Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Lósi-patak hulladékszennyezése Verőce és Katalinpuszta között (Frissítve)

Lósi-patak hulladékszennyezését a bejelentő mély felháborodással küldte el hozzánk. A legnagyobb megdöbbenésére a szemetes zsákok tartalma szelektíven gyűjtött hulladékot tartalmaz.

Frissítve
2017.09.24.

A bejelentőtől kapott levél a helyszínnel kapcsolatban
A Pest megyei Lósi – patak környéke megtisztult! Örömmel láttam, hogy már rendben van a terület, gyönyörűen kitisztították, a Lósi-patakot is. Az út mente sajnos, továbbra is csábító, el-eldobott palackok, szemét tarkítja, bár mindez elenyésző ahhoz képest, mi volt itt. Nagyon örülök, hogy ilyen hatékonyan működik a portálotok, csak így tovább! Egyértelműen látszik, hogy működésetek hatékony! Jó hogy vagytok! Csatolok képet is.”

A Lósi-patak a Morgó-patak bal oldali mellékvize MagyarországonLósi-patak hulladékszennyezése

Köszönjük a takarítást a részt vevő szerveknek, illetve a bejelentőnek a tájékoztatást a terület rendbetételéről.


Korábban
2017.04.20.

Verőce-Katalinpuszta Pest megye, Nógrád megye határán húzódó patak út mindkét oldalára jellemző a szemét jelenléte. Évek óta húzodó probléma a bejelentő szerint, hogy az igénytelen emberek a természetbe hordják ki a szemetüket.

A Lósi-patak a Morgó-patak bal oldali mellékvize Magyarországon, de szemét nem illik a képbe. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A Lósi-patak a Morgó-patak bal oldali mellékvize Magyarországon, de szemét nem illik a képbe. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentés szövege
“Sziasztok! Szomorúan látjuk, hogy autóval rengeteg szemetet hordanak ki, zsákba csomagolva a Verőce-Katalinpuszta (Pest megye, Nógrád m.) közötti út mindkét oldalára. Pedig ott rengeteg a hóvirág. Még gondosan szelektált műanyag palackos zsákot is találtunk kidobva (de azt elvittem egy szelektívbe). A Lósi patakot is teljesen elszennyezték, ami ott folyik. Évek óta ezt látjuk. Szívesen elviszek onnan szemetet, ha arra járok, de egyszerűen rengeteg van.”

Lósi-patak hulladéktorlasza mindent meggátol. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Lósi-patak hulladéktorlasza mindent meggátol. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Hulladék jellege: kommunális.

A bejelentő által jelzett szennyezett szakasz. / Fotó: Google Maps

A bejelentő által jelzett szennyezett szakasz. / Fotó: Google Maps

Továbbítjuk a bejelentést az aktuális önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Lósi-patak

A Lósi-patak a Morgó-patak bal oldali mellékvize Magyarországon. Egy szakaszon Pest megye és Nógrád megye határát képezi.

Földrajz
A Naszály északi oldalában ered. Ez a felső, gyadai-réti szakasza tavasszal bő vízhozamú, az év többi részében láprét jellegű. Nyugat felé haladva érinti Szendehelyet, majd délnyugatnak fordulva keresztezi Katalinpusztát, végül nyugatnak fordul, és Verőcénél a Morgó-patakba ömlik. A patakba ömlik a Kapáskúti-patak Szendehelynél.

Turizmus
A Naszály északi lábánál, a Lósi-patak völgyében fekvő erdők és rétek értékeinek bemutatását szolgálja az 5 km hosszú Gyadai tanösvény.

Forrás: wikipedia.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek