Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
A bezárt józsefvárosi McDonalds enyészet alatt (ÚJRATÖLTVE) - Hulladekvadasz.hu

A bezárt józsefvárosi McDonalds enyészet alatt (ÚJRATÖLTVE)

A bezárt józsefvárosi McDonalds látványa ritkaságszámba megy még Budapesten is. Valljuk meg, hiába a népszerűség, de egy ilyen nemzetközi Franchise-nak se mehet mindenhol jól.

Frissítve
2017.10.30.

Egy nap McDonalds volt mára már KFC lett.

A bezárt józsefvárosi McDonalds helyébe egy új KFC létesült.

Ez egy újabb Városkép romboló hatás vagy csak a véletlen műve? 

Sajnos arról nincsenek információink, hogy a gyorsétteremi lánc az általunk készített cikk miatt látott az épületben fantáziát és létesítette legújabb KFC éttermét.

Gratulálunk a gyorsétteremi láncnak az épület átalakításához, használatbavételéhez.


Korábban
2017.04.23.

Voltak már étterem bezárások a fővárosban, azonban még egyetlen egy sem került ilyen lepusztult állapotba mint az alábbi a forgalmas Hungária körút és a Kőbányai út sarkán.

józsefvárosi McDonalds Itt egykor autók parkoltak, ma már egyfajta "nyílvános WC". Fotó: hulladekvadasz.hu

Itt egykor autók parkoltak, ma már egyfajta „nyílvános WC”. Fotó: hulladekvadasz.hu

Magyarországon a McDonald’s 1988-ban nyitotta meg első éttermét a V. kerületi Régiposta utcában, míg az első McDrive 1990-ben épült meg Óbudán. 1994-ben a Hungária körút mindkét oldalára épült 1-1 gyorsétterem a Kőbányai út sarkán, McDrive funkcióval ellátva. A nagy forgalom a közeli Négy Tigris kínai piac és a Hungária körút által garantálva volt egészen 2014-ig, amikor azonban a piacot felszámolták a kerületi vezetés és az Adóhivatal nyomására. Ezáltal az étterem forgalma nagymértékben csökkent, ami végül is – több mint 20 év után – a bezáráshoz vezetett a Hungária körút ezen oldalán.

A jelenlegi állapotok mindenképpen tarthatatlanok. A Hungária körúti autósok és a nagy forgalmú villamosközlekedés résztvevői egy kihalt, bedeszkázott, összeszemetelt és megrongált egykori tipikus McDonald’s épületet láthatnak itt nap mint nap. A területet megközelítve könnyen észrevehető, hogy itt már nem egy személy végezte el a kisebb-nagyobb dolgát akár a legkultúrálatlanabb módon is. Továbbá, ahogy ilyenkor lenni szokott, már többször megpróbáltak illetéktelenek az épületbe bejutni, amiről a betört és bedeszkázott ablaküvegek tanúskodnak. A Kőbányai út felőli bejárat előtt mindig áll egy autó, ami talán egyfajta őrzésre utalhat, de önmagában ez nem elég a folyamatos pusztulás és pusztítás megállítására.

A bezárt józsefvárosi McDonalds épülete egyedi jellegénél fogva a további hasznosítása kérdéses, de a terület fertőtlenítése minél előbb szükséges lenne. A lepusztult elhagyatott épület elkerítése is meggondolandó, hogy hasonló állapotok ne alakuljanak ki itt még egyszer.

[codepeople-post-map]

You may also like...