Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Diósd Önkormányzata egy nap alatt elszállította az illegális hulladéklerakatot

Diósd Önkormányzata egy nap alatt elszállította az illegális hulladéklerakatot. Igen, jól olvassák. A hulladekvadasz.hu -ra 2017.04.28-án felkerült bejelentés helyszínét másnapra megtisztították.

Információink szerint helyi facebook csoportokban is megosztásra került a Diósd határában lerakott illegális hulladéklerakat. Ennek hatására a helyi városvezetés 24 óra alatt felszámolta a kialakult hulladékproblémát. Korábbi bejelentés ide kattintva tekinthető meg.

Az oldalra beérkezett bejelentést adminisztrátoraink továbbították Diósd Önkormányzatának, ami után az alábbi tájékoztatást kaptuk a 2017.05.02.-án:
“A bejelentésen szereplő szemétkupac, egy lakossági összefogás általi akció keretében összegyűjtött hulladék, amit a környék tisztán tartásáért tartottak. Az összegyűjtött hulladékot a múlt hét közepén az Önkormányzat már elszállította, saját költségén.”

Diósd Önkormányzata Diósdon a Meggyes utca melletti illegális hulladéklerakat hűlt helye. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Diósdon a Meggyes utca melletti illegális hulladéklerakat hűlt helye. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A korábbi bejelentés jól mutatja a szemetelők gátlástalanságát, hogy a kihelyezett szemetelést tiltó tábla mellé vagy alá helyezik ki feleslegessé vált holmijukat, szemetüket.  Nem számít nekik semmi, csak a szeméttől minél hamarabb váljanak meg.

Hasonló esetekkel Magyarországról
Az oldalunk már több hasonló gyorsaságú bejelentésmegoldással büszkélkedhet. Köszönhetően az aktuális önkormányzatok hozzáállásához, tettrekészségének. Többek közt ilyen Józsefváros Önkormányzata, ahol a Klinikák melletti közegészségügyi problémákkal kapcsolatban léptek fel pár nap alatt. Ezzel megoldva az évek óta kialakult helyzetet.

Józsefvárosi takarítás mindössze egy hét alatt történt meg. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Józsefvárosi takarítás mindössze egy hét alatt történt meg. / Fotó: hulladekvadasz.hu

De ehhez hasonló esettel volt dolgunk Szegeden is, ahol Szeged Önkormányzata  két nap alatt oldottak meg a hulladekvadasz.hu -ra beérkezett bejelentést.

Szegedi takarításhoz összesen 3 napra volt szükség. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Szegedi takarításhoz összesen 3 napra volt szükség. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Diósd Önkormányzata példamutatóan viselkedett, bemutatva, hogy hogyan is kell felszámolni egy illegális hulladéklerakatot. Reméljük hamarosan több település is mintaként kezeli. Köszönjük.


Illegális hulladék bejelentési lehetőségek

Hulladekvadasz.hu -n többféleképpen van lehetőség a bejelentésre.

  1. A honlapon az illegális hulladék bejelentő űrlap kitöltésével, bővebben ide kattintva érhető el.
  2. Az androidos applikáció segítségével, amit ide kattintva lehet letölteni a Google Áruházból.
  3. Harmadik lehetőségként még a facebook oldalunkon található “üzenet küldése” opciót választva. Bővebben ide kattintva elérhető.

Köszönjük, hogy a bejelentéseddel hozzájárulsz környezetünk tisztaságának megóvásához.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek