Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Hamzsabégi úti sétány kaotikus állapota (videóval)

Hamzsabégi úti sétány keleti részén a bejelentő egy rendkívül lesújtó állapotra lett figyelmes a XI. kerületben.  A park ezen részét – feltehetőleg – hajléktalanok szállásként és mellékhelységként használják.

A bejelentés szövege
“Tisztelt Hulladékvadászok! Környékbeli lakos vagyok. Egy ideje fennálló tarthatatlan állapotra szeretném felhívni a figyelmüket. A közeli Hamzsabégi park-sétány kezd úgy kinézni mint egy hajléktalan-park.
Otthonos megoldás a sétányon, de nem mindenki örül neki. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Otthonos megoldás a sétányon, de nem mindenki örül neki. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Van olyan pad amit tulajdonképpen lefoglaltak, több laticel hever a fűben itt-ott és ami legelkeserítőbb, hogy 2 bokornál temérdek papír zsebkendő között emberi ürülék is található. Személy szerint ezt gusztustalannak és felháborítónak tartom.”
Hamzsabégi úti sétány jelenlegi állapota közegészségügyi problémákat mutat. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Hamzsabégi úti sétány jelenlegi állapota közegészségügyi problémákat mutat. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Hulladék jellege: kommunális, emberi ürülék.

Továbbítjuk a bejelentést az aktuális önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Hamzsabégi úti sétány

A Fehérvári útra merőleges széles zöldsáv, besorolása szerint nagy része közlekedési terület, de a vasút menti védősávot már az 1928-ban épült kis lakótelep építése után parkosítani kezdték. A hetvenes évek elején a Hetessy Józsefné tervezte meg a parksáv nyugati részét a hozzá kapcsolódó pihenő és játszótérrel. Hársfasort telepítettek a sétány mellett, ekkor létesültek a labdapályák és kis játszóterek. A Fehérvári útnál is játszótér épült, szép növényzettel. 1996-ban a játszótér régi formáját és értékes növényzetét megőrizve Hlatky Katalin tervezett felújítást, ekkor kerítették be a kutyák ellen a játszóteret. Növényzetéből a formás karácsonyfa az oszlopos tölgy és a tiszafák említendők, a különlegesen szép ecetszömörcét 1998-ban egy vihar kettétörte. A hársfasor szintén nagyon szép, a Bukarest utcánál a különféle levélformájú szomorú kőrisek díszlenek.

A Fehérvári út keleti oldalán 1995-ben átépült a sétány, burkolatai, növényzete igényes, kiépült egy automata locsoló rendszer is. Fái közül az útnál levő törökmogyorókat és többtörzsű hársat, valamint a szépen fejlődő és sajnos Budapesten már ritka császárfákat kell megemlíteni.

A Fehérvári út sarkán a Korzó stúdió, Grabner Balázs tervezte a Kincses sziget, később Vidám pilótára átkeresztelt  játszóteret.

Forrás: zoldkalauz.hu

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek