Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Oroszlány melletti Bokodi-hűtőtó kaotikus állapota (Frissítve)

Oroszlány melletti Bokodi-hűtőtó partszakaszának kaotikus állapotokra hívja fel a figyelmet a bejelentő a település első bejelentésében. A képeket elnézve nem alaptalanul. 

Frissítve
2017.04.10.

Az Oroszlányi Önkormányzattól az alábbi tájékoztatást kaptuk:
“Az Oroszlányi Önkormányzat az utóbbi időben nagy erőfeszítéseket és intézkedéseket tesz annak érdekében, hogy az illetékességi területén az illegális hulladék elhelyezést megszüntesse, vissza szorítsa. Ennek köszönhetően a közelmúltban sorra kerülnek megszüntetésre a külterületi hulladékgyűjtő konténerek, melyekkel remények szerint az edények mellé elhelyezett illegális szemét hegyek is megszűnnek. A múlt héten került felszámolásra az Önök által megküldött helyszíneken a nagy mennyiségű illegális hulladék lerakatok.

Az Oroszlányi Önkormányzattól kapott fotók a megtisztított helyszínről. / Fotó: Oroszlány Önkormányzata

Az Oroszlányi Önkormányzattól kapott fotók a megtisztított helyszínről. / Fotó: Oroszlány Önkormányzata

Mellékelek pár képet melyek a mai napon (2017. 04. 10.-én, – ez volt az állapot a múlt hét pénteken is 2017.04.07.-én) készültek, és melyeken látszik, hogy a terület teljes rehabilitációja jelenleg még nem történt meg, de a munka folyamatban van.

Az Oroszlányi Önkormányzattól kapott fotók a megtisztított helyszínről. / Fotó: Oroszlány Önkormányzata

Az Oroszlányi Önkormányzattól kapott fotók a megtisztított helyszínről. / Fotó: Oroszlány Önkormányzata

Viszont nekünk jó hír, hogy a területek takarítás óta nem került újabb szemét ezekre a helyszínekre. Feltételezem, hogy a bejelentő a képeket egy korábbi időpontban rögzítette, és ezek később kerültek a honlapra. Bízom benne, hogy az önkormányzati törekvésekkel, és a közterület-felügyelet rendszeres ellenőrzéseivel hosszútávon is biztosítani tudjuk, hogy honlapjukon nem jelenik meg újabb oroszlányi helyszín.”

Az Oroszlány Önkormányzatának további sok sikert kívánunk a hulladéklerakások felszámolásához, megállításához.


Korábban

2017.04.07.

A bejelentő szerint az Bokodi-hűtőtó nem csak a helyieknek, hanem a turisták által is közkedvelt üdülőhely. Emiatt is érthetetlenek a kialakult állapotok.

Oroszlány melletti Bokodi-hűtőtó környéke ... / Fotó: hulladekvadasz.hu

Oroszlány melletti Bokodi-hűtőtó környéke … / Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentés szövege
“Tisztelt Cím! Bejelentést szeretnék tenni szemeteléssel kapcsolatban. A Bokodi-tó Oroszlányi oldalán (sajnos nem tudok pontos koordinátákat megadni), az a partszakasz, ami most népszerű turistacélpont lett, szégyenletesen néz ki. Sajnos én nem tudom, hogy kinek a hatásköre alá tartozik, annak a területnek a szemételszállítása, de mindenképpen tenni kell ez ellen valamit.

Ez a dolog önmagában is elég borzasztó lenne, de így, hogy jelenleg ekkorra ennek a területnek a turista forgalma, még nagyobb problémáról beszélhetünk (szerintem). Ez ügyben kérném a segítségüket. A bejelentéshez csatolt képeim szerintem önmagukért beszélnek. (Komárom-Esztergom megye/ Oroszlány, Bokodi-tó)”

A helyszín légi felvétele / Forrás: youtube

Hulladék jellege: kommunális, építési.

Továbbítjuk a bejelentést az aktuális önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Oroszlányról röviden a wikipedia szerint.

Oroszlány az Oroszlányi járás székhelye Komárom-Esztergom megyében.

Földrajz
A Vértes északnyugati lábánál, Tatabányától 15 km-re délnyugatra fekszik.

Történelem
Nevének eredete szokatlanul hangzó nevét a szájhagyomány szerint azért kapta, mert a várúr két rossz lányát tartotta bezárva az erődítmény börtönében („Ó rossz lány…” – hangoztatta gyakran). A valószínűbbnek tűnő magyarázat szerint a település a nevét a Csák család címerállatáról, az oroszlánról kapta. Egyes vélekedések szerint a vár kapuját is két kőoroszlán őrizte.

Címer leírása
Oroszlány város címere hegyes talpú pajzs, kék mezőben, zöld pázsiton, balra forduló, ágaskodó, egyfarkú, arany oroszlán.

Forrás: wikipedia

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek