Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Tusculánumi temető melletti illegális hulladéklerakó (Frissítve) - Hulladekvadasz.hu

Tusculánumi temető melletti illegális hulladéklerakó (Frissítve)

Érden a Tusculánumi temető melletti üres, gazdátlan ingatlanon a bejelentésben látható képek szerint gyűlik a szemét már évek óta.

Frissítve
2017.03.12.

Egy másik környékbeli lakó a facebookon kommentelte a posztot, amiben az alábbi információkat osztotta meg velünk:
„A PET-palack az kb 24-48 órás, a többi évek óta ott van. A területet tavaly nagyrészt kitakarították a „Te szedd” akció keretein belül, aztán körbeárkolták, hogy autóval ne lehessen behordani a mocskot. Volt is erről poszt nálatok.

A terület bejáratát lezárták hatalmas kőtömbökkel. / Fotó: erdmost.hu

A terület bejáratát lezárták hatalmas kőtömbökkel. / Fotó: erdmost.hu

A tavalyi takarításból kimaradt a kanapé, gondolom a méretei miatt, illetve az első képen látható kupacot is ott felejtették. Furcsán hangzik, de most egész jó a helyzet. Az építési törmeléket, a lomizásból és illegális autóbontásból származó maradványokat valahova máshova hordják. A területet körülvevő árkokban időnként ipari mennyiségben felbukkanó gumiabroncsokat az ÉrdKom munkatársai begyűjtik, erre legutóbb most szerdán került sor. Viszont minden mást ott hagynak. Ez elsősorban kommunális hulladékot jelent, egyszerű háztartási szemetet. Gyanítom, hogy a hétvégi házak tulajdonosai, hazafelé menetben itt hajigálják ki a szemetüket, szépen bezsákolva, amit aztán a kóbor állatok szét is szednek.”

Valóban korábban már több intézkedést is végrehajtott a helyi városvezetést, aminek utólag is érezhetőek a pozitív hozadékai.


Korábban
2017.03.12.

A terület feltehetőleg magántulajdon és az Érd Önkormányzata a felszólítás jogával élhet, ha úgy véli a hulladék szabálytalanul került a helyszínre.

A bejelentés szövege
„Tisztelt Hulladékvadász! Érd, Tárnoki út végén lévő temető mögötti tisztáson elég sok szemétkupac van. Kanapé, széttört palatető, autógumik, szemeteszsákok.. és még ki tudja mik. Elszomorító a helyzet. Üdvözlettel: egy elkeseredett környéken lakó..”

Szelektíven gyűjtött PET palackok is kikerültek a területre, amit még a "tapos laposra" módszerrel gyűjthettek össze. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Szelektíven gyűjtött PET palackok is kikerültek a területre, amit még a „tapos laposra” módszerrel gyűjthettek össze. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Hulladék jellege: kommunális, építési.

[codepeople-post-map]

Továbbítjuk a bejelentést az aktuális szervekhez.

Köszönjük a bejelentést!

You may also like...