Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

A rákosligeti Szőlőhegy lángba boruló hulladéklerakásai (videókkal)


Notice: class-oembed.php használata nem támogatott a 5.3.0 verzió óta! Ezt javasoljuk helyette: wp-includes/class-wp-oembed.php. in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/functions.php on line 4802

Tegnap ismét a lángok martalékává vált a rákosligeti Szőlőhegy. A terület rendezetlensége évek óta megkeseríti a környékbeliek életét, egészségét. A hulladékvadász stábja kint járt a tűzeset időpontjában.

A helyszíni riportunk alkalmával betekintést nyertünk a Katasztrófavédelem és a Budapesti Tűzoltóság áldozatos munkájába a rákosligeti tűzeset kapcsán, illetve a több tonna illegális hulladéklerakás rákkeltő égésébe.

rákosligeti Szőlőhegy A területen felhalmozott illegális hulladék is kigyulladt a növényzet mellett. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A területen felhalmozott illegális hulladék is kigyulladt a növényzet mellett. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A hulladékvadász.hu által készített videofelvétel.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság hivatalos információi szerint több mint húsz hektáron gyulladt ki a száraz fű és az aljnövényzet szombaton Budapest 17. kerületében, a Cinkotai út és a Naplás út között fekvő területen.

Drónfelvétel: Patoh Balázs Folyami Katasztrófavédelem / Forrás: katasztrofavedelem.hu

A lángokat a fővárosi hivatásos, valamint a csömöri és a rózsadombi önkéntes tűzoltók fojtották el. Legmagasabb, ötös riasztási fokozatban több mint hatvan tűzoltó és számos jármű vett részt a tűz körülhatárolásában és eloltásában.

Az egykor TSZ Szőlő volt területére korábban lakóparkot akartak építeni, de csődbe ment a vállalkozó és azóta megoldatlan a terület hasznosítása. Viszont a gazdátlan területre folyamatos a hulladéklerakás, ami szinte évente több alkalommal is kigyullad ezzel veszélyeztetve a környező ingatlanok épségét. Továbbá az égés nagy mennyiségű légszennyezettséget generál, ami a környékbeliek egészségét károsíthatja.

A rákosligeti Szőlőhegy hulladékproblémájával kapcsolatban egy összefoglaló cikkel jelentkezünk hamarosan.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek