Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Oroszlány melletti Bokodi-hűtőtó kaotikus állapota (Frissítve) - Hulladekvadasz.hu

Oroszlány melletti Bokodi-hűtőtó kaotikus állapota (Frissítve)

Oroszlány melletti Bokodi-hűtőtó partszakaszának kaotikus állapotokra hívja fel a figyelmet a bejelentő a település első bejelentésében. A képeket elnézve nem alaptalanul. 

Frissítve
2017.04.10.

Az Oroszlányi Önkormányzattól az alábbi tájékoztatást kaptuk:
„Az Oroszlányi Önkormányzat az utóbbi időben nagy erőfeszítéseket és intézkedéseket tesz annak érdekében, hogy az illetékességi területén az illegális hulladék elhelyezést megszüntesse, vissza szorítsa. Ennek köszönhetően a közelmúltban sorra kerülnek megszüntetésre a külterületi hulladékgyűjtő konténerek, melyekkel remények szerint az edények mellé elhelyezett illegális szemét hegyek is megszűnnek. A múlt héten került felszámolásra az Önök által megküldött helyszíneken a nagy mennyiségű illegális hulladék lerakatok.

Az Oroszlányi Önkormányzattól kapott fotók a megtisztított helyszínről. / Fotó: Oroszlány Önkormányzata

Az Oroszlányi Önkormányzattól kapott fotók a megtisztított helyszínről. / Fotó: Oroszlány Önkormányzata

Mellékelek pár képet melyek a mai napon (2017. 04. 10.-én, – ez volt az állapot a múlt hét pénteken is 2017.04.07.-én) készültek, és melyeken látszik, hogy a terület teljes rehabilitációja jelenleg még nem történt meg, de a munka folyamatban van.

Az Oroszlányi Önkormányzattól kapott fotók a megtisztított helyszínről. / Fotó: Oroszlány Önkormányzata

Az Oroszlányi Önkormányzattól kapott fotók a megtisztított helyszínről. / Fotó: Oroszlány Önkormányzata

Viszont nekünk jó hír, hogy a területek takarítás óta nem került újabb szemét ezekre a helyszínekre. Feltételezem, hogy a bejelentő a képeket egy korábbi időpontban rögzítette, és ezek később kerültek a honlapra. Bízom benne, hogy az önkormányzati törekvésekkel, és a közterület-felügyelet rendszeres ellenőrzéseivel hosszútávon is biztosítani tudjuk, hogy honlapjukon nem jelenik meg újabb oroszlányi helyszín.”

Az Oroszlány Önkormányzatának további sok sikert kívánunk a hulladéklerakások felszámolásához, megállításához.


Korábban

2017.04.07.

A bejelentő szerint az Bokodi-hűtőtó nem csak a helyieknek, hanem a turisták által is közkedvelt üdülőhely. Emiatt is érthetetlenek a kialakult állapotok.

Oroszlány melletti Bokodi-hűtőtó környéke ... / Fotó: hulladekvadasz.hu

Oroszlány melletti Bokodi-hűtőtó környéke … / Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentés szövege
„Tisztelt Cím! Bejelentést szeretnék tenni szemeteléssel kapcsolatban. A Bokodi-tó Oroszlányi oldalán (sajnos nem tudok pontos koordinátákat megadni), az a partszakasz, ami most népszerű turistacélpont lett, szégyenletesen néz ki. Sajnos én nem tudom, hogy kinek a hatásköre alá tartozik, annak a területnek a szemételszállítása, de mindenképpen tenni kell ez ellen valamit.

Ez a dolog önmagában is elég borzasztó lenne, de így, hogy jelenleg ekkorra ennek a területnek a turista forgalma, még nagyobb problémáról beszélhetünk (szerintem). Ez ügyben kérném a segítségüket. A bejelentéshez csatolt képeim szerintem önmagukért beszélnek. (Komárom-Esztergom megye/ Oroszlány, Bokodi-tó)”

A helyszín légi felvétele / Forrás: youtube

Hulladék jellege: kommunális, építési.

[codepeople-post-map]

Továbbítjuk a bejelentést az aktuális önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Oroszlányról röviden a wikipedia szerint.

Oroszlány az Oroszlányi járás székhelye Komárom-Esztergom megyében.

Földrajz
A Vértes északnyugati lábánál, Tatabányától 15 km-re délnyugatra fekszik.

Történelem
Nevének eredete szokatlanul hangzó nevét a szájhagyomány szerint azért kapta, mert a várúr két rossz lányát tartotta bezárva az erődítmény börtönében („Ó rossz lány…” – hangoztatta gyakran). A valószínűbbnek tűnő magyarázat szerint a település a nevét a Csák család címerállatáról, az oroszlánról kapta. Egyes vélekedések szerint a vár kapuját is két kőoroszlán őrizte.

Címer leírása
Oroszlány város címere hegyes talpú pajzs, kék mezőben, zöld pázsiton, balra forduló, ágaskodó, egyfarkú, arany oroszlán.

Forrás: wikipedia

You may also like...