Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Hungarocontrol Zrt. melletti erdőszakaszon növekvő szemétáradat (Frissítve) - Hulladekvadasz.hu

Hungarocontrol Zrt. melletti erdőszakaszon növekvő szemétáradat (Frissítve)

Hungarocontrol Zrt. melletti erdőszakaszon, Budapest XVIII. kerületében megnőtt és egyre nagyobb mértékben nő az illegális hulladéklerakások mennyisége, írja bejelentésében a bejelentő.

Frissítve
207.06.19.

Közel két hónap alatt nem történt változás a helyszínen, viszont egy újabb bejelentés érkezett a területről.

Hungarocontrol Zrt. melletti erdőszakaszon növekvő szemétáradat

A bejelentés szövege
„Tisztelt Hulladékvadászok! Budapest 18. kerületben a reptér szomszédságában a kiserdőben illegális hulladéklerakat. Elekronikai hulladék, háztartási, és még ki tudja mi. Az elektronikai hulladék mennyisége alapján nem egy háztartás tette le itt a szemetét, hanem valaki aki szervizelssel, javítással, viszonteladással foglalkozik.”

A természetbe "belerohadó" hűtők képe egy csernobili katasztrófához hasonlatos látványt nyújt. / Fotó: hulladevadasz.hu

A természetbe „belerohadó” hűtők képe egy csernobili katasztrófához hasonlatos látványt nyújt. / Fotó: hulladevadasz.hu

Köszönjük a bejelentést. Ismételten elküldjük az aktuális önkormányzatnak.


Korábban
2017.05.01

A terület ismert a helyi szervezetek számára, évenkénti szemétszedési akciókat szervez ide a XVIII. kerületi Önkormányzat a Hungarocontrol Zrt., illetve helyi civil szervezetek is. Az probléma viszont egyáltalán nem szűnik meg, inkább fokozódik. A bejelentő bejelentésében részletesen kifejti a helyszín problémáját és javaslatokat tesz a megelőzésre is.

Hungarocontrol - Hiába minden próbálkozás a szemétáradatot nem tudják megállítani a Budapest XVIII. kerületében sem. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Hiába minden próbálkozás a szemétáradatot nem tudják megállítani a Budapest XVIII. kerületében sem. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentés szövege
„Tisztelt Hulladékvadász! Az RTL Klub Híradójában láttam Önöket és gondoltam, hátha járatosabbak nálam az illegálisan lerakott hulladék kezelésének, eltüntetésének ügyében. A bejelentésemet közel egy hónapja megtettem a 18. kerületi Önkormányzat központi ügyfélszolgálatára, illetve az 18. kerületi Önkormányzat Környezetvédelmi Irodájának címére is pár hete, de választ még nem kaptam tőlük. A Rákosmenti Mezei Őrszolgálatot ajánlották egy közösségi csoportban, tőlük válaszlevélben annyit tudtam meg, hogy tudomásuk van a bejelentésem tárgyát képező szeméthalmokról, a közeljövőben terveznek szervezni egy önkéntes gyűjtést. Bízok benne, hogy meg is valósul. Ezek mellett szeretném a segítségüket kérni az alábbi probléma orvoslásában. 

A tavalyi év során a „TeSzedd” kezdeményezés keretében a Hungarocontrol Zrt, a kerületi önkormányzat és a Mezei Őrszolgálat munkatársainak segítségével, illetve a helyi lakosok párhuzamos kezdeményezésének hatására sikerült összegyűjteni és elszállítani az illegálisan lerakott hulladékot. Sajnos a lakosok nem sokáig élvezhették az erdő tisztaságát, a hulladék ismét elkezdett megjelenni. Nem csupán zöld és kommunális hulladékot raknak le, hanem ahogyan a képeken is látszik, bútorokat, építési törmeléket, ruhákat, veszélyes hulladékot is.

Az illegálisan lerakott hulladék eltüntetése és ismételt megjelenése egy macska-egér játszma, bármilyen hasznosak is a TeSzedd jellegű akciók, csak tüneti kezelésre elegendőek, megelőzésre nem. Véleményem szerint a megelőzésre kell a hangsúlyt helyezni, mely pár darab térfigyelő kamera kihelyezésével elérhető lenne. Tisztelettel kérném segítségüket, illetve tapasztalatukat, hogy milyen irányba lehet elindulni a hulladék elszállíttatásának, illetve megelőző intézkedések kidolgozásának reményében.”

Hulladék jellege: kommunális, építési, elektronikai.

[codepeople-post-map]

Továbbítjuk a bejelentést az aktuális önkormányzatnak. 

Köszönjük a bejelentést!

You may also like...