Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Dugattyúgyűrű gyár volt, ma Soroksár illegális szeméttelepe (drónfelvétel) - Hulladekvadasz.hu

Dugattyúgyűrű gyár volt, ma Soroksár illegális szeméttelepe (drónfelvétel)

Soroksár illegális szeméttelepe a lebontott dugattyúgyűrű gyár területén helyezkedik el, ahol anno még a Rómaiak is építkeztek. Ma kórházi pelenkáktól a komplett fürdőszobákig minden megtalálható XXIII. kerület legszemetesebb ingatlanán.

Egy korábbi bejelentés hatására a hulladékvadász csapata terepszemlét tartott a helyszínen, ahol az alábbi légi és földi felvételek készültek.

A több tonna illegálisan lerakott hulladék hosszú évek gyümölcse, aminek illegális deponálása zavartalanul zajlik Millennium-telep, Soroksár és egyben Budapest legdélebbi kerület-részén, a Ráckevei-Duna mellett.

Soroksár hulladékmezője. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Soroksár hulladékmezője. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A területen nem csak a szemét okoz problémát, hanem a szemét által bevonzott patkányok tetemes mennyisége is.

A soroksári testület is foglalkozott a helyszínnel tavaly decemberben. Egy részlet a dokumentációból:
„A patkányok előfordulása nem csak a Dugattyúgyűrű gyár területén, hanem a kerület központi részén is, illetve a Horgászparton is több helyen, de főleg a Duna-part környékén volt megfigyelhető. Minden esetben – amikor jelzés érkezik – a kollégák felveszik a Bábolna Bio céggel a kapcsolatot, akik azonnal patkányfogókat hoznak. „

A hulladékban megbújó számlák visszavezethetnek a szemétdombok tulajdonosaihoz. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A hulladékban megbújó számlák visszavezethetnek a szemétdombok tulajdonosaihoz. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A terület információink szerint magántulajdon, de ennek ellenére a helyszínen háztartási szeméttől egészen a veszélyes hulladékig mindenféle hulladék megtalálható. Valószínűsíthetően a hulladék gazdája könnyen beazonosítható lehetne, mivel a szemétkupacokban iratok, számlák vannak.

A területen több tonna építési hulladék hever. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A Dugattyúgyár gyár mellett korábban sportpálya is üzemelt melynek szinte felismerhetetlenek a jelenlegi nyomai, amit 1989 után értékesítettek. Továbbá a területen folyamatosak az illegális fakivágások, ahogy az alábbi kép is bizonyítja.

A frissen kivágott nyárfa a szemét mellett. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Frissen kivágott nyárfa a szemét mellett. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Rómaiak
Sokan nincsenek tisztába vele, de a terület történelme az ókorig nyúlik vissza. Itt húzódott a Római Birodalom pannóniai határvonalának (limes) egy helyszíne. Központi része egy őrtorony volt. Maradványai – melyeket már feltártak, majd betemettek – a néhai Dugattyúgyűrű gyár és sporttelepe területén találhatók. Innen  100 méterre északra pedig a település tatárjárás előtti templomának alapjai vannak.

"Állítsuk meg a szemetelőket! " - hirdeti a tábla. (kép illusztráció). / Fotó: hulladekvadasz.hu

„Állítsuk meg a szemetelőket! ” – hirdeti a tábla. (kép illusztráció). / Fotó: hulladekvadasz.hu

Reméljük, hogy minél hamarabb megoldódik Soroksár volt Dugattyúgyűrű gyár és környékének hulladékproblémája.

[codepeople-post-map]

You may also like...