Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Pál-völgyi barlang parkolójának hulladéklerakata

Pál-völgyi barlang parkolójában egy túrázó bukkant rá az alábbi hulladéklerakatra. Továbbítjuk a bejelentést az aktuális szervekhez.

Tavasszal a jó idő beálltával az emberek elkezdik kihordani a természetbe a szemetüket. Ezt abból gondoljuk, mert ilyenkor gyakrabban kapunk természetgyalázással kapcsolatos bejelentéseket. A problémát a fejekben kéne keresni. Vajon miért ez sokaknak a megoldása a hulladékproblémájukra?

Pál-völgyi barlang parkolójának hulladéklerakata. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Pál-völgyi barlang parkolójának hulladéklerakata. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentés szövege
“Sziasztok! Túrázás közben a Pál-völgyi barlang parkolójában az alábbi hulladéklerakatra bukkantam.”

Hulladék jellege: kommunális, építési, autógumi.

Továbbítjuk a bejelentést az aktuális önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Pál-völgyi-barlangrendszer

A Pál-völgyi-barlangrendszer Magyarország leghosszabb barlangja. Fokozottan védett természeti érték. Egyik része, a Pál-völgyi-barlang Budapest egyik idegenforgalmi célokra kiépített barlangja. A turisták által látogatható hossza 500 méter.

Elérhetősége
A barlangrendszer bejárata Budapest II. kerületében, a Szépvölgyi út 162. sz. alatt van, ez a 65-ös és 65A számú autóbusszal (Kolosy tér – Fenyőgyöngye), a Kolosy térről közelíthető meg. A hőmérséklete egész évben állandó, 10 °C.

A Pál-völgyi-barlang nyitva tartása: hétfő kivételével minden nap, 10:00–16:15 óráig. A barlang csak vezetővel látogatható, a túrák minden óra tizenötödik percében indulnak. Egy túra időtartama mintegy 60 perc.

A Mátyás-hegyi-barlangban nincsen kiépített útvonal; előzetes bejelentkezéssel, vezetett barlangtúrák keretében látogatható.

Látványosságai
A barlang változatos látnivalót kínál: a jó akusztikájú Színház-teremtől a Meseország cseppkő-képződményeiig. Egyes cseppkövek állatokra emlékeztetnek, így elefántra és krokodilra. Legérdekesebb látványosságai a változatos, csillogó kalcitkristályok és kagylólenyomatok, valamint a meseszerű cseppkövek és különleges sziklaalakzatok.

Az egyik legszebb fővárosi barlang, Budapest egyik védett természeti értéke. Fokozottan védett barlang.

Forrás: wikipedia.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek