Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Szemetelő tettenérése Gárdonyban (Frissítve) - Hulladekvadasz.hu

Szemetelő tettenérése Gárdonyban (Frissítve)

Szemetelő személyt kapott lencsevégre a bejelentő egy korábbi bejelentés helyszínén Gárdonyban. A tettenérést fényes nappal hajtotta végre, jól látható az autó rendszáma és az elkövetőről könnyedén személyleírást lehet adni.

Frissítve
2017.04.14.

Gárdonyi Közterület-felügyelettől kapott tájékoztatás alapján a területet megtisztították. A tettenért szemetelőről és annak elfogásáról még nem érkezett hír.

Köszönjük a Gárdony Önkormányzatának, szervezeteinek a munkáját.


Korábban
2017.03.30.

Természetesen mi ezt a személyiségi jogokra hivatkozva eltakarjuk, de az eredeti képeket az aktuális hatóságoknak továbbküldjük. Célunk ezzel, hogy megakadályozzuk a további illegális szemetelés.

Szemetelő személyről készült eredeti képeket a hatóságoknak továbbítottuk. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Szemetelő személyről készült eredeti képeket a hatóságoknak továbbítottuk. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentés szövege
„Sziasztok! Szemétlerakó délután fél 4- kor velencei strandnál.”

Hulladék jellege: kommunális.

[codepeople-post-map]

Továbbítjuk a bejelentést az aktuális önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


A büntető törvénykönyvből részlet a hulladékgazdálkodás rendjének megsértésével kapcsolatban

248. § (1) Aki
a) arra a célra hatóság által nem engedélyezett helyen hulladékot elhelyez,
b) engedély nélkül vagy az engedély kereteit túllépve hulladékgazdálkodási tevékenységet, illetve hulladékkal más jogellenes tevékenységet végez, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(2)40 A büntetés egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés, ha az (1) bekezdésben meghatározott bűncselekményt a hulladékról szóló törvény szerinti veszélyes hulladékra követik el.
(3) Aki a bűncselekményt gondatlanságból követi el, vétség miatt az (1) bekezdésben meghatározott esetben egy évig, a (2) bekezdésben meghatározott esetben két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(4)41 E § alkalmazásában
a) hulladék: mindaz, amit a hulladékról szóló törvény hulladéknak minősít, ha alkalmas az emberi élet, testi épség, egészség, a föld, a víz, a levegő vagy azok összetevői, illetve élő szervezet egyedének veszélyeztetésére;
b) hulladékgazdálkodási tevékenység: a hulladéknak a hulladékról szóló törvényben meghatározott gyűjtése, begyűjtése, szállítása – ideértve az országba történő behozatalt, onnan történő kivitelt, valamint az azon történő átszállítást -, előkezelése, tárolása, hasznosítása, ártalmatlanítása.

You may also like...