Diósd Önkormányzata egy nap alatt elszállította az illegális hulladéklerakatot

Diósd Önkormányzata egy nap alatt elszállította az illegális hulladéklerakatot. Igen, jól olvassák. A hulladekvadasz.hu -ra 2017.04.28-án felkerült bejelentés helyszínét másnapra megtisztították.

Információink szerint helyi facebook csoportokban is megosztásra került a Diósd határában lerakott illegális hulladéklerakat. Ennek hatására a helyi városvezetés 24 óra alatt felszámolta a kialakult hulladékproblémát. Korábbi bejelentés ide kattintva tekinthető meg.

Az oldalra beérkezett bejelentést adminisztrátoraink továbbították Diósd Önkormányzatának, ami után az alábbi tájékoztatást kaptuk a 2017.05.02.-án:
“A bejelentésen szereplő szemétkupac, egy lakossági összefogás általi akció keretében összegyűjtött hulladék, amit a környék tisztán tartásáért tartottak. Az összegyűjtött hulladékot a múlt hét közepén az Önkormányzat már elszállította, saját költségén.”

Diósd Önkormányzata Diósdon a Meggyes utca melletti illegális hulladéklerakat hűlt helye. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Diósdon a Meggyes utca melletti illegális hulladéklerakat hűlt helye. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A korábbi bejelentés jól mutatja a szemetelők gátlástalanságát, hogy a kihelyezett szemetelést tiltó tábla mellé vagy alá helyezik ki feleslegessé vált holmijukat, szemetüket.  Nem számít nekik semmi, csak a szeméttől minél hamarabb váljanak meg.

Hasonló esetekkel Magyarországról
Az oldalunk már több hasonló gyorsaságú bejelentésmegoldással büszkélkedhet. Köszönhetően az aktuális önkormányzatok hozzáállásához, tettrekészségének. Többek közt ilyen Józsefváros Önkormányzata, ahol a Klinikák melletti közegészségügyi problémákkal kapcsolatban léptek fel pár nap alatt. Ezzel megoldva az évek óta kialakult helyzetet.

Józsefvárosi takarítás mindössze egy hét alatt történt meg. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Józsefvárosi takarítás mindössze egy hét alatt történt meg. / Fotó: hulladekvadasz.hu

De ehhez hasonló esettel volt dolgunk Szegeden is, ahol Szeged Önkormányzata  két nap alatt oldottak meg a hulladekvadasz.hu -ra beérkezett bejelentést.

Szegedi takarításhoz összesen 3 napra volt szükség. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Szegedi takarításhoz összesen 3 napra volt szükség. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Diósd Önkormányzata példamutatóan viselkedett, bemutatva, hogy hogyan is kell felszámolni egy illegális hulladéklerakatot. Reméljük hamarosan több település is mintaként kezeli. Köszönjük.


Illegális hulladék bejelentési lehetőségek

Hulladekvadasz.hu -n többféleképpen van lehetőség a bejelentésre.

  1. A honlapon az illegális hulladék bejelentő űrlap kitöltésével, bővebben ide kattintva érhető el.
  2. Az androidos applikáció segítségével, amit ide kattintva lehet letölteni a Google Áruházból.
  3. Harmadik lehetőségként még a facebook oldalunkon található “üzenet küldése” opciót választva. Bővebben ide kattintva elérhető.

Köszönjük, hogy a bejelentéseddel hozzájárulsz környezetünk tisztaságának megóvásához.

TUDTAD?

A hulladekvadasz.hu hivatalos üzemeltetője a JÖN Alapítvány, aminek a segítségével szeretnénk biztosítani a tevékenységeink hosszútávú működését.
Milyen segítség kell ahhoz, hogy tevékenységünk és hulladékvadászaink tovább folytassák munkájukat a környezetvédelem érdekében?
Az oldalunk fejlesztéséhez, munkánk támogatására támogatókat, szponorokat keresünk. Továbbá csapattagokat, akik segítik a munkánk.
Támogass minket egyszeri vagy rendszeres hozzájárulással!

Van még itt, ami érdekelhet