Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Nárai hatalmas szeméttelep az erdő közepén (videóbejelentés)

Nárai település hatalmas illegális szeméttelepéről érkezett bejelentés, követlenül Szombathely agglomerációjából. Mindez egy csodás erdővel borított tájon.

A környezet tönkretételének újabb fejezetéhez értünk, ahol a szemét már évek óta a helyszínen málik szét és ivódik bele a természetbe és teszi tönkre minden szereplőjét.

A videóbejelentés mellett képek is érkeztek, amin jól látható az évek óta felgyülemlett szemét mennyisége. A terület a két település közigazgatási határán fekszik.

Nárai illegális szeméttelep lehangoló látványa. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Nárai illegális szeméttelep lehangoló látványa. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentés szövege
“Sziasztok! A Nárai mellett található erdő szélén a hatalmas építési törmelék halmok mellett rengeteg háztartási hulladék található. Háztartási gépek maradványai és autógumik is találhatók elég nagy mennyiségben. Az illegális hulladéklerakót úgy tudjuk megközelíteni, hogy Nárai főutcájából, a Petőfi Sándor utcából lefordulunk a Sólyom utcába, melynek végén tovább haladunk a földúton egyenesen egészen az erdő széléig, ahol balra fordulva kb 50-60 métert kell mennünk.”

Hulladék jellege: kommunális, építési, veszélyes, gumiabroncs.

A határban a szántás végén az erdőben. / Fotó: Google Maps

A határban a szántás végén az erdőben. / Fotó: Google Maps

Továbbítjuk a bejelentést az aktuális önkormányzatnak. 

Köszönjük a bejelentést!


Nárai a wikipedia szerint:

Ez a lap egy ellenőrzött változata-részletek megjelenítése/elrejtése

Fekvése
A falu Szombathelytől 7 km-re délnyugatra a Bolygó-patak mellett, a vasi dombságban fekszik. Határos települések: Szombathely, Ják, Horvátlövő, Vaskeresztes, Felsőcsatár, Torony, Sé.

Nevének eredete
Neve talán a szláv Narajov személynévből származik.

Története
A község területén már a vaskorban is éltek emberek, ezt bizonyítja hogy határában kelta halomsírokat találtak. A római korban ez a vidék Savaria külső övezetéhez tartozott, ahol a város polgárainak villái, ültetvényei voltak. A község egyik külterületi magaslatán a 19. században villaépületek maradványai, cserepek, római érmék kerültek elő.
Nárai Szombathely agglomerációjához tartozik. A városból való kiköltözési hullámnak köszönhetően növekszik lakosainak száma.

Forrás: wikipedia.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek