Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Ecser pusztáján áll a szemét Budapest agglomerációjában (Frissítve)

Ecser és Budapest közt illegális hulladéklerakatra bukkant a bejelentő. A terület a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérhez is közel esik.

Frissítve
2017.05.30.

A helyszínről újabb képek érkeztek egy másik bejelentőtől. Úgy néz ki, hogy az utóbbi egy hónapban nem történt változás a helyszínen. Az önkormányzat még nem reagált a levelünkre.

Ismételten felvesszük a kapcsolatot az aktuális önkormányzattal. Remélve, hogy jó híreket kapunk a bejelentésekkel kapcsolatosan.


Korábban
2017.04.30.

A településről érkezett első bejelentésben egy tipikus településhatárt láthatunk. Sokaknak még mindig a legegyszerűbb megoldás kivinni a határba feleslegessé vált holmijukat, szemetüket.

Ecser pusztája ma, 2017-ben. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Ecser pusztája ma, 2017-ben. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentés szövege
“Tisztelt Cím! Ecserhez közel egy körforgalom zsákutcai kijáratától kezdődik és kb 200m-en át mindkét oldalon szemét rakások vannak. A körforgalom felől könnyen megközelíthető kisteherautóval is. Küldök egy pontos koordinátás Google térképet és egy Google Drive linket, ahol a fotók vannak. Úgy van megosztva a mappa, hogy bárki megtekintheti, nem kell hozzá Google fiók. A fotók között van egy olyan verzió, ahol bejelöltem pirossal a kérdéses területet. A vége a szakasznak, ahol egy kábelmaradékokból felhalmozott kupac van. Remélem hasznukra lesz az információ és sikerül megtisztítani vagy megtisztíttatni a területet. További sikeres munkát kívánok.”

A bejelentő által megrajzolt illegális hulladékkal terhelt szakasz. / Fotó: Google Maps

A bejelentő által megrajzolt illegális hulladékkal terhelt szakasz. / Fotó: Google Maps

Hulladék jellege: kommunális, elektronikai, építési, zöldhulladék.

Továbbítjuk a bejelentést az aktuális önkormányzatnak. 

Köszönjük a bejelentést!


Ecser a wikipedia szerint:

Ecser (szlovákul: Ečer) egy nagyközség Pest megyében, a Vecsési járásban. Területe régóta lakott, régészeti feltárások során kelták, szarmaták és rómaiak nyomaira bukkantak. A török uralom alatt elnéptelenedett, utána többségében szlovákokkal telepítették be, napjainkban is rendelkezik szlovák kisebbséggel. Nemzetközileg az Ecseri lakodalmas miatt ismert.

Fekvése
Ecser Budapesttől dél-keletre fekszik, a Budapest Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér mellett. Szomszédai: Vecsés, Üllő, Maglód és Budapest XVII. kerülete. Az M0 autóút Ecser mellett halad el. Maglódtól pár száz méter (és egy autópálya) választja el, és Budapest is nagyon közel fekszik. 100 méterre. A település északi része még a Gödöllői-dombságon van, alsó részei már az Alföldön fekszenek. Az északi dombokról gyönyörű kilátás nyílik a tájra, a falut szinte egy völgyben lehet akkor érzékelni. Még a budai hegyek, azaz a Dunántúli-középhegység is látható Ecserről. A falutól észak-nyugatra található a természetileg védett Merzse-mocsár. Ecser és Budapest (Rákoskert) határán fekszik a Vidadomb, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a környékre.

Megközelítése
Busszal északnyugatról Budapest felől (az Örs vezér terétől vagy Rákoskeresztúrról), vagy keletről Maglód felől közelíthető meg, Ecser megállóhely a Budapest–Újszász–Szolnok-vasútvonalon fekszik, Rákoskert megállóhely és Maglód vasútállomás között.

 Forrás: wikipedia.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek