Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Lósi-patak hulladékszennyezése Verőce és Katalinpuszta között (Frissítve) - Hulladekvadasz.hu

Lósi-patak hulladékszennyezése Verőce és Katalinpuszta között (Frissítve)

Lósi-patak hulladékszennyezését a bejelentő mély felháborodással küldte el hozzánk. A legnagyobb megdöbbenésére a szemetes zsákok tartalma szelektíven gyűjtött hulladékot tartalmaz.

Frissítve
2017.09.24.

A bejelentőtől kapott levél a helyszínnel kapcsolatban
A Pest megyei Lósi – patak környéke megtisztult! Örömmel láttam, hogy már rendben van a terület, gyönyörűen kitisztították, a Lósi-patakot is. Az út mente sajnos, továbbra is csábító, el-eldobott palackok, szemét tarkítja, bár mindez elenyésző ahhoz képest, mi volt itt. Nagyon örülök, hogy ilyen hatékonyan működik a portálotok, csak így tovább! Egyértelműen látszik, hogy működésetek hatékony! Jó hogy vagytok! Csatolok képet is.”

A Lósi-patak a Morgó-patak bal oldali mellékvize MagyarországonLósi-patak hulladékszennyezése

Köszönjük a takarítást a részt vevő szerveknek, illetve a bejelentőnek a tájékoztatást a terület rendbetételéről.


Korábban
2017.04.20.

Verőce-Katalinpuszta Pest megye, Nógrád megye határán húzódó patak út mindkét oldalára jellemző a szemét jelenléte. Évek óta húzodó probléma a bejelentő szerint, hogy az igénytelen emberek a természetbe hordják ki a szemetüket.

A Lósi-patak a Morgó-patak bal oldali mellékvize Magyarországon, de szemét nem illik a képbe. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A Lósi-patak a Morgó-patak bal oldali mellékvize Magyarországon, de szemét nem illik a képbe. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentés szövege
„Sziasztok! Szomorúan látjuk, hogy autóval rengeteg szemetet hordanak ki, zsákba csomagolva a Verőce-Katalinpuszta (Pest megye, Nógrád m.) közötti út mindkét oldalára. Pedig ott rengeteg a hóvirág. Még gondosan szelektált műanyag palackos zsákot is találtunk kidobva (de azt elvittem egy szelektívbe). A Lósi patakot is teljesen elszennyezték, ami ott folyik. Évek óta ezt látjuk. Szívesen elviszek onnan szemetet, ha arra járok, de egyszerűen rengeteg van.”

Lósi-patak hulladéktorlasza mindent meggátol. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Lósi-patak hulladéktorlasza mindent meggátol. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Hulladék jellege: kommunális.

A bejelentő által jelzett szennyezett szakasz. / Fotó: Google Maps

A bejelentő által jelzett szennyezett szakasz. / Fotó: Google Maps

Továbbítjuk a bejelentést az aktuális önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!

[codepeople-post-map]


Lósi-patak

A Lósi-patak a Morgó-patak bal oldali mellékvize Magyarországon. Egy szakaszon Pest megye és Nógrád megye határát képezi.

Földrajz
A Naszály északi oldalában ered. Ez a felső, gyadai-réti szakasza tavasszal bő vízhozamú, az év többi részében láprét jellegű. Nyugat felé haladva érinti Szendehelyet, majd délnyugatnak fordulva keresztezi Katalinpusztát, végül nyugatnak fordul, és Verőcénél a Morgó-patakba ömlik. A patakba ömlik a Kapáskúti-patak Szendehelynél.

Turizmus
A Naszály északi lábánál, a Lósi-patak völgyében fekvő erdők és rétek értékeinek bemutatását szolgálja az 5 km hosszú Gyadai tanösvény.

Forrás: wikipedia.

You may also like...