Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Józsefvárosi Orczy-park mellett balkáni állapotok (Frissítve) - Hulladekvadasz.hu

Józsefvárosi Orczy-park mellett balkáni állapotok (Frissítve)

A józsefvárosi Orczy-park mellett balkáni állapotról érkezett bejelentés a VIII. kerületi Diószeghy utcából. Tipikus városi látvány, amikor a szelektív hulladékgyűjtők mellett ömlesztve gyűlik a hulladék.

Frissítve
2017.05.02.

A bejelentőtől kapott tájékoztatás alapján a területet megtisztították:
„Tisztelt Hulladékvadászok! Ma délelőtt megszűnt a szemétdomb.”

A területen megszűnt a szemétdomb. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A területen megszűnt a szemétdomb. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Köszönjük az illetékes szerveknek a takarítási munkálatokat.


Korábban
2017.04.27.

Tavaly nyár végén hasonló állapotok uralkodtak Kispesten is, ahol a szelektív hulladékgyűjtők környezetében egy illegális szeméttelep alakult ki. Az FKF Nonprofit Zrt. feladata a szelektívek ürítése, és a közvetlen környezetük rendbetétele. Ez összességében 1-2 méteres körzetet jelent. Reméljük hamarosan megoldók ez a hasonló probléma, ami már több hete fent állhat a bejelentő állítása szerint.

Orczy-park mellett a szelektív hulladékgyűjtőknél kialakult kaotikus állapotok. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Orczy-park mellett a szelektív hulladékgyűjtőknél kialakult kaotikus állapotok. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentés szövege
„Sziasztok! A Diószegi végén, ahol párhuzamosan a fekete kerítés mögött a Ludovika Campus kikészítése folyik, kb. egy hónap alatt ennyi szemetet  dobtak le valakik.”

Az eredeti bejelentési fotó. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Az eredeti bejelentési fotó. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Hulladék jellege: háztartási, építési, műanyag, vegyi.

[codepeople-post-map]

Továbbítjuk a bejelentést az aktuális önkormányzatnak. 

Köszönjük a bejelentést!


Orczy-park

Az Orczy-park vagy Orczy-kert egy közpark Budapest VIII. kerületében. A területén jelenleg foci-, futó- és kosárlabdapálya, szórakoztató helyiségek, sétautak és egy tó is található. Itt van a Bárka Színház is.

Az Orczy-kert területét Orczy Lőrinc báró vásárolta meg 1783-ban. A ligetes, nádas, tavas majorságok jó vadászterületnek kínálkoztak neki, közel a fővároshoz. Fia, László (1750-1807) fogott aztán hozzá az akkori Pest legnagyobb és legszebb angolkertjének megteremtéséhez. 1794-től 300 000 facsemetét ültettek el. 1997-ben itt forgatták Tímár Péter Csinibaba című filmjének egyes jeleneteit.

A VIII. kerület közparkjaként üzemelő kertet 2010-re – 300 millió forintos költségen igényesen felújították. 2012 óta a Nemzeti Közszolgálati Egyetem kezeli.

Forrás: wikipedia.

You may also like...