Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Éghajlatváltozási Platform tagja lett a Hulladékkommandó - Hulladekvadasz.hu

Éghajlatváltozási Platform tagja lett a Hulladékkommandó

Március 20-án megalakult a Pest megyei Éghajlatváltozási Platform, amelynek a százhalombattai Hulladékkommandó Társadalmi Járőrszolgálat is tagja lett. Az egyesületet képviselte Tápai Mónika az egyesület elnöke, valamint Koszta Béláné elnökhelyettes.

A Pest megyei klímastratégia kidolgozása és a platform létrehozása uniós pályázat keretén belül jött létre, amelynek célja a megyei döntéshozók és szervezetek, valamint a helyi társadalom tagjai között a párbeszéd elindítása, a klímaváltozással kapcsolatos szakmai ismeretanyag átadása és a tudás megosztása.

Éghajlatváltozási Platform tagja lett a Hulladékkommandó. / Fotó: hulladekkommando.battanet.hu/

Éghajlatváltozási Platform tagja lett a Hulladékkommandó. / Fotó: hulladekkommando.battanet.hu/

Szabó István Pest megye Közgyűlésének elnöki beszédét a Magyar Földtani és Geofizikai Intézet igazgatójának és munkatársainak előadása követte, amelyből megtudhattuk, hogy milyen közvetlen és közvetett káros hatások befolyásolják a klímát és mit lehet tenni ellenük. – nyilatkozta Koszta Béláné.

Nagy öröm számunkra, hogy Pest megye Önkormányzata felkérte a civil szervezetet a projektmunkára. Fontosnak tartjuk a megyei Klímastratégia kidolgozását, amelyre a projekt keretén belül lehetőség lesz. Mi civilek segíteni tudjuk a projektet a klímatudatos életmód kialakításához szolgáló szemléletformáló tevékenységünkkel, valamint meg tudjuk teremteni Százhalombatta és a megye között az ezzel kapcsolatos párbeszédet. – nyilatkozta Tápai Mónika.

A platform első feladata, hogy a megye különleges természeti, táji, agrárgazdasági, épített környezet, műemléki, turisztikai értékeiről listát készítsenek, amelyeket az éghajlatváltozás, a szélsőséges időjárási események közvetlen és közvetett hatásai, valamint következményei kedvezőtlenül érintenek, érinthetnek.

A platform munkájában állandó jelleggel részt vesznek a civilek, így a klímaváltozással kapcsolatos ismereteket folyamatosan megosztják Százhalombatta lakosságával. Egyben kérik, hogy az éghajlatváltozás által veszélyeztetett megye-specifikus értékekre (természeti, táji, épített környezet, műemlék, stb.) tegyenek javaslatot a hulladekkommando@gmail.com címre.

Sok sikert kívánunk a Hulladékkommandó Társadalmi Járőrszolgálatnak.

You may also like...