Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Pestszentlőrinc szégyene, az összefirkált épület (videóval) - Hulladekvadasz.hu

Pestszentlőrinc szégyene, az összefirkált épület (videóval)

Pestszentlőrinc szégyene jelző erre a szinte totálisan összefirkált épületre méltán aggatható. A Gloriett-telep és a Szent Lőrinc-telep határán várja már évek óta a megoldást hasznosítására vagy éppen a helyreállítására.

A kerületben inkább a Gloriett-telep lakótelepével hozható összefüggésbe a teljes létesítmény, amely 1988 és 1994 között épült fel teljes egészében. Vélhetően a lakótelep kiszolgálása volt az eredeti rendeltetése illetve kisebb közösség térként is szolgálhatott a környéke.

Pestszentlőrinc szégyene, az összefirkált épület (videóval)

A szolgáltató ház két  – egy jóval nagyobb és egy kisebb – tömbre osztható, amiket egy átjáró köt össze. A nagyobb tömbben az egykori üzletek helyén később egy MATCH áruház is működött az üzletlánc országból való kivonulásáig, jelenleg egy kínai áruház üzemel. A kisebb épületrész egy korábbi cikk alapján, már 2010-ben is teljesen használaton kívül és a jelenlegihez hasonló állapotban volt.

A Szent Lőrinc-telep felől a térről nézve látszik súlyosnak a kis épület falainak állapota, a nagyobb tömb ide eső részével együtt, míg a Gloriett-telep felőli oldalon illetve a Goroszló utcáról a falfelületetek jóval tisztábbak vagy éppen sövénnyel vannak eltakarva. Általánosan elmondható, hogy a belső két homlokzatot temérdek falfirka és graffitire hasonlító fújás tarkít.

Súlyosbítja a helyzetet, hogy a tető egy részen megrongálódott és több galamb költözhetett így a padlásra, akik rendszeresen ürítenek az épület falára vagy elé közvetlen, ami nem higiénikus és akár fertőzésveszélyes is lehet. A ”tetőnyíláson” egyébként akár egy ember is befér, így az sem kizárt, hogy hajléktalanok is élhettek fent.

Összességében elmondható, hogy mindkét közeli lakótelep lakosaihoz méltatlan, hogy ilyen épület legyen a környezetükben, arról nem is beszélve, hogy két nagyobb kereskedelmi lánc üzlete fogja közre a teljes létesítményt.

A galambok „bejárata”. Fotó: hulladekvadasz.hu

Legalább az épületrész falfirkáktól való mentesítése, tetőkár helyreállítása és a galambok miatti teljes fertőtlenítés lenne szükséges, mert ilyen állapotban üzleti célokra soha nem lesz alkalmas. Addig ez az épület valóban Pestszentlőrinc szégyene.

You may also like...