Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
FCC Magyarország Kft. tűzesete a gyáli telephelyen - Hulladekvadasz.hu

FCC Magyarország Kft. tűzesete a gyáli telephelyen

Az FCC Magyarország Kft. gyáli hulladéklerakó dombjának tetején 2017. május 14-én égett a kommunális hulladék 300 m2 terjedelemben.

A hulladekvadasz.hu oldalra több lakossági megkeresés is érkezett, így szükségét éreztük, hogy az emberek megnyugtatása és a cég jó hírnevének megőrzése érdekében közöljük a rendelkezésre álló információkat a tűzeset kapcsán. A hulladéklerakóban keletkezett tűzről aznap mi is hírt adtunk.

FCC Magyarország

A hulladéklerakó domb tetején csaptak fel a lángok, a műszaki védelem azonnal reagált

A FCC Magyarország Környezetvédelem és Hulladékgazdálkodás Kft. Facebook oldalán 2017. május  15-én 12 óra 45 perckor közzétett kommunikáció:

 „A gyáli regionális hulladékkezelő központban 2017.05.14-én kialakult tűz a hulladéklerakó 300 m2-nyi területét érintette. A tűz szerencsére csak felületi volt, a szóban forgó területen a kommunális hulladék felső rétege kapott csak lángra. A hulladéktest mélyebb rétegeibe nem tudtak a lángok tovább terjedni a mindennapi gondos depóniaművelés miatt: a tömörítési feladatok alapos elvégzése után ugyanis a tömör hulladéktestben nem marad elegendő oxigén a gyulladáshoz.

Így aztán a katasztrófavédelem munkatársai kollégáink szakszerű támogatása mellett néhány óra alatt megfékezték a tűzet, mely után további földtakarással akadályoztuk a lángok újraéledést. A tűz keletkezésének okát a hatóságok is és cégünk saját hatáskörben is vizsgálja. Köszönjük a segítséget mindenkinek, aki részt vett az oltásban, utómunkálatokban.”

Továbbá Gyál Polgármestere, Pápai Mihály is adott ki hivatalos közleményt Gyál Város Hivatalos Weboldalán 2017. május 14-én:

„Az FCC (régi nevén: ASA) hulladéklerakó dombjának tetején 300 m2 terjedelemben égett a kommunális hulladék. A tűzoltók nagy erőkkel oltották a lángokat, melyet mostanra sikerült eloltani. A tűz helyét iszaposítják, illetve földdel takarják le, megelőzve annak újrakeletkezését. A tűz okát még vizsgálják. Az első mérések szerint NINCS KÁROSANYAG KIBOCSÁTÁS!!!”

FCC Magyarország

A gyáli hipermarketnél is lehetett látni a füstöt, ami légvonalban körülbelül 1 km-re van a telephelytől

Az FCC Magyarország Kft Gyáli regionális hulladékkezelő központja a cég egyik legmodernebb technológiával megépített, biztonságos hulladéklerakója. A cég weboldalán képek is megtekinthetőek a központ életéről.

[codepeople-post-map]

You may also like...