölcsöt vagy kekszet szeretnénk magunkkal vinni. Én a megmaradt Avent anyatejgyűjtő dobozaimat használom, de a kisebb befőttes üvegek még inkább a hulladékmentességet szolgálják.

Szemüveg törlő kendő – ha szemüveges vagy, nincs értelme eldobható optikai törlőkendőt venni, inkább legyen nálad mosható, textil kendő. Én Vixi optikai kendőt használok, bár a műszálassága kicsit riasztó lehet, azonban nagyon tartós.

Fotó: roltex.hu

Fotó: roltex.hu

Papír zsebkendő helyett textil zsebkendő, ebből érdemes több darabot is bekészíteni. Erre tökéletes lehet egy feldarabolt és beszegett régi lepedő, de boltban is kaphatóak nagyon szépek.

Fotó: ikea.com

Fotó: ikea.com

Szendvicses doboz – ha megettük a napi szendvicsünket, utána tökéletes apróságok vásárlásakor. Érdemes olyat beszerezni, ami hosszú távon is használható. Nekem többnyire Tupperware dobozaim vannak. A kisebbekből 1-2-t általában bedobok a táskámba. De ahogy fokozatosan elhasználódnak, úgy fogom ezeket lecserélni zárható fém illetve üveg dobozokra.

Fotó: epkezlab.com

Fotó: epkezlab.com

Ha valaki főtt ételt szeretne vinni magával, akkor is érdemes zárható üveg dobozt választani, mivel az mikroban is használható, így az otthonról vitt ebéd is könnyen megmelegíthető. A főtt étel elfogyasztásához evőeszközre is szükségünk lesz. Bár én ilyen esetben szimplán az otthoni evőeszközökből teszek a táskámba, de jó szolgálatot tud tenni az úgynevezett kanálgép is.

Innivalónak tartós, biztonságos anyagból készült kulacs az ideális. Semmiképpen NE használjunk PET palackot erre a célra, mert káros anyagok oldódhatnak ki belőle! A kulacs lehet üveg, fém, de akár speciális műanyag is. Nálunk az egész család a Hygi kulacsot használja, mert ez nem büdösödik és nem penészedik be.

Mindenkinek sok sikert kívánok a nulla hulladék eléréséhez.

Andi ?

Ha még több hasznos tippet szeretnél olvasni a hulladék csökkentéséről, akkor keresd fel

You may also like...