Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Nárai hatalmas szeméttelep az erdő közepén (videóbejelentés) - Hulladekvadasz.hu

Nárai hatalmas szeméttelep az erdő közepén (videóbejelentés)

Nárai település hatalmas illegális szeméttelepéről érkezett bejelentés, követlenül Szombathely agglomerációjából. Mindez egy csodás erdővel borított tájon.

A környezet tönkretételének újabb fejezetéhez értünk, ahol a szemét már évek óta a helyszínen málik szét és ivódik bele a természetbe és teszi tönkre minden szereplőjét.

A videóbejelentés mellett képek is érkeztek, amin jól látható az évek óta felgyülemlett szemét mennyisége. A terület a két település közigazgatási határán fekszik.

Nárai illegális szeméttelep lehangoló látványa. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Nárai illegális szeméttelep lehangoló látványa. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentés szövege
„Sziasztok! A Nárai mellett található erdő szélén a hatalmas építési törmelék halmok mellett rengeteg háztartási hulladék található. Háztartási gépek maradványai és autógumik is találhatók elég nagy mennyiségben. Az illegális hulladéklerakót úgy tudjuk megközelíteni, hogy Nárai főutcájából, a Petőfi Sándor utcából lefordulunk a Sólyom utcába, melynek végén tovább haladunk a földúton egyenesen egészen az erdő széléig, ahol balra fordulva kb 50-60 métert kell mennünk.”

Hulladék jellege: kommunális, építési, veszélyes, gumiabroncs.

A határban a szántás végén az erdőben. / Fotó: Google Maps

A határban a szántás végén az erdőben. / Fotó: Google Maps

Továbbítjuk a bejelentést az aktuális önkormányzatnak. 

Köszönjük a bejelentést!


Nárai a wikipedia szerint:

Ez a lap egy ellenőrzött változata-részletek megjelenítése/elrejtése

Fekvése
A falu Szombathelytől 7 km-re délnyugatra a Bolygó-patak mellett, a vasi dombságban fekszik. Határos települések: Szombathely, Ják, Horvátlövő, Vaskeresztes, Felsőcsatár, Torony, Sé.

Nevének eredete
Neve talán a szláv Narajov személynévből származik.

Története
A község területén már a vaskorban is éltek emberek, ezt bizonyítja hogy határában kelta halomsírokat találtak. A római korban ez a vidék Savaria külső övezetéhez tartozott, ahol a város polgárainak villái, ültetvényei voltak. A község egyik külterületi magaslatán a 19. században villaépületek maradványai, cserepek, római érmék kerültek elő.
Nárai Szombathely agglomerációjához tartozik. A városból való kiköltözési hullámnak köszönhetően növekszik lakosainak száma.

Forrás: wikipedia.

You may also like...