Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Autóroncs temetővé kezd válni Zugló

Autóroncs temetővé kezd válni Zugló, mindezt bizonyítja, hogy a Főváros ezen kerületből folyamatosan érkeznek hozzánk autóroncsokról szóló bejelentések.

A most hozzánk eljuttatott bejelentésében arról ír a bejelentő, hogy a Szentmihályi út 17. szám mellett évek óta foglalja az értékes parkolóhelyet. A panaszában még egy másik helyről is említést ad számunkra, de képet nem csatolt arról az autóroncsról. A képen látható a Szentmihályi út 17. szám alatt található, rendszám nélkül.

Autóroncs temetővé kezd válni Zugló

Autóroncs temetővé kezd válni Zugló

Legutóbb a lebontott és felújítás alatt lévő Puskás Ferenc Stadion előtt jelentettek elhagyott, roncs autót, amit azóta elszállíttattak. Köszönjük. Hamarosan a Városliget is felszabadulhat a autóroncsaitól, hiszen a területen a parkolás fizetőssé fog válni. Több kerületben az ingyenesség, a díjmentes parkolás okozza a roncsautók “elszaporodását”.

A bejelentés szövege
“Tisztelt Hulladékvadászok! A csatolt képen látható gépjármű évek óta ebben az állapotában foglal egy értékes parkolóhelyet Zuglóban, egészen pontosan a XIV. ker. Szentmihályi út 17. sz. ház előtt, ahol mint tudjuk a közterület-fenntartók viszont rendszeresen büntetik azokat a gépkocsitulajdonosokat, akik az ilyenek miatt nem tudnak a saját gépjárműveikkel a “hivatalos” parkolóba parkolni, és rákényszerülnek, hogy ott álljanak meg, ahol van egy kis hely. Jelzem még továbbá, hogy az 1 utcával lejjebb lévő Gvadányi utcai parkolóba is több hasonló állapotú, “rendszámvesztett” roncs foglal szintén értékes parkolóhelyet. Tekintettel a leírtakra nagy szívességet tenne az ott lakóknak az, akinek dolga ezeket a roncsokat elszállíttatni. Köszönjük.”

Hulladék jellege: autóroncs.

Továbbítjuk a bejelentést az aktuális önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Autóroncs kivonása a forgalomból

A gépjármű tulajdonosa köteles a forgalomból végleges kivonásra szánt gépjárművet egy regisztrált, hulladékhasznosítási engedéllyel rendelkező bontónak átadni, melytől bontási átvételi igazolást kap. Ezzel az igazolással kell majd megjelennie az okmányirodában a kivonás további ügyintézése érdekében. – írja a humusz.hu

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek