Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Felsőrákos külterületi mocska

Felsőrákos külterületét a bejelentő szerint ellepi a szemét. A képek tanulsága szerint ez így is van. Vajon van rá megoldás? Mindenesetre továbbítjuk a Kőbánya Önkormányzatának a bejelentést.

Felsőrákos A bejelentő által készített összevágott szemétösszkép. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentő által készített összevágott szemétösszkép. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentés szövege
“A X. és XVI. kerület határán, a Pesti határút, Legény utca és Dorogi utcák által határol, be nem épített használaton kívüli szántóföldes területen az utóbbi időben sajnos jelentékeny illegális hulladéklerakás kezdődött – a képek sajnos magukért beszélnek. A z építési törmeléktől a berendezési tárgyakon át a vegyi anyagokig és az elektronikai hulladékig minden kezd jelentős mértékben felhalmozódni a térképen pirossal jelölt területen.”

Hulladék jellege: kommunális, építési.

Továbbítjuk a bejelentést az aktuális önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Felsőrákos Budapest egyik városrésze a X. kerületben.

Fekvése: Kerepesi út a Fehér úttól – Sárga rózsa utca – Pesti határút – Jászberényi út – Fehér út a Kerepesi útig.

Története: Felsőrákos a X. kerület északkeleti szeglete. Az Örs vezér tere délkeleti szegletétől egészen a XVII. kerületig nyúlik. Eredetileg Felsőrákosi rétek volt a neve. A Rákos-mezőn található.

Az Örs vezér tere kőbányai oldalának egyik fele ebben, míg a másik (az M2-es metró végállomása körüli) rész Ligettelek városrészben található, a tér északi fele pedig a XIV. kerülethez tartozik. A tér körül az 1950-es, 1960-as években több ütemben több tucat panelházat építettek. A kőbányai oldalon így létrejött Gyakorló utcai lakótelep szintén ebben a városrészben van. Felsőrákos egyéb részein a családi házas jelleg dominál, ám összességében területének nagyja máig beépítetlen, aminek kis része mezőgazdasági művelés alatt áll; a többi erdő vagy mező.

Itt található a Keresztúri út mentén az Egis Gyógyszergyár egyik legrégibb telepe is, ami egyben a cég központjaként is funkcionál.

Forrás: wikipedia

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek