Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Diósd Önkormányzata egy nap alatt elszállította az illegális hulladéklerakatot - Hulladekvadasz.hu

Diósd Önkormányzata egy nap alatt elszállította az illegális hulladéklerakatot

Diósd Önkormányzata egy nap alatt elszállította az illegális hulladéklerakatot. Igen, jól olvassák. A hulladekvadasz.hu -ra 2017.04.28-án felkerült bejelentés helyszínét másnapra megtisztították.

Információink szerint helyi facebook csoportokban is megosztásra került a Diósd határában lerakott illegális hulladéklerakat. Ennek hatására a helyi városvezetés 24 óra alatt felszámolta a kialakult hulladékproblémát. Korábbi bejelentés ide kattintva tekinthető meg.

Az oldalra beérkezett bejelentést adminisztrátoraink továbbították Diósd Önkormányzatának, ami után az alábbi tájékoztatást kaptuk a 2017.05.02.-án:
„A bejelentésen szereplő szemétkupac, egy lakossági összefogás általi akció keretében összegyűjtött hulladék, amit a környék tisztán tartásáért tartottak. Az összegyűjtött hulladékot a múlt hét közepén az Önkormányzat már elszállította, saját költségén.”

Diósd Önkormányzata Diósdon a Meggyes utca melletti illegális hulladéklerakat hűlt helye. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Diósdon a Meggyes utca melletti illegális hulladéklerakat hűlt helye. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A korábbi bejelentés jól mutatja a szemetelők gátlástalanságát, hogy a kihelyezett szemetelést tiltó tábla mellé vagy alá helyezik ki feleslegessé vált holmijukat, szemetüket.  Nem számít nekik semmi, csak a szeméttől minél hamarabb váljanak meg.

Hasonló esetekkel Magyarországról
Az oldalunk már több hasonló gyorsaságú bejelentésmegoldással büszkélkedhet. Köszönhetően az aktuális önkormányzatok hozzáállásához, tettrekészségének. Többek közt ilyen Józsefváros Önkormányzata, ahol a Klinikák melletti közegészségügyi problémákkal kapcsolatban léptek fel pár nap alatt. Ezzel megoldva az évek óta kialakult helyzetet.

Józsefvárosi takarítás mindössze egy hét alatt történt meg. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Józsefvárosi takarítás mindössze egy hét alatt történt meg. / Fotó: hulladekvadasz.hu

De ehhez hasonló esettel volt dolgunk Szegeden is, ahol Szeged Önkormányzata  két nap alatt oldottak meg a hulladekvadasz.hu -ra beérkezett bejelentést.

Szegedi takarításhoz összesen 3 napra volt szükség. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Szegedi takarításhoz összesen 3 napra volt szükség. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Diósd Önkormányzata példamutatóan viselkedett, bemutatva, hogy hogyan is kell felszámolni egy illegális hulladéklerakatot. Reméljük hamarosan több település is mintaként kezeli. Köszönjük.


Illegális hulladék bejelentési lehetőségek

Hulladekvadasz.hu -n többféleképpen van lehetőség a bejelentésre.

  1. A honlapon az illegális hulladék bejelentő űrlap kitöltésével, bővebben ide kattintva érhető el.
  2. Az androidos applikáció segítségével, amit ide kattintva lehet letölteni a Google Áruházból.
  3. Harmadik lehetőségként még a facebook oldalunkon található „üzenet küldése” opciót választva. Bővebben ide kattintva elérhető.

Köszönjük, hogy a bejelentéseddel hozzájárulsz környezetünk tisztaságának megóvásához.

You may also like...