Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Szombathely hulladéklerakó telepe mellett kialakult katasztrofális hulladék állapotok - Hulladekvadasz.hu

Szombathely hulladéklerakó telepe mellett kialakult katasztrofális hulladék állapotok

Szombathely első bejelentésében sokkoló képeket kaptunk a helyi Regionális Hulladéklerakó telep mögötti irdatlan nagy mennyiségű illegális hulladéklerakatokról.

Azért is sokkolóak a képek, mert a Regionális Hulladéklerakó telep közvetlen környezetében található a helyszín. Valószínűsíthetően sokak a hulladékleadási díjak kifizetése helyett a telep mögé hordják a szemetét. A Nyugat- Magyarországi lehangoló állapotokról az alábbi képsorok adnak tanúbizonyságot.

A bejelentés szövege
„Sziasztok! Szombathelyen, az Erdei iskola úton található Regionális Hulladéklerakó telep mögött, az erdő szélén hatalmas kupacokban áll az illegálisan lerakott hulladék. Bútorok, autógumik, televíziók, műanyag palackok, mindenféle háztartási hulladék megtalálható. Továbbá a Hulladéklerakó figyelmét is fel kéne hívni arra, hogy a hátsó résznél a kerítés több helyen szét van feszítve, és látszik, hogy bejárnak oda illetéktelenek”

Hulladék jellege: kommunális, építési, zöldhulladék.

[codepeople-post-map]

Továbbítjuk a bejelentést az aktuális önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Szombathely

Szombathely (németül Steinamanger, latinul Savaria vagy Sabaria, szlovénül Sombotel, vendül Somboteo, horvátul Sambotel vagy Subotište) megyei jogú város a Nyugat-Dunántúl régióban. Vas megye és a Szombathelyi járás székhelye, Magyarország egyik legrégibb városa, melyet a nyugat királynőjének is neveznek.

Fekvése
A város az Alpokalján, a Perint és Gyöngyös patakok lapályán, a Gyöngyös-sík nyugati peremvidékén fekszik, ott, ahol a Kisalföld sík vidékét az Alpokalja dombos-hegyes tájai váltják fel. Tengerszint feletti magassága kb. 220 m. Mivel a város dombokra épült, jelentős szintkülönbségek vannak a városon belül is.

Nevének eredete
Nevét onnan kapta, hogy a városban szombati napokon tartották a hetivásárokat. Német neve, Steinamanger jelentése: ‘kő a mezőn’. A város nyugati határa magyarul Kő néven is ismert volt, ami a földrengésben és a népvándorlás viharában elpusztult római Savaria romjaira utal. A latin Savaria vagy Sabaria név a városon átfolyó Gyöngyös-patak ókori latin Sibaris nevéből származik, ami a patak német nevében (Zöbern) is fennmaradt.[5] Eredete az indoeurópai seu (= nedv, vizes) szóra vezethető vissza.

Forrás: wikipedia.

You may also like...