A rákosligeti Szőlőhegy lángba boruló hulladéklerakásai (videókkal)

Tennél, de nincs időd a szemétdombok eltakarítására? Támogass minket és elvégezzük helyetted a piszkos munkát! Támogatom a munkátokat!

Tegnap ismét a lángok martalékává vált a rákosligeti Szőlőhegy. A terület rendezetlensége évek óta megkeseríti a környékbeliek életét, egészségét. A hulladékvadász stábja kint járt a tűzeset időpontjában.

A helyszíni riportunk alkalmával betekintést nyertünk a Katasztrófavédelem és a Budapesti Tűzoltóság áldozatos munkájába a rákosligeti tűzeset kapcsán, illetve a több tonna illegális hulladéklerakás rákkeltő égésébe.

rákosligeti Szőlőhegy A területen felhalmozott illegális hulladék is kigyulladt a növényzet mellett. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A területen felhalmozott illegális hulladék is kigyulladt a növényzet mellett. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A hulladékvadász.hu által készített videofelvétel.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság hivatalos információi szerint több mint húsz hektáron gyulladt ki a száraz fű és az aljnövényzet szombaton Budapest 17. kerületében, a Cinkotai út és a Naplás út között fekvő területen.

Drónfelvétel: Patoh Balázs Folyami Katasztrófavédelem / Forrás: katasztrofavedelem.hu

A lángokat a fővárosi hivatásos, valamint a csömöri és a rózsadombi önkéntes tűzoltók fojtották el. Legmagasabb, ötös riasztási fokozatban több mint hatvan tűzoltó és számos jármű vett részt a tűz körülhatárolásában és eloltásában.

Az egykor TSZ Szőlő volt területére korábban lakóparkot akartak építeni, de csődbe ment a vállalkozó és azóta megoldatlan a terület hasznosítása. Viszont a gazdátlan területre folyamatos a hulladéklerakás, ami szinte évente több alkalommal is kigyullad ezzel veszélyeztetve a környező ingatlanok épségét. Továbbá az égés nagy mennyiségű légszennyezettséget generál, ami a környékbeliek egészségét károsíthatja.

A rákosligeti Szőlőhegy hulladékproblémájával kapcsolatban egy összefoglaló cikkel jelentkezünk hamarosan.

Iratkozz fel a Hulladékvadász Hírlevélre!Feliratkozom!

Ez is érdekelhet: