Pilisborosjenő, Külső Bécsi út autóroncs

Tennél, de nincs időd a szemétdombok eltakarítására? Támogass minket és elvégezzük helyetted a piszkos munkát! Támogatom a munkátokat!

Pilisborosjenő, bevezető szakaszán, a Külső Bécsi úton egy autóroncs mindennapi látványához szoktak az ott élők, arra közlekedők. Az autóroncs kezd az enyészeté válni.

Az autóroncs melletti buszmegálló sincsen a helyzet magaslatán. A hulladékgyűjtő edényzete szétverve, a szemét szétdobálva.

Pilisborosjenő, bevezető szakaszán, a Külső Bécsi úton egy autóroncs. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Pilisborosjenő, bevezető szakaszán, a Külső Bécsi úton egy autóroncs. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentés szövege
“Tisztelt Cím! Munkába menet naponta találkozom ezzel az autóronccsal és a lehangoló környezetével. NEm vagyok helyi lakos, csak ingázó, de engem tuti zavarna ez. Kérem, küldjék el a bejelentésemet az illetékesekhez. Köszönöm.”

Hulladék jellege: autóroncs, kommunális.

[codepeople-post-map]

Továbbítjuk a bejelentést az aktuális önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Pilisborosjenő

Pilisborosjenő (németül: Weindorf) község Pest megyében, a Pilisvörösvári járásban.

Fekvése
A fővárostól északra, a Pilis délkeleti lábánál lévő település a természetjárás szerelmeseinek kedvelt helyszíne. Megközelíthető a 10-es főútról. Lakossága: 2850 fő, belterülete: 124 ha, külterülete: 800 ha.

A Pilisborosjenői-medence
A Nagy-Kevély (537), Kis-Kevély (488), Ezüst-hegy (405), Kő-hegy (337), szemben Kövesbérc és más dombok kőzetszerkezetében a dolomit, a mészkő, a pannonüledék homokkő breccsa és a lösz 200 millió év időrendjében mutatható ki. A felszíni talaj agyagos vagy meszes. Az utóbbi évmilliók földmozgásai létrehozták az északnyugat-délkelet irányú Nagy-Kevély vonulatot, és lezökkenéssel az ugyanilyen irányú, mély medencét; ebben alakult ki Pilisborosjenő község. Az ófalu a fővárostól ÉNY-ra, a 0 km kőtől 13 km-re, erdős hegyekkel övezve, völgy mélyén csordogáló, hajdan bővizű patak két oldalán települt. Mára új stílusú házaival felkúszott az erdőkig. Pilisborosjenőhöz tartozik hosszan a 10-es főútvonal – a Bécsi út – egyik oldala. Pilisborosjenő ófalu részének látképét ma is uralja a templom. A Nagy-Kevély csúcsáról csodás panoráma nyílik hegy-völgyekre, a környező falvakra, a Duna szalagjára.

Nevezetességei
A település határától nem messze épült fel az Egri csillagok című film forgatása során használt díszlet-vár, amely még ma is megvan.

Forrás: wikipedia.

Iratkozz fel a Hulladékvadász Hírlevélre!Feliratkozom!

Ez is érdekelhet: