Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Balatonfenyves - Hulladék Natura 2000-es területen - Hulladekvadasz.hu

Balatonfenyves – Hulladék Natura 2000-es területen

Balatonfenyves első bejelentése Natura 2000 helyszínről érkezett, pontosabban Balatonkeresztúri rétek területéről. A bejelentő szerint főként építési hulladék található a helyszínen.

Somogy megye korábbi bejelentéseit ide kattintva lehet elérni. Szomorú tény, de Balatonfenyves nem egyedi esett a Natura 2000-es területek hulladékszennyezettségében. Hasonlóan Natura 2000-es területről érkezett nemrég bejelentés Szerepről, az ország másik végéből, ide kattintva elérhető.

Balatonfenyves nem egyedi esett a Natura 2000-es területek szennyezettségében. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Balatonfenyves nem egyedi esett a Natura 2000-es területek szennyezettségében. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentés szövege
„Tisztelt Hulladékvadász! Egy védett és fokozottan védett növényeket is eltartó külterületi helyszínen építési hulladékkupacok és külső szigetelés építésének csomagolóanyagai találhatóak. A fotók a héten készültek. A szeméthegyet egy olyan úton lehet megközelíteni, ahová az önkormányzat már kitette, hogy szemét lerakása tilos! Ennek ellenére találunk még az odavezető úton építési törmeléket, kommunális és zöldhulladékot, valamint gumikat is a NATURA 2000 területen. Koordináta: 46.696969, 17.442898”

Hulladék jellege: kommunális, építési, zöldhulladék, gumiabroncs.

[codepeople-post-map]

Továbbítjuk a bejelentést az aktuális önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Balatonfenyves a wikipedia szerint:

Fekvése
A Balaton déli partján fekszik, Keszthelytől 19 km-re. A 7-es főút a település déli szélén húzódik. A Székesfehérvár–Gyékényes-vasútvonal pedig kettévágja teljes hosszában.
Története
1958-ban jött létre Balatonmáriafürdő, Balatonkeresztúr, Fonyód és Somogyszentpál egyes területeiből. (Például Balatonkeresztúrnak a Józseftelep, Somogyszentpálnak Imremajor és Pálmajor nevű részeiből.) Előtte kevésbé lakott vidék volt tanyákkal, vadászházakkal, mivel a közeli Berek és mellette lévő erdői máig gazdag élővilággal büszkélkedhetnek. Napjainkra azonban az erdőirtások és a vadászat jelentős méretet öltöttek.
Forrás: wikipedia.