Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Hamzsabégi úti sétány kaotikus állapota (videóval) - Hulladekvadasz.hu

Hamzsabégi úti sétány kaotikus állapota (videóval)

Hamzsabégi úti sétány keleti részén a bejelentő egy rendkívül lesújtó állapotra lett figyelmes a XI. kerületben.  A park ezen részét – feltehetőleg – hajléktalanok szállásként és mellékhelységként használják.

A bejelentés szövege
„Tisztelt Hulladékvadászok! Környékbeli lakos vagyok. Egy ideje fennálló tarthatatlan állapotra szeretném felhívni a figyelmüket. A közeli Hamzsabégi park-sétány kezd úgy kinézni mint egy hajléktalan-park.
Otthonos megoldás a sétányon, de nem mindenki örül neki. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Otthonos megoldás a sétányon, de nem mindenki örül neki. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Van olyan pad amit tulajdonképpen lefoglaltak, több laticel hever a fűben itt-ott és ami legelkeserítőbb, hogy 2 bokornál temérdek papír zsebkendő között emberi ürülék is található. Személy szerint ezt gusztustalannak és felháborítónak tartom.”
Hamzsabégi úti sétány jelenlegi állapota közegészségügyi problémákat mutat. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Hamzsabégi úti sétány jelenlegi állapota közegészségügyi problémákat mutat. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Hulladék jellege: kommunális, emberi ürülék.
[codepeople-post-map]

Továbbítjuk a bejelentést az aktuális önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Hamzsabégi úti sétány

A Fehérvári útra merőleges széles zöldsáv, besorolása szerint nagy része közlekedési terület, de a vasút menti védősávot már az 1928-ban épült kis lakótelep építése után parkosítani kezdték. A hetvenes évek elején a Hetessy Józsefné tervezte meg a parksáv nyugati részét a hozzá kapcsolódó pihenő és játszótérrel. Hársfasort telepítettek a sétány mellett, ekkor létesültek a labdapályák és kis játszóterek. A Fehérvári útnál is játszótér épült, szép növényzettel. 1996-ban a játszótér régi formáját és értékes növényzetét megőrizve Hlatky Katalin tervezett felújítást, ekkor kerítették be a kutyák ellen a játszóteret. Növényzetéből a formás karácsonyfa az oszlopos tölgy és a tiszafák említendők, a különlegesen szép ecetszömörcét 1998-ban egy vihar kettétörte. A hársfasor szintén nagyon szép, a Bukarest utcánál a különféle levélformájú szomorú kőrisek díszlenek.

A Fehérvári út keleti oldalán 1995-ben átépült a sétány, burkolatai, növényzete igényes, kiépült egy automata locsoló rendszer is. Fái közül az útnál levő törökmogyorókat és többtörzsű hársat, valamint a szépen fejlődő és sajnos Budapesten már ritka császárfákat kell megemlíteni.

A Fehérvári út sarkán a Korzó stúdió, Grabner Balázs tervezte a Kincses sziget, később Vidám pilótára átkeresztelt  játszóteret.

Forrás: zoldkalauz.hu

You may also like...