Barackos utca szeméthegye Nagytétényben (Frissítve)

Tennél, de nincs időd a szemétdombok eltakarítására? Támogass minket és elvégezzük helyetted a piszkos munkát! Támogatom a munkátokat!

Barackos utca szeméthegyének kialakulási okairól a bejelentő levelében minden részletre kiterjedten beszámol. A helyiek felháborodását mutatja, hogy a helyszínről két bejelentés is érkezett.

Frissítve II.
2017.05.29.

Budafok-Tétény Önkormányzata tájékoztatott bennünket, hogy utólagos lomtalanítási jelleggel végül a FKF Nonprofit Zrt. elszállította a hulladékot a területről.

Barackos utca szeméthegye rohamosan növekszik. / Fotó: hulladekvadasz.hu

További Budafok-Tétényből beérkezett és megtisztított bejelentéseket és cikkeket ide kattintva lehet elérni.

Köszönjük a visszajelzést és a képeket a XXII. Kerületi Önkormányzatnak és a takarítási munkálatokat az FKF Nonprofit Zrt.-nek.


Frissítve I.
2017.05.13.

Az RTL Klub Híradójának forgatócsoportja is kint járt a helyszínen. Mindez egy nappal a publikált bejelentés után. A Híradó adását ide kattintva érhető el.


Korábban
2017.05.12.

Egyik képi, másik videoformátumban, de a lényeg ugyanaz, szemét minden mennyiségben. A lomtalanításnak több mint 3 hete vége van. A bejelentők állítása szerint több helyen és többször is jelentették a problémát, de valamiért a hatóság szerintük nem tesz semmi. Ezt mi se értjük. De remélhetőleg hamarosan választ kapunk mivel a bejelentést továbbítjuk az aktuális önkormányzathoz.

A bejelentés szövege
“Tisztelt Hulladékvadász! A Budapest, XXII. kerület Párhuzamos út-Barackos út sarkán, a szokásos évenkénti lomtalanítás április 19-én véget ért . Az addig kirakott hulladékot a FKF Zrt 19-én reggel rendben elszállította. Még aznap délután ismét elkezdett kialakulni egy, a mai napig napról-napra növekvő hulladékhegy, mely a szokásos lom, és háztartási szemét mellett egyre több veszélyesnek számító hulladékot (olajos fémhordók, vegyszeres göngyöleg, azbesztes pala, autógumi, stb.) tartalmaz. A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt és a kerületi Önkormányzat hetek óta egymásra mutogat, érdemi intézkedés többszöri kérés, jelzés ellenére sem történt. A környékbeli lakók egyre nehezebben, és felháborodottabban viselik a szeméthegy látványát, a szél által szétfújt hulladékot, a kóbor állatok megjelenését, és az illetékes hatóságok érdektelenségét. A csatolt képek a ma délutáni (2017.05.09.) állapotot tükrözik. Üdvözlettel: egy lakó”

Barackos utca szeméthegye rohamosan növekszik. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Barackos utca szeméthegye rohamosan növekszik. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A Barackos utca és lakóinak problémája remélhetőleg hamarosan megoldódik Nagytétényben. A lomtalanítás intézményének vannak igencsak előnyös, de ahogy látjuk árnyoldalai is.

Ezen a videón is elképesztőek az állapotok, de itt működött a beváltnak hitt rendszer. / Forrás: hulladékvadász youtube csatorna.

Hulladék jellege: lomtalanítási.

[codepeople-post-map]

Továbbítjuk a bejelentést az aktuális önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!

Iratkozz fel a Hulladékvadász Hírlevélre!Feliratkozom!

Ez is érdekelhet: