Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Egy zuglói hulladékkonténer a szemetelők célpontja (Frissítve)


Notice: class-oembed.php használata nem támogatott a 5.3.0 verzió óta! Ezt javasoljuk helyette: wp-includes/class-wp-oembed.php. in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/functions.php on line 4802

Egy zuglói hulladékkonténer borzolja a kedélyeket a Füredi úti raktártelep és irodaház tőszomszédságában. A probléma, hogy egyesek illegális hulladéklerakónak használják.

Frissítve
2017.05.10.

A bejelentőtől kapott kép alapján elmondhatjuk, hogy a konténert és később a szemetet is elszállították a területről.

Köszönjük a részvevő szervek, személyek munkáját.


Korábban
2017.04.25.

Minden bizonnyal a zuglói hulladékkonténer eredeti rendeltetése nem az volt, hogy amint megtelik, akkor a közvetlen környezetében napról napra egyre nagyobb méreteket öltsön a szemét legkülönbözőbb formája. A probléma kezd hasonlítani a korábbi kispesti szelektív hulladékgyűjtőnél tapasztalt vérlázító állapotokhoz.

A bejelentő képei alapján 1 hét alatt is látványosan megnőtt a mennyiség.

Impozáns méreteket öltött a hulladékkonténer körül összegyűlt szemét. / Fotó: hulladekavadasz.hu

Impozáns méreteket öltött a hulladékkonténer körül összegyűlt szemét. / Fotó: hulladekavadasz.hu

Mindössze 80 méterre található egyébként a Füredi út – Öv utca sarkán az FKF hulladékudvara.  Korábban több bejelentés érkezett a környékről, de talán a legismertebb a zuglói illegális szeméttelep bejelentése. A helyszínről két bejelentés is érkezett.

A bejelentések szövegei
I. „Tisztelt Hulladékvadász! A közelben lakom, elképesztő, amit itt látunk nap mint nap. Direkt kétszer is visszamentem, hogy a képek alapján is látszódjon, hogy itt napról napra egyre több a szemét. Remélem ez nem marad így sokáig.”

II. “Tisztelt Hulladékvadász.hu! Távol álljon tőlem a vamzerkedés, de a még inkább így vagyok azzal a tahó mentalitással, ahogy sokan tönkreteszik a környezetünket… szóval nem, nem leszek szívbajos. Az illető csapat a Körvasút sortól jött a Füredi úti konténerhez. A ház, amiből jöttek persze nem dicsekszik házszámmal (miért is), de könnyen felismerhető: egyrészt az ominózus kukák, amikkel szállították a szemetüket, ott állnak szépen sorban a kapuban, a kapun pedig egy felirat: “rendészeti igazgatóság által ellenőrzött terület”. Vicces, nem? ? Nagyjából a 25-ös szám körül lehet az, rácsos kerítés, világos falak. Megjegyzem: biztos, hogy nem csak ők vitték oda a szemetüket – az azóta tovább duzzadt halmaz elég sok infóval tud szolgálni (szakszervezeti tagkönyv, levelek, stb.) És biztos, hogy a nagykereskedelmi mennyiségű Frakk mese-DVD sem tőlük származik…”

Hulladék jellege: hulladékkonténer okán vegyes, de a köré gyűlt hulladék mennyisége a problémás.

Remélhetőleg a hulladékkonténer sorsa hamarosan megoldódik. 

Továbbítjuk a bejelentést az aktuális önkormányzatnak. 

Köszönjük a bejelentést!

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek