Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Szépvölgy meglepő hulladéklerakásai

Szépvölgy Budapest II. kerületi városrész most nemigazán hű nevéhez. A bejelentő csodálkozik azon, hogy valaki képes volt ideig felhozni a szemetét.

Meglepő, de sokáig azt hittük, hogy a II. kerületben nincsenek illegális hulladéklerakások. Majdnem másfél év után viszont elkezdtek érkezni ebből a kerületből is.

Szépvölgy hulladéklerakata. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Szépvölgy hulladéklerakata. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentés szövege
“Sziasztok! Ezeket ide valaki szándékosan felhozza? Miért nem hoz akkor többet és akkor ki lehet jelölni hivatalos hulladéklerakónak 🙁  

100m-re az előző bejelentéstől áll ez. szerintem a tűzgyújtóhelyekről összeszedett salak lehet benne. Ha igen, örvendetes, ha valaki ezt gondozza, csak akkor miért hagyja itt?”

A második helyszín gps koordinátája: 47.545008, 18.992001

Hulladék jellege: kommunális.

Továbbítjuk a bejelentést az aktuális önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Szépvölgy

Budapest egyik városrésze a II. kerületben. Szépvölgy „bejáratánál” található a Fenyőgyöngye kisvendéglő, ami oly régóta működik, hogy a környezetét néha tévesen a Fenyőgyöngye helynévvel is illetik.

Fekvése
Határai: Budapest 1949. december 31-i határa a Görgényi úttól a 155. és 161. sz. határkövek között – a II. és III. kerület közigazgatási határa – Hármashatárhegy út – Glück Frigyes út – Látóhegyi út –Görgényi út Budapest 1949. december 31-i határáig.
Története

Döbrentei Gábor dűlőkeresztelője alkalmával 1847-ben az addigi német Schönthal tükörfordításával kapta a nevet a Szép-völgy nevű völgy, amelyről később elnevezték a városrészt. A Szép-völgy a Pál-völgy szakasza, a Pál-völgy felső részének neve. A Látó-hegy és a Remete-hegy között húzódik meg.Szépvölgy gyakorlatilag egy zsákutca végén található a Budai-hegységben, s a belváros viszonylagos közelsége, valamint az átmenő forgalom hiánya miatt jellemző nyugodt környezet miatt manapság szinte kizárólag luxusotthonok épülnek benne.

A terület belsejébe tömegközlekedési eszköz nem jár; kizárólag a városrész legelején, a „bejáratánál” található Fenyőgyöngye kisvendéglőig közlekedő 65-ös és 65A busz köti össze a fővárosi tömegközlekedés többi részével.

Forrás: wikipedia

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek