Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Sörösdoboz újrahasznosítás - Rózsa ledsor készítése - #7 DIY - Hulladekvadasz.hu

Sörösdoboz újrahasznosítás – Rózsa ledsor készítése – #7 DIY

Sörösdoboz újrahasznosítás, jobban mondva rózsa ledsor készítése alumínium dobozokból a heti témája a Kreatív Hobbik Csoport DIY (csináld magad) rovatának.

Köszönjük Mogyorósi Diánának elkészített rózsa ledsor részletes leírását. Reméljük az újrahasznosítás szerelmesei kedvüket lelik az elkészített útmutatóban.

Elkészítési idő: 20 perc / 1 db rózsa, a 10 db-os ledsor ca 3,5-4 óra .
Készítő: Mogyorósi Diána, Kreatív Tanodácska

Szükséges anyagok:

  • sörösdoboz vagy üdítős alumínium doboz
  • Led fényfüzér
  • ragasztópisztoly
  • olló (ami ki fog csorbulni)
  • szike

A rózsa ledsor készítésének folyamata:

Az alumínium dobozt az alsó részénél szúrd meg, pont annyira, hogy ollóval be tudj férni, és tovább tud vágni az alumínium dobozt, úgy hogy a doboz keményebb aljától megszabadulj. Csináld meg ezt a doboz tetejénél is.

Sörösdoboz újrahasznosítás kezdete. / Fotó: kreativtanodacska.hu

Sörösdoboz újrahasznosítás kezdete. / Fotó: kreativtanodacska.hu

Ha ezzel megvagy, akkor egy hengert kapsz, amin át tudsz nézni. Hosszában vágd el a dobozt, hogy ki tudd teríteni lapra az alumínium dobozt.
Miután kiterítetted, a minta segítségével, karcold meg az alumíniumot, hogy tudd hol kell majd kivágni a virágmintát.
Vágd ki a virág részeket. 2 db nagyobb szirom részre lesz szükséged, és 1 db kisebb szirom részre.
Vigyázz a kezedre, mert az alumínium vág. De a legrosszabb mégis az benne, hogyha nem egyenletesen vágod a szirom szélét és amolyan kis tüskék képződnek, akkor az szúr is mint egy tüske. Szóval csak óvatosan. Figyelj arra is, hogy az összes alumínium darabkát gyűjts össze, mert ha abba valaki beleül, vagy belelép, az  szintén nem egy kellemes dolog, a pici gyerekekről nem is beszélve. Hajtsd meg a szirmok szélét lefele irányba, majd középen is hajlítsd be az alumíniumot. Ezzel a folyamattal fogod megkapni a szirom formát.
Miután behajlítottad a szirmokat, ragaszd egymáshoz őket. Először a 2 nagyobb darabot, a szirmokat keresztbe eltolva. Majd utána a közepébe a kisebbet.
Ezzel kész is a rózsa, még annyi a dolgod, hogy vagy a ledsor égőjét beledugod a rózsa közepébe amit kilyukasztottál, vagy egy pálcikára ragasztod fel és vázába teszed dekorációként.

Ha Te is beküldenéd alkotásodat, várjuk pályázatodat a kreativhobbikcsoport@gmail.com címre. Tárgymezőben az alábbi cím szerepeljen: Hulladékvadász DIY – saját alkotás neve.

Sörösdoboz újrahasznosítás -hoz sok sikert kíván Kreatív Hobbik Csoport!

You may also like...