Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Ecser pusztáján áll a szemét Budapest agglomerációjában (Frissítve) - Hulladekvadasz.hu

Ecser pusztáján áll a szemét Budapest agglomerációjában (Frissítve)

Ecser és Budapest közt illegális hulladéklerakatra bukkant a bejelentő. A terület a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérhez is közel esik.

Frissítve
2017.05.30.

A helyszínről újabb képek érkeztek egy másik bejelentőtől. Úgy néz ki, hogy az utóbbi egy hónapban nem történt változás a helyszínen. Az önkormányzat még nem reagált a levelünkre.

Ismételten felvesszük a kapcsolatot az aktuális önkormányzattal. Remélve, hogy jó híreket kapunk a bejelentésekkel kapcsolatosan.


Korábban
2017.04.30.

A településről érkezett első bejelentésben egy tipikus településhatárt láthatunk. Sokaknak még mindig a legegyszerűbb megoldás kivinni a határba feleslegessé vált holmijukat, szemetüket.

Ecser pusztája ma, 2017-ben. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Ecser pusztája ma, 2017-ben. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentés szövege
„Tisztelt Cím! Ecserhez közel egy körforgalom zsákutcai kijáratától kezdődik és kb 200m-en át mindkét oldalon szemét rakások vannak. A körforgalom felől könnyen megközelíthető kisteherautóval is. Küldök egy pontos koordinátás Google térképet és egy Google Drive linket, ahol a fotók vannak. Úgy van megosztva a mappa, hogy bárki megtekintheti, nem kell hozzá Google fiók. A fotók között van egy olyan verzió, ahol bejelöltem pirossal a kérdéses területet. A vége a szakasznak, ahol egy kábelmaradékokból felhalmozott kupac van. Remélem hasznukra lesz az információ és sikerül megtisztítani vagy megtisztíttatni a területet. További sikeres munkát kívánok.”

A bejelentő által megrajzolt illegális hulladékkal terhelt szakasz. / Fotó: Google Maps

A bejelentő által megrajzolt illegális hulladékkal terhelt szakasz. / Fotó: Google Maps

Hulladék jellege: kommunális, elektronikai, építési, zöldhulladék.

[codepeople-post-map]

Továbbítjuk a bejelentést az aktuális önkormányzatnak. 

Köszönjük a bejelentést!


Ecser a wikipedia szerint:

Ecser (szlovákul: Ečer) egy nagyközség Pest megyében, a Vecsési járásban. Területe régóta lakott, régészeti feltárások során kelták, szarmaták és rómaiak nyomaira bukkantak. A török uralom alatt elnéptelenedett, utána többségében szlovákokkal telepítették be, napjainkban is rendelkezik szlovák kisebbséggel. Nemzetközileg az Ecseri lakodalmas miatt ismert.

Fekvése
Ecser Budapesttől dél-keletre fekszik, a Budapest Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér mellett. Szomszédai: Vecsés, Üllő, Maglód és Budapest XVII. kerülete. Az M0 autóút Ecser mellett halad el. Maglódtól pár száz méter (és egy autópálya) választja el, és Budapest is nagyon közel fekszik. 100 méterre. A település északi része még a Gödöllői-dombságon van, alsó részei már az Alföldön fekszenek. Az északi dombokról gyönyörű kilátás nyílik a tájra, a falut szinte egy völgyben lehet akkor érzékelni. Még a budai hegyek, azaz a Dunántúli-középhegység is látható Ecserről. A falutól észak-nyugatra található a természetileg védett Merzse-mocsár. Ecser és Budapest (Rákoskert) határán fekszik a Vidadomb, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a környékre.

Megközelítése
Busszal északnyugatról Budapest felől (az Örs vezér terétől vagy Rákoskeresztúrról), vagy keletről Maglód felől közelíthető meg, Ecser megállóhely a Budapest–Újszász–Szolnok-vasútvonalon fekszik, Rákoskert megállóhely és Maglód vasútállomás között.

 Forrás: wikipedia.

You may also like...