Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

DIY rovat #1. – Családi pad felújítása

DIY rovatunk első része egy régi családi pad felújításával kezdődik a  kreatív hobbik csoport szerkesztésében. A rovat a facebookos csoport tagjainak a DIY-projekt munkáit mutatja be. Az érték megőrzést, újrahasznosítást előtérbe helyezzük, de nem csak ebben a témában jelennek meg alkotások.

Az új DIY (Do It Yourself – Csináld magad mozgalom) rovatunkban minden pénteken újabb ötleteket mutatunk be nem csak DIY kedvelőknek. Képes leírásokkal, videókkal, hogy ezzel is inspiráljuk a kreativkodni vágyókat ötleteik megvalósításában, tanulva egymás munkáiból, tanácsokkal segítve egymást.

A rövid bevezető után pedig nézzük a DIY rovat legelső munkáját.

Technikák: Felújítás, festés, stencilezés
Elkészítési idő: 4 nap (nőknek)
Készítő: Antalné Fábián Ildikó

A pad felújítás előtti / utáni állapota.

A készítő gondolatai, személyes közelsége a felújított tárgyról:
„A férjem nagyszüleinek padja volt, az Ő születésnapjára küzdöttem meg vele. 4 napi kemény munka, de mindenképpen meg akartam őrizni méltó emlékként. Bár egy férfi lehet hamar végzett volna vele. :)”

1. Ez a régi pad eredetileg fehér lakk festékkel volt lekenve, amit először hő légfúvóval le kellett égetni róla.

2. Ezután alapos csiszolás következett. A festés előtt alaposan portalanítsuk a felületet.

DIY

3. Két réteg sötétebb lazúr festékkel festettem. Harmadik rétegként már csak a minta került rá a háttámlára. A mintát spirálozó előlapból (műanyag) vágtam ki, így többször használható a sablon. Szándékosan nem rikító a virág, a cél az volt, hogy olvadjon bele az eredeti színbe. Így „dédis” (régies) és egyben modernebb hatást is ad a padnak.

4. A pad a férjem nagyszüleinek tulajdonában állt korábban. Férjem születésnapjára újítottam fel. Így egy elég személyes és szép ajándék születhetett.

Ha tetszett az alkotó további munkáit itt tekintheted meg Nagyimes újrahasznosított flakon, gomb ékszerei facebook oldalon.

Hiszen minek dobjuk ki a szemétbe a feleslegesnek hitt tárgyat, ha még kiváló alapanyag is lehet egy készülő DIY-projekthez?

Ha Te is beküldenéd alkotásodat, várjuk pályázatodat a kreativhobbikcsoport@gmail.com címre minden héten kedd 12-ig. Tárgymezőben az alábbi cím szerepeljen: Hulladékvadász DIY – saját alkotás neve

Sok sikert kíván DIY-projektekhez, a Kreatív hobbi csoport!

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek