Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Forma-1 gyorsaságú takarítás a Napfény Városában

Forma-1 gyorsaságú takarítás történt a Napfény Városában, Szegeden. A vidéki nagyváros példamutatásból jelesre vizsgázott, ahol két nap alatt megoldották a településről érkezett első bejelentést.

Az oldalunk adminisztrátora, ahogy bejelentést továbbította Szeged Önkormányzatának rá két napra a bejelentő jelezte felénk, hogy egy konténer került ki a szegedi Árvízmű Emlékmű mellé.

Forma-1 gyorsaságú takarítás? Igen, lehetséges. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Forma-1 gyorsaságú takarítás? Igen, lehetséges. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentő levelében a következőt írta
“Sziasztok Hulladékvadászok. Képzeljétek, rendet raktak! Hoztak az emlékműhöz egy konténert és telepakolták a bejelentésemben mutatott szeméttel. Elképesztő! Hamarosan küldök még bejelentéseket.”

A facebookon a bejelentéshez fűzött internetes hozzászólásokból kiderült számunkra, hogy ez a probléma már hosszú évek óta fennáll. A hulladék visszakerülésének megakadályozásaként kezdetben le kellene zárni az emlékmű alsó részéhez való bejárást.

A közelmúltban hasonló gyors ügyintézésről számolhattunk be Budapest, Józsefvárosból, ahol a Klinikák metrómegálló közvetlen környezetét takarították ki a bejelentés hatására.

A szegedihez hasonló gyorsasággal megoldott eset Budapest, Józsefvárosából. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A szegedihez hasonló gyorsasággal megoldott eset Budapest, Józsefvárosából. / Fotó: hulladekvadasz.hu

De az ország több pontjáról hasonló intézkedésekről is adtunk már hírt. Olyan települések, mint Gödöllő, vagy a Budapest XIII. kerülete, ahol különösen ügyelnek a környezet rendjére.

Reméljük a jó példák hatására sok hasonló esettel találkozunk a jövőben 🙂

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek