Rátka világörökségi területét elborítja a szemét

Tennél, de nincs időd a szemétdombok eltakarítására? Támogass minket és elvégezzük helyetted a piszkos munkát! Támogatom a munkátokat!

A bejelentő szerint a Rátka település világörökségi területét elborítja a szemét. A szemetelők fittyethánynak minden aktuális jogszabályra és szabadon hordják a területre feleslegessé vált szemetüket.

A képeket március 5-én készítette, ahol még egy a területre autóval érkező szemetelőt is lencsevégre kapott. A BAZ megyéből beérkezett bejelentéseket ide kattintva lehet megtekinteni.

Rátka (németül: Ratkau) község Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, a Szerencsi járásban, Miskolctól 42 kilométerre északkeletre, a Tokaji borvidéken.Wikipedia.

Rátka Többféle szemét kerül ki a területre folyamatosan. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Többféle szemét kerül ki a területre folyamatosan. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentés szövege
“Tisztelt Hulladékvadászok! Rátkán – világörökségi területen(!) – készültek az alábbi képek, tudomásom szerint önkormányzati területen. Egy Mád irányából közlekedő autós éppen ottjártamkor rakott le szemetet. Bár látta, hogy fényképezem, gátlástalanul folytatta az illegális tevékenységet. A helyszínen a probléma nem új keletű, a megoldás egyelőre várat magára. 

Hozzáteszem, Rátka egyébként belterületen kifejezetten rendezett, tiszta (sváb) település, a megjelölt helyszínre is gyanítom, hogy nem az ott lakók viszik a szemetet. A lencsevégre kapott autós is Mád irányából jött és arra is távozott, valamint ezen az útszakaszon az átmenő forgalom is jelentős. A 39. sz. úton még két helyen jellemző szemétlerakás. Az egyik helyen szemét lerakását tiltó táblát is kihelyeztek. Onnan időnként elszállítják a szemetet, de mindig újratermelődik. Ezek kisebb szemétkupacok, közvetlenül az út mellett találhatóak. Segítségüket előre is köszönöm, köszönjük.”

Hulladék jellege: kommunális, építési, zöldhulladék.

A bejelentő által küldött térkép a lerakások megjelölésével. / Fotó: Google Earth

A bejelentő által küldött térkép a lerakások megjelölésével. / Fotó: Google Earth

[codepeople-post-map]

Továbbítjuk a bejelentést az aktuális szervekhez.

Köszönjük a bejelentést!

Iratkozz fel a Hulladékvadász Hírlevélre!Feliratkozom!

Ez is érdekelhet: