Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Lángoló szeméthalom Gárdonyban - ha elfogy a türelem (Frissítve: tűz után + olvasó levél) - Hulladekvadasz.hu

Lángoló szeméthalom Gárdonyban – ha elfogy a türelem (Frissítve: tűz után + olvasó levél)

Lángoló szeméthalom esete, avagy településen mai nap folyamán ismeretlen személy felgyújtotta a Géza fejedelem út szeméthalmát. Egy gárdonyi lakos szerint valaki megunta a napok óta ott éktelenkedő szemét látványát és elpattant egy szikra.

II. Frissítve
2017.04.28.

Olvasói levél, egyben egy újabb adalék a Gárdony szeméthalmának tűzesetével kapcsolatban. 

Kedves Hölgyem! Tisztelt Uram! Gárdonyban a Géza Fejedelem útján, már a Zárzkert kavicsos úton van több hete egy hatalmas hulladéksziget, amit végső elkeseredésben tegnap valaki megpróbált eltüzelni. A hulladék még a lomtalanításnál keletkezett, de valamilyen ismeretlen oknál fogva nem vitték el az oda gyűjtött lomokat, ami azóta is ott áll – a sziget mérete egyébként azóta nem nő, mindenki úgy gondolta akkor lomtalanításnál kiviszi, de nem hordják oda direkt a szemetet. A környéken mindenki rendben tartja a telkét, de ez a hatalmas terület igen szomorú látvány. Van valamilyen mód segítséget kérni, ennek a szégyenfoltnak az eltüntetéseben?”

A gyújtogatás után így néz ki a terület. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A gyújtogatás után így néz ki a terület. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A hulladekvadasz.hu egy országosan működő hulladék témájú hírportál. Közel másfél éve vagyunk jelen, folyamatosan fejlesztjük az oldalunkat, tevékenységünket. Az oldal gerincét adó illegális hulladék bejelentési lehetőségen túl a hulladék témájának palettája megtalálható. A konkrét hulladékelszállításban jelenleg nem tudunk részt venni, viszont minden hulladékkal kapcsolatos problémára felhívjuk a figyelmet. Gárdony Önkormányzatával is levelező viszonyban vagyunk, mely okán már több megtisztított bejelentéssel büszkélkedhetünk. Köszönhetően a településről beérkezett bejelentésnek és az önkormányzat munkájának.

Reméljük mihamarabb pont kerül ennek az ügynek a végére.


I. Frissítve
2017.04.27. délután

A tűz utáni állapotokról kaptunk fényképet a jelenlegi helyzetről. Így a szemét feleakkorának tűnik, és egy része valószínűleg beleégett a talajba, illetve füsté vált.

Tűz utáni állapotok. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Tűz utáni állapotok. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Köszönjük a képet a tűzoltás utáni állapotokról egy gárdonyi olvasónknak.


A tűzoltóság nagy erőkkel vonult ki a helyszínre április 27-én, a délelőtti órákban. Tudomásunk szerint személyi sérülés nem történt. Viszont a tűz miatt a levegőbe több veszélyes, emberi egészségre is káros anyag kerülhetett.

Lángoló szeméthalom oltása közben a tűzoltóság. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Lángoló szeméthalom oltása közben a tűzoltóság. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Semmiképpen se megoldás a szemét felgyújtása, akkor is ha illető megelégeli a problémamegoldások lassúságát. Az önkormányzatok több millió forintot költenek éves szinten az illegális hulladéklerakások felszámolására. Valószínűleg ezzel nincs másképp Gárdony Önkormányzata sem. A hulladék elszállítása, majd annak deponálása (A települési szilárd hulladék lerakása, megfelelő környezetvédelmi és közegészségügyi szabályok betartásával.) nagy költségekkel jár legtöbb esetben. Ennek a folyamatának a véghezvitele sok időbe is telhet.

A szomszédban lakóingatlanok vannak. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A szomszédban lakóingatlanok vannak. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A beérkezett olvasói levél
„Sziasztok, volt egy poszt a gárdonyi Géze fejedelem úti szeméthalomról, hát az Önkormányzat szokás szerint nem csinált semmit, még az úton is ott van a szemetes sitt. Ma viszont valaki megunta, és felgyújtotta az egészet. Szégyellje magát a helyi vezetés! Köszönjük, hogy segítetek az itteni állapotoknak nyilvánosságot kapni!”

Reméljük hasonló lángoló szeméthalomról nem kell beszámolunk a későbbiekben.


Állampolgári tudnivalók tűz esetén

Amennyiben tüzet észlelünk, késedelem nélkül jelezzük a tűzoltóságnak, minden perc számít, életet menthet!

Hogyan jelezzük a tüzet? Tűzjelzéskor közölni kell:
A tűz pontos helyét (címét). Többszintes lakóházban a helyi jelzéskor fontos az emeletszám megjelölése is.

Mi ég, mi van veszélyeztetve.

Emberélet van-e veszélyben.

A jelző személy nevét, telefonszámát.

Tűzjelzéskor a lehető legnagyobb mértékben őrizzük meg nyugalmunkat, higgadtságunkat. Amikor a tűzeset címe (helye) a tűzoltóság tudomására jutott, azonnal megtörténik a riasztás és kivonulnak az adott helyszínre. A feltett kérdéseket ne fogadjuk ingerülten, türelmetlenül. Igyekezzünk pontosan válaszolni, az adatok amelyeket kérdeznek nélkülözhetetlenek lehetnek. A kiegészítő információkat rádión továbbítják a már vonuló tűzoltók parancsnokának.

A tüzet lehetőleg távbeszélőn jelezzük a 105 -ös hívószámon, annak hiányában bármilyen más, arra alkalmas figyelemfelkeltő módon (kiabálással, kürttel, vészcsengővel, szirénával, haranggal, stb.) kell az állampolgárok figyelmét felhívni a veszélyre.

Forrás: langlovagok.hu

You may also like...