Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Józsefvárosi Orczy-park mellett balkáni állapotok (Frissítve)

A józsefvárosi Orczy-park mellett balkáni állapotról érkezett bejelentés a VIII. kerületi Diószeghy utcából. Tipikus városi látvány, amikor a szelektív hulladékgyűjtők mellett ömlesztve gyűlik a hulladék.

Frissítve
2017.05.02.

A bejelentőtől kapott tájékoztatás alapján a területet megtisztították:
“Tisztelt Hulladékvadászok! Ma délelőtt megszűnt a szemétdomb.”

A területen megszűnt a szemétdomb. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A területen megszűnt a szemétdomb. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Köszönjük az illetékes szerveknek a takarítási munkálatokat.


Korábban
2017.04.27.

Tavaly nyár végén hasonló állapotok uralkodtak Kispesten is, ahol a szelektív hulladékgyűjtők környezetében egy illegális szeméttelep alakult ki. Az FKF Nonprofit Zrt. feladata a szelektívek ürítése, és a közvetlen környezetük rendbetétele. Ez összességében 1-2 méteres körzetet jelent. Reméljük hamarosan megoldók ez a hasonló probléma, ami már több hete fent állhat a bejelentő állítása szerint.

Orczy-park mellett a szelektív hulladékgyűjtőknél kialakult kaotikus állapotok. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Orczy-park mellett a szelektív hulladékgyűjtőknél kialakult kaotikus állapotok. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentés szövege
“Sziasztok! A Diószegi végén, ahol párhuzamosan a fekete kerítés mögött a Ludovika Campus kikészítése folyik, kb. egy hónap alatt ennyi szemetet  dobtak le valakik.”

Az eredeti bejelentési fotó. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Az eredeti bejelentési fotó. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Hulladék jellege: háztartási, építési, műanyag, vegyi.

Továbbítjuk a bejelentést az aktuális önkormányzatnak. 

Köszönjük a bejelentést!


Orczy-park

Az Orczy-park vagy Orczy-kert egy közpark Budapest VIII. kerületében. A területén jelenleg foci-, futó- és kosárlabdapálya, szórakoztató helyiségek, sétautak és egy tó is található. Itt van a Bárka Színház is.

Az Orczy-kert területét Orczy Lőrinc báró vásárolta meg 1783-ban. A ligetes, nádas, tavas majorságok jó vadászterületnek kínálkoztak neki, közel a fővároshoz. Fia, László (1750-1807) fogott aztán hozzá az akkori Pest legnagyobb és legszebb angolkertjének megteremtéséhez. 1794-től 300 000 facsemetét ültettek el. 1997-ben itt forgatták Tímár Péter Csinibaba című filmjének egyes jeleneteit.

A VIII. kerület közparkjaként üzemelő kertet 2010-re – 300 millió forintos költségen igényesen felújították. 2012 óta a Nemzeti Közszolgálati Egyetem kezeli.

Forrás: wikipedia.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek