Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Családi pad felújítása kreatív újrahasznosítással - Hulladekvadasz.hu

Családi pad felújítása kreatív újrahasznosítással

Családi pad felújítása alkalmával csökkenthetjük a lomtalanítási hulladékunk mennyiségét, csupán csak a kreativitásunkra kell támaszkodunk.

Az új DIY (Do It Yourself – Csináld magad mozgalom) rovatunkban minden pénteken újabb ötleteket mutatunk be nem csak DIY kedvelőknek. Képes leírásokkal, videókkal, hogy ezzel is inspiráljuk a kreativkodni vágyókat ötleteik megvalósításában, tanulva egymás munkáiból, tanácsokkal segítve egymást.

További kreatív útmutatók a Kreatív Hobbik DIY rovatban, ide kattintva elérhetőek.

Az érték megőrzést, újrahasznosítást előtérbe helyezzük, de nem csak ebben a témában jelennek meg alkotások.

Technikák: Felújítás, festés, stencilezés
Elkészítési idő: 4 nap (nőknek)
Készítő: Antalné Fábián Ildikó

A pad felújítás előtti / utáni állapota.

A készítő gondolatai, személyes közelsége a felújított tárgyról:
„A férjem nagyszüleinek padja volt, az Ő születésnapjára küzdöttem meg vele. 4 napi kemény munka, de mindenképpen meg akartam őrizni méltó emlékként. Bár egy férfi lehet hamar végzett volna vele. :)”

1. Ez a régi pad eredetileg fehér lakk festékkel volt lekenve, amit először hő légfúvóval le kellett égetni róla.

2. Ezután alapos csiszolás következett. A festés előtt alaposan portalanítsuk a felületet.

DIY

3. Két réteg sötétebb lazúr festékkel festettem. Harmadik rétegként már csak a minta került rá a háttámlára. A mintát spirálozó előlapból (műanyag) vágtam ki, így többször használható a sablon. Szándékosan nem rikító a virág, a cél az volt, hogy olvadjon bele az eredeti színbe. Így „dédis” (régies) és egyben modernebb hatást is ad a padnak.

4. A pad a férjem nagyszüleinek tulajdonában állt korábban. Férjem születésnapjára újítottam fel. Így egy elég személyes és szép ajándék születhetett.

Családi pad felújítása: 100%

Családi pad felújítása: 100%

Ha tetszett az alkotó további munkáit itt tekintheted meg Nagyimes újrahasznosított flakon, gomb ékszerei facebook oldalon. Hiszen minek dobjuk ki a szemétbe a feleslegesnek hitt tárgyat, ha még kiváló alapanyag is lehet egy készülő DIY-projekthez?

Egy régi családi pad felújítása nem egyszerű, de mindenképpen látványos mutatvány.

Ha Te is beküldenéd alkotásodat, várjuk pályázatodat a kreativhobbikcsoport@gmail.com címre minden héten kedd 12-ig. Tárgymezőben az alábbi cím szerepeljen: Hulladékvadász DIY – saját alkotás neve

Sok sikert kíván DIY-projektekhez, a Kreatív hobbi csoport!

You may also like...