Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Éghajlatváltozási Platform tagja lett a Hulladékkommandó

Március 20-án megalakult a Pest megyei Éghajlatváltozási Platform, amelynek a százhalombattai Hulladékkommandó Társadalmi Járőrszolgálat is tagja lett. Az egyesületet képviselte Tápai Mónika az egyesület elnöke, valamint Koszta Béláné elnökhelyettes.

A Pest megyei klímastratégia kidolgozása és a platform létrehozása uniós pályázat keretén belül jött létre, amelynek célja a megyei döntéshozók és szervezetek, valamint a helyi társadalom tagjai között a párbeszéd elindítása, a klímaváltozással kapcsolatos szakmai ismeretanyag átadása és a tudás megosztása.

Éghajlatváltozási Platform tagja lett a Hulladékkommandó. / Fotó: hulladekkommando.battanet.hu/

Éghajlatváltozási Platform tagja lett a Hulladékkommandó. / Fotó: hulladekkommando.battanet.hu/

Szabó István Pest megye Közgyűlésének elnöki beszédét a Magyar Földtani és Geofizikai Intézet igazgatójának és munkatársainak előadása követte, amelyből megtudhattuk, hogy milyen közvetlen és közvetett káros hatások befolyásolják a klímát és mit lehet tenni ellenük. – nyilatkozta Koszta Béláné.

Nagy öröm számunkra, hogy Pest megye Önkormányzata felkérte a civil szervezetet a projektmunkára. Fontosnak tartjuk a megyei Klímastratégia kidolgozását, amelyre a projekt keretén belül lehetőség lesz. Mi civilek segíteni tudjuk a projektet a klímatudatos életmód kialakításához szolgáló szemléletformáló tevékenységünkkel, valamint meg tudjuk teremteni Százhalombatta és a megye között az ezzel kapcsolatos párbeszédet. – nyilatkozta Tápai Mónika.

A platform első feladata, hogy a megye különleges természeti, táji, agrárgazdasági, épített környezet, műemléki, turisztikai értékeiről listát készítsenek, amelyeket az éghajlatváltozás, a szélsőséges időjárási események közvetlen és közvetett hatásai, valamint következményei kedvezőtlenül érintenek, érinthetnek.

A platform munkájában állandó jelleggel részt vesznek a civilek, így a klímaváltozással kapcsolatos ismereteket folyamatosan megosztják Százhalombatta lakosságával. Egyben kérik, hogy az éghajlatváltozás által veszélyeztetett megye-specifikus értékekre (természeti, táji, épített környezet, műemlék, stb.) tegyenek javaslatot a hulladekkommando@gmail.com címre.

Sok sikert kívánunk a Hulladékkommandó Társadalmi Járőrszolgálatnak.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek