Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Ma kezdődik a kerti zöldhulladék elszállítása Budapesten - Hulladekvadasz.hu

Ma kezdődik a kerti zöldhulladék elszállítása Budapesten

Az FKF Nonprofit Zrt. tájékoztatja a lakosságot, hogy a mai napon megkezdte Budapest zöldövezetes kerületeiben a járatrendszerben történő kerti zöldhulladék elszállítását.

Az érintett területeken az ingatlantulajdonosokat a postaládáikba eljuttatott hírlevélben tájékoztatták szolgáltatásról.

Az előírások szerint kihelyezett kerti zöldhulladék. / Fotó: FKF Zrt.

Az előírások szerint kihelyezett kerti zöldhulladék. / Fotó: FKF Zrt.

A hulladékgazdálkodási közszolgáltatás végzésének feltételeiről szóló 385/2014. (XII. 31.) Kormányrendelet alapján 2016. január 1-től a zöldhulladékot a képződés helyén a zöldhulladék elkülönített gyűjtésének céljára gyártott gyűjtőedényben vagy biológiailag lebomló hulladékgyűjtő zsákban kell gyűjteni, kivéve ha a zöldhulladékot házi vagy közösségi komposztálás útján komposztálják.

A 100 literes kerti zöldhulladékos zsákok darabonként vagy tíz darabos kiszerelésben megvásárolhatók 235 Ft/db áron (az ár tartalmazza a 27%-os áfát) az FKF Nonprofit Zrt. ügyfélszolgálati irodáiban, a lakossági hulladékudvarokban, valamint szerződött partnereink értékesítési pontjain. A független értékesítési pontokon vásárolható zsákok ára eltérhet a Társaság által meghatározott ártól.

kerti zöldhulladék Az FKF dolgozója munka közben. / Fotó: FKF Zrt.

Az FKF dolgozója munka közben. / Fotó: FKF Zrt.

Csak a biológiailag lebomló zsákokat szállítja el az FKF Zrt.! A gyűjtőzsákok ára tartalmazza az elszállítás és a komposztálás költségét is.

Kérik, hogy a zöldhulladékot a hírlevélben feltüntetett, lakókörzetükre érvényes elszállítási napon legkésőbb reggel 5 óráig vagy az azt megelőző napon helyezzék ki.
Ügyeljenek arra, hogy a zsákba kizárólag zöldhulladék kerüljön.

A zsákokba helyezhető:
– lomb
– fa- és bokornyesedék
– nyírt fű
– gyom

Kérik továbbá, hogy a vastagabb faágakat legfeljebb egy méteresre darabolva, összekötve helyezzék ki. Amennyiben munkatársaik a zöldhulladékos zsákokban háztartási hulladékot, vagy egyéb nem odavaló anyagot találnak, a zsákot nem szállítják el. A komposztálás során a begyűjtött zöldhulladékból minősített, engedéllyel rendelkező talajjavító anyag készül.

A körzethatárok, a kihelyezési időpontok kerületi bontásban, továbbá a zöldhulladék gyűjtéssel kapcsolatos minden fontos információ elérhető Társaság honlapján.

Forrás: FKF Zrt. facebook oldala

You may also like...