Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Hungarocontrol Zrt. melletti erdőszakaszon növekvő szemétáradat (Frissítve)

Hungarocontrol Zrt. melletti erdőszakaszon, Budapest XVIII. kerületében megnőtt és egyre nagyobb mértékben nő az illegális hulladéklerakások mennyisége, írja bejelentésében a bejelentő.

Frissítve
207.06.19.

Közel két hónap alatt nem történt változás a helyszínen, viszont egy újabb bejelentés érkezett a területről.

Hungarocontrol Zrt. melletti erdőszakaszon növekvő szemétáradat

A bejelentés szövege
“Tisztelt Hulladékvadászok! Budapest 18. kerületben a reptér szomszédságában a kiserdőben illegális hulladéklerakat. Elekronikai hulladék, háztartási, és még ki tudja mi. Az elektronikai hulladék mennyisége alapján nem egy háztartás tette le itt a szemetét, hanem valaki aki szervizelssel, javítással, viszonteladással foglalkozik.”

A természetbe "belerohadó" hűtők képe egy csernobili katasztrófához hasonlatos látványt nyújt. / Fotó: hulladevadasz.hu

A természetbe “belerohadó” hűtők képe egy csernobili katasztrófához hasonlatos látványt nyújt. / Fotó: hulladevadasz.hu

Köszönjük a bejelentést. Ismételten elküldjük az aktuális önkormányzatnak.


Korábban
2017.05.01

A terület ismert a helyi szervezetek számára, évenkénti szemétszedési akciókat szervez ide a XVIII. kerületi Önkormányzat a Hungarocontrol Zrt., illetve helyi civil szervezetek is. Az probléma viszont egyáltalán nem szűnik meg, inkább fokozódik. A bejelentő bejelentésében részletesen kifejti a helyszín problémáját és javaslatokat tesz a megelőzésre is.

Hungarocontrol - Hiába minden próbálkozás a szemétáradatot nem tudják megállítani a Budapest XVIII. kerületében sem. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Hiába minden próbálkozás a szemétáradatot nem tudják megállítani a Budapest XVIII. kerületében sem. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentés szövege
“Tisztelt Hulladékvadász! Az RTL Klub Híradójában láttam Önöket és gondoltam, hátha járatosabbak nálam az illegálisan lerakott hulladék kezelésének, eltüntetésének ügyében. A bejelentésemet közel egy hónapja megtettem a 18. kerületi Önkormányzat központi ügyfélszolgálatára, illetve az 18. kerületi Önkormányzat Környezetvédelmi Irodájának címére is pár hete, de választ még nem kaptam tőlük. A Rákosmenti Mezei Őrszolgálatot ajánlották egy közösségi csoportban, tőlük válaszlevélben annyit tudtam meg, hogy tudomásuk van a bejelentésem tárgyát képező szeméthalmokról, a közeljövőben terveznek szervezni egy önkéntes gyűjtést. Bízok benne, hogy meg is valósul. Ezek mellett szeretném a segítségüket kérni az alábbi probléma orvoslásában. 

A tavalyi év során a “TeSzedd” kezdeményezés keretében a Hungarocontrol Zrt, a kerületi önkormányzat és a Mezei Őrszolgálat munkatársainak segítségével, illetve a helyi lakosok párhuzamos kezdeményezésének hatására sikerült összegyűjteni és elszállítani az illegálisan lerakott hulladékot. Sajnos a lakosok nem sokáig élvezhették az erdő tisztaságát, a hulladék ismét elkezdett megjelenni. Nem csupán zöld és kommunális hulladékot raknak le, hanem ahogyan a képeken is látszik, bútorokat, építési törmeléket, ruhákat, veszélyes hulladékot is.

Az illegálisan lerakott hulladék eltüntetése és ismételt megjelenése egy macska-egér játszma, bármilyen hasznosak is a TeSzedd jellegű akciók, csak tüneti kezelésre elegendőek, megelőzésre nem. Véleményem szerint a megelőzésre kell a hangsúlyt helyezni, mely pár darab térfigyelő kamera kihelyezésével elérhető lenne. Tisztelettel kérném segítségüket, illetve tapasztalatukat, hogy milyen irányba lehet elindulni a hulladék elszállíttatásának, illetve megelőző intézkedések kidolgozásának reményében.”

Hulladék jellege: kommunális, építési, elektronikai.

Továbbítjuk a bejelentést az aktuális önkormányzatnak. 

Köszönjük a bejelentést!

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek