Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Kóka és Tápiószecső illegális hulladéklerakásai - Hulladekvadasz.hu

Kóka és Tápiószecső illegális hulladéklerakásai

Kóka és Tápiószecső határáról érkezett az alábbi bejelentés. A bejelentő több illegális hulladéklerakást észlelt a két település közti mezős, bokros területen.

A kókai bejlentő már felvette a kapcsolatot az aktuális önkormányzatokkal, de egyelőre nem kapott választ az illegális hulladék bejelentésére. Valószínűsíthetően a terület nagyságának az okán, hiszen egyértelműen nem eldönthető, hogy valójában kinek a területére kerültek ki a hulladéklerakások.

A bejelentés szövege
„Tisztelt Hulladékvadászok, Március 12-én beszéltem önökkel Facebook messenger-en a tanácsukat kérve a Pest megyei Kóka környéki erdőkben uralkodó áldatlan állapotokkal kapcsolatban. Javaslatukra egy emailt küldtem el a kókai illetve tápiószecsői önkormányzatnak március 16-án. Sajnos azóta sem érkezett válasz tőlük illetve a szemétkupacokat sem számolták fel, sőt egy-két helyen még több a hulladék, mint korábban. Szeretném kérni a segítségüket, mert úgy látszik nem volt elég hatásos az én lakossági bejelentésem. 

Kóka közvetlen környezete (annak is a délkeleti fele biztosan) ill. a Kóka és Tápiószecső közötti erdős területek erősen szennyezettek háztartási hulladékkal, építkezési törmelékkel, gumiabroncsokkal, elhullott állatok tetemeivel és még sorolhatnám.

Küldök egy térkép részletet és néhány képet, ahol bejelöltem azt a területet, amiket erdei séták alkalmával jártam be. Sajnos még részletesebb térképet, leírást is készíthettem volna ill. szinte biztos vagyok, hogy nem csak ez a rész van tele szeméttel stb. Kóka körül.
Elhiszem, hogy nehéz ez ellen tenni bármit, nem állíthatnak őröket, akik 24 órában figyelnek és lefülelik azokat, akik így szennyezik a környezetünket, de remélem önöknek is fontos, hogy legalább időről időre megtisztulna a környék. Sajnos azt tapasztalom, hogy napról-napra, hétről-hétre egyre több. Bízom a pozitív válaszukban és abban, hogy tesznek valamit a jelenlegi tarthatatlan állapot felszámolása érdekében! Tudnának tenni valamit annak, érdekében, hogy élhetőbb legyen a környezetünk és nem csak a jelenben, hanem gyermekeinknek, unokáinknak is a jövőben? Előre is köszönöm!– részlet az önkormányzatoknak írt levélből.

Hulladék jellege: kommunális, építési, autógumi.

Kóka A bejelentő által rajzolt térkép az illegális hulladéklerakások helyszíneiről. / Fotó: Google Maps - bejelentő

A bejelentő által rajzolt térkép az illegális hulladéklerakások helyszíneiről. / Fotó: Google Maps – bejelentő

[codepeople-post-map]

Továbbítjuk a bejelentést az aktuális önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!

You may also like...