Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Báthory István Park és környéke

Báthory István Park Zuglóban található, Hungária körúttal és  – vesztére – a Francia úttal határos. A bejelentőtől kapott értesüléseink szerint ennyi szemét még sohasem volt ezen a környéken.

Zugló szégyenének is titulált Francia úttal már több esetben is foglalkoztunk. Az út töltés oldali része értesüléseink szerint MÁV tulajdon, amivel a Zugló Önkormányzata a legtöbb esetben nem tud mit kezdeni. A bejelentő szerint a parkot illegális illemhelyként használják egyesek. Emiatt célszerű lenne egy nyilvános wc létrehozása a környéken.

Báthory István Park vesztére határos a sokat emlegetett Francia úttal. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Báthory István Park vesztére határos a sokat emlegetett Francia úttal. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentés szövege
“Sziasztok! A Francia út – Thököly út sarkát is ellepte a szemét, próbálom több oldalról is jelezni az önkormányzatnak, sajnos a legtöbb esetben rám teszik a telefont, anélkül, hogy beleszólnának.

Báthory István szobra mellett eldobált szemét. Hulladékedény hiánya tehet róla? / Fotó: hulladekvadasz.hu

Báthory István szobra mellett eldobált szemét. Hulladékedény hiánya tehet róla? / Fotó: hulladekvadasz.hu

A Báthory parkban is halmozódik a szemét. Szívesen segítek a takarításban, kérlek, segítsetek abban, hogyan tudnánk jól megszervezni! Illetve érdekelne az is, milyen lehetőségeket láttok arra, hogy legalább egy nyilvános WC kerülhessen a parkba. Erre hatalmas szükség lenne, ugyanis rengetegen végzik ott a dolgukat.

Fotó: hulladekvadasz.hu

Pár utcával arrébb már láttam az eredményt, biztosan itt is sikerül megoldanunk! Ennyi szemét még sohasem volt ezen a környéken, bízom a segítségetekben!”

Hulladék jellege: kommunális, szerves.

Továbbítjuk a bejelentést az aktuális önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Báthory István Park

Istvánmező egyetlen parkja a Thököly út és Hungária körút sarkán. Itt áll Báthory István szobra, ezt Pásztor János készítette, 1958-ban állították fel. A park első felújítása elújítása Csorba Vera terve szerint készült, majd 1997-ben Wild László tervei átépült, ekkor készült a díszkerítés és a díszburkolat.

A szobor előtt virágkiültetés van, a Hungária körút felöl csüngő japán akác, északnyugaton a szobor mögött gömbcseresznye és szivarfa áll.

Forrás: zoldkalauz.hu

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek