Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Székesfehérvár külterületi szemétdombjai (videóval)

Székesfehérvár nagyvárosát se kerülik el a szemetelők. Szomorú képet fest a bejelentés Fejér megye székhelyének külterületéről.

A bejelentő levele szerint évek óta folyik az illegális hulladéklerakás, szinte ellenállás nélkül bárki szabadon lerakhatja szemetét.

A bejelentés szövege
“Tisztelt Hulladékvadász! A mellékelt videón olyan helyszínt mutatok be, amelyek éveken át ismételten visszatérő helyszínei az illegális hulladéklerakásnak. Az elkövetett szabálysértéseken túl, az a szomorú ezekben az esetben, mintha a terület tulajdonosai beletörődtek volna abba, ami a földjeiken történik, és nem igyekeznek valamilyen módon megfékezni/megnehezíteni a hulladék lerakást, mert rendre bizonyos időközönként eltüntetik a szemetet.

A lerakat Székesfehérvár D-i külterületén az M7-es aluljárón túli ligetes kiserdő D-i sarkán található egy jó minőségű aszfaltos útkanyarban, közel a Balaton felé haladó kétpályás vasút átjárójához. Tehát ezt a helyszínt megközelíteni Szabadbattyán felől optimális, hiszen estefelé vagy karán reggel (de még napközben is) ez a környék szinte kihalt, forgalom szinte semmi. Ezen a helyszínen 2011-ben veszélyes hulladékot is leraktak, akkor a bejelentésem hatására felszámolták, de más intézkedés nem történt.”

Köszönjük a bejelentőnek a tartalmas bejelentést, amiben képekkel és videóval és helyszínleírással járult hozzá a hulladékprobléma megoldásához. Egy részletes bejelentés nem csak nekünk, hanem az aktuális önkormányzatnak is komoly segítséget jelent. Reméljük a legjobbakat, és azt, hogy a helyszínre kihelyezett illegális hulladék minél hamarabb elkerül onnan.

Hulladék jellege: kommunális, építési, zöldhulladék.

Továbbítjuk a bejelentést az aktuális önkormányzatnak. 

Köszönjük a bejelentést!


Székesfehérvár a wikipedia szerint:

Székesfehérvár megyei jogú város a Dunántúlon, a Közép-Dunántúl régió központja, Fejér megye és a Székesfehérvári járás székhelye, Magyarország egyik legnagyobb városa.

Az egyik leggazdagabb múltú magyar város: a középkori Magyar Királyság egyik fővárosa, királyi székhely, koronázóváros. Belvárosa műemlékekben és látnivalókban gazdag. Magyarország egyik legfejlettebb nagyvárosa stabil gazdasággal, élénk sport- és kulturális élettel. Nemzetközi jelentőségű vasúti és közúti csomópont.

A várost Géza nagyfejedelem alapította 972-ben a Gaja-patak és a Sárvíz által táplált mocsarakból kiemelkedő szigeteken, melyek legnagyobbika a mai belváros volt.

Forrás: wikipedia.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek