Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Felsőrákos külterületi mocska - Hulladekvadasz.hu

Felsőrákos külterületi mocska

Felsőrákos külterületét a bejelentő szerint ellepi a szemét. A képek tanulsága szerint ez így is van. Vajon van rá megoldás? Mindenesetre továbbítjuk a Kőbánya Önkormányzatának a bejelentést.

Felsőrákos A bejelentő által készített összevágott szemétösszkép. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentő által készített összevágott szemétösszkép. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentés szövege
„A X. és XVI. kerület határán, a Pesti határút, Legény utca és Dorogi utcák által határol, be nem épített használaton kívüli szántóföldes területen az utóbbi időben sajnos jelentékeny illegális hulladéklerakás kezdődött – a képek sajnos magukért beszélnek. A z építési törmeléktől a berendezési tárgyakon át a vegyi anyagokig és az elektronikai hulladékig minden kezd jelentős mértékben felhalmozódni a térképen pirossal jelölt területen.”

Hulladék jellege: kommunális, építési.

Továbbítjuk a bejelentést az aktuális önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Felsőrákos Budapest egyik városrésze a X. kerületben.

Fekvése: Kerepesi út a Fehér úttól – Sárga rózsa utca – Pesti határút – Jászberényi út – Fehér út a Kerepesi útig.

Története: Felsőrákos a X. kerület északkeleti szeglete. Az Örs vezér tere délkeleti szegletétől egészen a XVII. kerületig nyúlik. Eredetileg Felsőrákosi rétek volt a neve. A Rákos-mezőn található.

Az Örs vezér tere kőbányai oldalának egyik fele ebben, míg a másik (az M2-es metró végállomása körüli) rész Ligettelek városrészben található, a tér északi fele pedig a XIV. kerülethez tartozik. A tér körül az 1950-es, 1960-as években több ütemben több tucat panelházat építettek. A kőbányai oldalon így létrejött Gyakorló utcai lakótelep szintén ebben a városrészben van. Felsőrákos egyéb részein a családi házas jelleg dominál, ám összességében területének nagyja máig beépítetlen, aminek kis része mezőgazdasági művelés alatt áll; a többi erdő vagy mező.

Itt található a Keresztúri út mentén az Egis Gyógyszergyár egyik legrégibb telepe is, ami egyben a cég központjaként is funkcionál.

Forrás: wikipedia

You may also like...