Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Mágnes horgász kaland Dunaharaszti veszélyes stégjén - Hulladekvadasz.hu

Mágnes horgász kaland Dunaharaszti veszélyes stégjén

Újabb mágnes horgász kaland Dunaharaszti egy elfeledett stégjéről. Horgászaink mágnesére most is sok minden akadt. A kéthetente jelentkező beszámolójuk most se maradhat el. Kalandra fel!

Átlagos pénteknek indult ez a nap is azzal a különbséggel, hogy már reggeltől tudtuk ma korábban végzünk a munkában. Ettől jó kedvünk lett és elkezdtük tervezgetni merre menjünk délután horgászni. Van Dunaharasztin egy hely, amit megszeretnénk nézni mivel a teszthorgászatokon sok dolgot fogtunk és biztosak voltunk abban, hogy ha a nagy mágnesekkel és  a hosszabb kötéllel térünk vissza, akkor eredményesek lehetünk.

A napunk telt miközben megpróbáltunk néhány információt összegyűjteni a horgászhelyünkről. Sajnos nem egyszerű mivel néhány képeslapon és rövid leíráson kívül semmit sem találtunk.

Ami biztos, hogy a századforduló idején még egy strand működött itt és később egy kemping is üzemelt. Ennek a kempingnek képezhette a tulajdonát az a stég amit megszeretnénk horgászni. Sajnos, ahogy a víz minősége romlott úgy csökkent a turisták száma és szép lassan a kemping bezárt ezzel helyet adva az enyészetnek. A stégen meglátszik a sok év, amit az elemekkel dacolva kiállt, de mostanra a deszkái elkorhadtak.

Mikor leértünk a partra a napos idő átváltott felhőssé, ami nem a legjobb a felvételekhez, de ha már itt vagyunk, akkor elkészítjük a következő részünket. A stégre mi is félve mentünk rá, de néhány lépés után biztonságosnak éreztük és elkezdtünk horgászni, bár ezt nem ajánljuk senkinek sem. Az első dobásoknál áttapogattuk a vizet teljes szélességben, de semmi nagyobb tárgyat nem találtunk. Az iszapban a mágnes akadály nélkül csúszott és nem lassította semmi, bár minden dobásnál kijött valami apróság. Szögek, drótdarabok, fémszilánkok, amik ígéretes jelek, így érdemes lehet itt horgászni.

Néhány dobás után az iszapot eléggé felszántottuk ahhoz, hogy a mélyebben lévő tárgyakat is megfogjuk. Kezdetnek egy tv antenna és néhány betonvas jött ki, amit már megszoktunk mivel nincs nélküle horgászat, hiszen őshonos faja a vizeinknek.

Mágnes horgászok zsákmánya többek közt egy csinos kis ventilátor. / Fotó: magneshorgaszat.hu

Mágnes horgászok zsákmánya többek közt egy csinos kis ventilátor. / Fotó: magneshorgaszat.hu

A további fogások között szögek, drót darabok és fémszilánkok voltak. A sodrásban nem volt semmi értékes ezért taktikát kellett váltanunk. A húszméteres kötél a legtöbb esetben jól jön, de most kisebbre van szükségünk és nem előre, hanem a stég két oldalán a parttal szinte párhuzamosan kezdtünk el dobálni. Meg is jött a siker és az első komolyabb fogásunk egy vadászkés volt.

Sok időt tölthetett a vízben mivel a pengéje már elszíneződött. Mikor utoljára itt jártunk akkor sikerült fognunk egy deszkát, amin egy lánc volt lakattal. Akkor úgy gondoljuk, hogy valami faláda lehetett, amit így zártak le. Elkezdtük meghorgászni azt a helyet ahol sejtettük, hogy ott van. Kis idővel később sikerült egy láncot és egy evezővillát fognunk. Nem egy kincses láda lesz, hanem egy elsüllyesztett csónak. Módszeresen átfésültük az aljzatot, de több darab már nem jött ki. Viszont a bottartókat sorban fogtuk, meglepően sok volt a vízben bár egy stégen nem sok hasznát veszi az ember ezeknek.

Mágnes horgász Fotó: magneshorgaszat.hu

Mágnes horgász fogások, van itt minden 🙂 / Fotó: magneshorgaszat.hu

A horgászhelyünk jobb oldalán meglepően sok dolog volt a vízben. Innen fogtuk a második késünket is, ami nagyobb az előzőnél, de állapota ennek is hasonló. Volt még itt kanál, villa, kenőkés és egy zománcozott fém bögre, de akadt még a mágnesünkre egy ventilátor is. Olyan mintha valaki a konyha és lakásfelszerelését hullámsírba küldte volna. Mivel közeleg a jó idő és egy ilyen eszköz mindig jól jön, szívesen visszaadjuk a jogos tulajdonosának, ha jelentkezik nálunk.

Kijelenthetjük, hogy ez egy veszélyes stég, de itt nem az elkorhadt deszkákra vagy a rozsdásodó fémszerkezetre gondolunk, hanem a rengeteg oda nem illő tárgya. A víz most tisztább lett ott ahová régen az emberek strandolni és pihenni mentek.

Üdvözlettel:
Erik és Dávid
Mágnes Horgász csapat

You may also like...