Báthory István Park és környéke

Tennél, de nincs időd a szemétdombok eltakarítására? Támogass minket és elvégezzük helyetted a piszkos munkát! Támogatom a munkátokat!

Báthory István Park Zuglóban található, Hungária körúttal és  – vesztére – a Francia úttal határos. A bejelentőtől kapott értesüléseink szerint ennyi szemét még sohasem volt ezen a környéken.

Zugló szégyenének is titulált Francia úttal már több esetben is foglalkoztunk. Az út töltés oldali része értesüléseink szerint MÁV tulajdon, amivel a Zugló Önkormányzata a legtöbb esetben nem tud mit kezdeni. A bejelentő szerint a parkot illegális illemhelyként használják egyesek. Emiatt célszerű lenne egy nyilvános wc létrehozása a környéken.

Báthory István Park vesztére határos a sokat emlegetett Francia úttal. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Báthory István Park vesztére határos a sokat emlegetett Francia úttal. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentés szövege
“Sziasztok! A Francia út – Thököly út sarkát is ellepte a szemét, próbálom több oldalról is jelezni az önkormányzatnak, sajnos a legtöbb esetben rám teszik a telefont, anélkül, hogy beleszólnának.

Báthory István szobra mellett eldobált szemét. Hulladékedény hiánya tehet róla? / Fotó: hulladekvadasz.hu

Báthory István szobra mellett eldobált szemét. Hulladékedény hiánya tehet róla? / Fotó: hulladekvadasz.hu

A Báthory parkban is halmozódik a szemét. Szívesen segítek a takarításban, kérlek, segítsetek abban, hogyan tudnánk jól megszervezni! Illetve érdekelne az is, milyen lehetőségeket láttok arra, hogy legalább egy nyilvános WC kerülhessen a parkba. Erre hatalmas szükség lenne, ugyanis rengetegen végzik ott a dolgukat.

Fotó: hulladekvadasz.hu

Pár utcával arrébb már láttam az eredményt, biztosan itt is sikerül megoldanunk! Ennyi szemét még sohasem volt ezen a környéken, bízom a segítségetekben!”

Hulladék jellege: kommunális, szerves.

[codepeople-post-map]

Továbbítjuk a bejelentést az aktuális önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Báthory István Park

Istvánmező egyetlen parkja a Thököly út és Hungária körút sarkán. Itt áll Báthory István szobra, ezt Pásztor János készítette, 1958-ban állították fel. A park első felújítása elújítása Csorba Vera terve szerint készült, majd 1997-ben Wild László tervei átépült, ekkor készült a díszkerítés és a díszburkolat.

A szobor előtt virágkiültetés van, a Hungária körút felöl csüngő japán akác, északnyugaton a szobor mögött gömbcseresznye és szivarfa áll.

Forrás: zoldkalauz.hu

Iratkozz fel a Hulladékvadász Hírlevélre!Feliratkozom!

Ez is érdekelhet: