Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Pál-völgyi barlang parkolójának hulladéklerakata - Hulladekvadasz.hu

Pál-völgyi barlang parkolójának hulladéklerakata

Pál-völgyi barlang parkolójában egy túrázó bukkant rá az alábbi hulladéklerakatra. Továbbítjuk a bejelentést az aktuális szervekhez.

Tavasszal a jó idő beálltával az emberek elkezdik kihordani a természetbe a szemetüket. Ezt abból gondoljuk, mert ilyenkor gyakrabban kapunk természetgyalázással kapcsolatos bejelentéseket. A problémát a fejekben kéne keresni. Vajon miért ez sokaknak a megoldása a hulladékproblémájukra?

Pál-völgyi barlang parkolójának hulladéklerakata. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Pál-völgyi barlang parkolójának hulladéklerakata. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentés szövege
„Sziasztok! Túrázás közben a Pál-völgyi barlang parkolójában az alábbi hulladéklerakatra bukkantam.”

Hulladék jellege: kommunális, építési, autógumi.

[codepeople-post-map]

Továbbítjuk a bejelentést az aktuális önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Pál-völgyi-barlangrendszer

A Pál-völgyi-barlangrendszer Magyarország leghosszabb barlangja. Fokozottan védett természeti érték. Egyik része, a Pál-völgyi-barlang Budapest egyik idegenforgalmi célokra kiépített barlangja. A turisták által látogatható hossza 500 méter.

Elérhetősége
A barlangrendszer bejárata Budapest II. kerületében, a Szépvölgyi út 162. sz. alatt van, ez a 65-ös és 65A számú autóbusszal (Kolosy tér – Fenyőgyöngye), a Kolosy térről közelíthető meg. A hőmérséklete egész évben állandó, 10 °C.

A Pál-völgyi-barlang nyitva tartása: hétfő kivételével minden nap, 10:00–16:15 óráig. A barlang csak vezetővel látogatható, a túrák minden óra tizenötödik percében indulnak. Egy túra időtartama mintegy 60 perc.

A Mátyás-hegyi-barlangban nincsen kiépített útvonal; előzetes bejelentkezéssel, vezetett barlangtúrák keretében látogatható.

Látványosságai
A barlang változatos látnivalót kínál: a jó akusztikájú Színház-teremtől a Meseország cseppkő-képződményeiig. Egyes cseppkövek állatokra emlékeztetnek, így elefántra és krokodilra. Legérdekesebb látványosságai a változatos, csillogó kalcitkristályok és kagylólenyomatok, valamint a meseszerű cseppkövek és különleges sziklaalakzatok.

Az egyik legszebb fővárosi barlang, Budapest egyik védett természeti értéke. Fokozottan védett barlang.

Forrás: wikipedia.

You may also like...