Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Szerep község illegális hulladéklerakása - Hulladekvadasz.hu

Szerep község illegális hulladéklerakása

A Hajdú-Bihar megyei Szerep község első bejelentése. A képből ítélve egy több éve illegálisan létrejött szemétdombról van szó. Látszik, hogy a PET-palackok elszínesedve hevernek a növényzet közt.

Szerep község első bejelentése, több éves PEt-palack szemétdomb. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Szerep község első bejelentése, több éves PEt-palack szemétdomb. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentés szövege
„Illegális hulladéklerakó egy elhagyatott, bekerítetlen magánterületen. 4163 Szerep, Rácz Béla u. 62. (Hajdú-Bihar megye)”

Hulladék jellege: építése.

[codepeople-post-map]

Továbbítjuk a bejelentést az aktuális önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Szerep

A község Hajdú-Bihar megyében, a Püspökladányi járásban.

Fekvése
Szerep település a Tiszántúlon, Hajdú-Bihar megye délnyugati szögletében, Püspökladány, Sárrétudvari és Bucsa (Békés megye) valamint Hosszúhát szomszédságában helyezkedik el. Vonattal a Békéscsaba–Kötegyán–Vésztő–Püspökladány-vasútvonalon érhető el. Hosszúhát nem szomszédja Szerepnek, hanem lakott külterülete, tehát része. Igen hosszú közös határa van viszont a falunak nyugatról Karcaggal (Jász-Nagykun-Szolnok megye).

Története
Anonymus a Gesta Hungarorum 28. részében említ egy „Lutum Zerep”, vagyis Szerep-mocsár nevű helyet, melyet kapcsolatba hoznak a mai településsel, illetve Szerepmonostorral. A korabeli említések a Szerep megnevezés alatt három, jól elhatárolható dolgot értettek: a monostort, a falut és a lápot. A monostor első, biztos említése 1283-ból származik amikor a birtokos – talán a monostort is alapító- Zovárd nemzetség tagjai megosztoztak két elhalt rokonuk birtokain. A 14. században a Bagossy nemzettség birtokába került.

Forrás: wikipedia

You may also like...