Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

ASCO Hungaria Kft.

A hulladekvadasz.hu Zöldellő Cégek rovatának első igazán profilunkba vágó hazai vállalatát, az ASCO Hungaria Kft-t szeretnénk bemutatni, akik rendkívül hasznos, igazán széleskörű tevékenységet folytatnak a hazai és nemzetközi hulladékpiacon.

Munkájukat többek között a 94/62. számú EU direktíva, valamint a 1013/2006 EK Rendelet iránymutatásával, a hazai bonyolult hulladéktörvényi szabályozás alappillére – a 2012. évi CLXXXV törvény – és az kapcsolódó kormányrendeletek alapján végzik.

ASCO Hungaria Kft

Az ASCO Hungaria Kft. budafoki telephelye nagy mennyiségű csomagolási hulladékot kezel. Fotó: hulladekvadasz.hu

A cég 1994-es megalakulása óta folyamatosan bővülő szolgáltatás palettája az alábbi:

  • Szelektív hulladékkereskedelem:

Cégektől és magánszemélyektől világpiaci árakon csomagolási hulladékok vásárlása és értékesítése nemzetközi értékesítési hálózatukon keresztül

  • Hulladékgazdálkodási tanácsadás:

mikro-, közép- és multinacionális vállalatok számára hatékony hulladékgazdálkodási tanácsadói tevékenység magasan képzett környezetvédelmi mérnökeik közreműködésével, cél a helyszíni szemlét követően a hulladékgazdálkodási tevékenység optimalizálása

  • Teljeskörű OKTF-NHI képviselet:

OKTF-NHI jelentés elkészítése: az aktuális havi jelentések elkészítése/nyomon követése/hiánypótlások elkészítése a teljesítési igazolás kiadásáig; korábban beadott jelentések nyomon követése/hiánypótlások elkészítése a teljesítési igazolás kiadásáig; havi jelentésekhez kapcsolódó teljes körű képviselet; havi jelentésekhez kapcsolódóan a kezelő és a hasznosító partnerekkel való kapcsolattartás/adategyeztetés/adatbekérés és minden alkalommal elektronikus úton megküldése az OKTF-NHI felé benyújtott dokumentumoknak.

  • Hulladékkezelés:

Budafoki telephelyükön széleskörű hulladékkezelési szolgáltatásokkal rendelkeznek, úgymint a hiteles mérlegeléssel, a válogatással, a bálázással és hulladékraktározással

A bálázott csomagolási hulladék. Fotó: hulladekvadasz.hu

  • Másodnyersanyag értékesítés:

A cég hulladékgazdálkodásából származó másodnyersanyagok értékesít, amik a bálázott hullámpapír, a bálázott vegyespapír, az ömlesztett újság és irodai papír, a bálázott fólia, a PET darálék, a PE/PP granulátum, az üveg és a fa apríték.

  • Iratmegsemmisítés:

Több tíz éves szakmai tapasztalat alapján, nemzetközi előírásoknak megfelelő szabványosított eljárás alkalmazásával nagymennyiségű iratmegsemmisítés. Partneri igény esetén gyűjtőedények/zsákok/konténerek kihelyezése, majd a partnerek irodájában/raktárépületében szelektíven gyűjtött papírhulladék zárt tehergépkocsiban elszállítása után a budafoki telephelyen nagyteljesítményű iratmegsemmisítő gépekkel ledarálás.

Az iratmegsemmisítő gép és a megsemmisítésre váró dokumentumok. Fotó: hulladekvadasz.hu

  • Eszköz bérbeadás:

Cégek részére kedvezményes áron csomagolási hulladékgazdálkodási eszközök biztosítása. Helyszíni felmérés után javaslattétel a megfelelő hulladékkezelési eszközre vonatkozóan, majd szerződéskötés után kiszállítása a partner telephelyére, szakszerű beüzemeléssel együtt.

  • Termékdíj tanácsadás:

Környezetvédelmi termékdíj-kötelezett partnerek részére, magasan képzett környezetvédelmi termékdíj – és hulladékgazdálkodási szakértői bevonásával bejelentési, nyilvántartásba vételi kötelezettség teljesítése, nyilvántartás kialakítása, bevallási kötelezettség teljesítése, termékdíj-előleg megállapítási kötelezettség teljesítése, egyéni hulladékkezelés kialakítása és megvalósítása és meglévő rendszer felülvizsgálata, optimalizálása.

Bálázott aluminium italos dobozok. Fotó: hulladekvadasz.hu

A hulladekvadasz.hu csapata Kós Szabina okl. környezetgazdálkodási mérnök, Cégvezető jóvoltából látogatást tehetett a budafoki telephelyen üzemlátogatás keretén belül, a cikkben szereplő fényképek akkor készültek.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek