Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Ma kezdődik a kerti zöldhulladék elszállítása Budapesten

Az FKF Nonprofit Zrt. tájékoztatja a lakosságot, hogy a mai napon megkezdte Budapest zöldövezetes kerületeiben a járatrendszerben történő kerti zöldhulladék elszállítását.

Az érintett területeken az ingatlantulajdonosokat a postaládáikba eljuttatott hírlevélben tájékoztatták szolgáltatásról.

Az előírások szerint kihelyezett kerti zöldhulladék. / Fotó: FKF Zrt.

Az előírások szerint kihelyezett kerti zöldhulladék. / Fotó: FKF Zrt.

A hulladékgazdálkodási közszolgáltatás végzésének feltételeiről szóló 385/2014. (XII. 31.) Kormányrendelet alapján 2016. január 1-től a zöldhulladékot a képződés helyén a zöldhulladék elkülönített gyűjtésének céljára gyártott gyűjtőedényben vagy biológiailag lebomló hulladékgyűjtő zsákban kell gyűjteni, kivéve ha a zöldhulladékot házi vagy közösségi komposztálás útján komposztálják.

A 100 literes kerti zöldhulladékos zsákok darabonként vagy tíz darabos kiszerelésben megvásárolhatók 235 Ft/db áron (az ár tartalmazza a 27%-os áfát) az FKF Nonprofit Zrt. ügyfélszolgálati irodáiban, a lakossági hulladékudvarokban, valamint szerződött partnereink értékesítési pontjain. A független értékesítési pontokon vásárolható zsákok ára eltérhet a Társaság által meghatározott ártól.

kerti zöldhulladék Az FKF dolgozója munka közben. / Fotó: FKF Zrt.

Az FKF dolgozója munka közben. / Fotó: FKF Zrt.

Csak a biológiailag lebomló zsákokat szállítja el az FKF Zrt.! A gyűjtőzsákok ára tartalmazza az elszállítás és a komposztálás költségét is.

Kérik, hogy a zöldhulladékot a hírlevélben feltüntetett, lakókörzetükre érvényes elszállítási napon legkésőbb reggel 5 óráig vagy az azt megelőző napon helyezzék ki.
Ügyeljenek arra, hogy a zsákba kizárólag zöldhulladék kerüljön.

A zsákokba helyezhető:
– lomb
– fa- és bokornyesedék
– nyírt fű
– gyom

Kérik továbbá, hogy a vastagabb faágakat legfeljebb egy méteresre darabolva, összekötve helyezzék ki. Amennyiben munkatársaik a zöldhulladékos zsákokban háztartási hulladékot, vagy egyéb nem odavaló anyagot találnak, a zsákot nem szállítják el. A komposztálás során a begyűjtött zöldhulladékból minősített, engedéllyel rendelkező talajjavító anyag készül.

A körzethatárok, a kihelyezési időpontok kerületi bontásban, továbbá a zöldhulladék gyűjtéssel kapcsolatos minden fontos információ elérhető Társaság honlapján.

Forrás: FKF Zrt. facebook oldala

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek