Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

FCC Magyarország Kft. tűzesete a gyáli telephelyen

Az FCC Magyarország Kft. gyáli hulladéklerakó dombjának tetején 2017. május 14-én égett a kommunális hulladék 300 m2 terjedelemben.

A hulladekvadasz.hu oldalra több lakossági megkeresés is érkezett, így szükségét éreztük, hogy az emberek megnyugtatása és a cég jó hírnevének megőrzése érdekében közöljük a rendelkezésre álló információkat a tűzeset kapcsán. A hulladéklerakóban keletkezett tűzről aznap mi is hírt adtunk.

FCC Magyarország

A hulladéklerakó domb tetején csaptak fel a lángok, a műszaki védelem azonnal reagált

A FCC Magyarország Környezetvédelem és Hulladékgazdálkodás Kft. Facebook oldalán 2017. május  15-én 12 óra 45 perckor közzétett kommunikáció:

 „A gyáli regionális hulladékkezelő központban 2017.05.14-én kialakult tűz a hulladéklerakó 300 m2-nyi területét érintette. A tűz szerencsére csak felületi volt, a szóban forgó területen a kommunális hulladék felső rétege kapott csak lángra. A hulladéktest mélyebb rétegeibe nem tudtak a lángok tovább terjedni a mindennapi gondos depóniaművelés miatt: a tömörítési feladatok alapos elvégzése után ugyanis a tömör hulladéktestben nem marad elegendő oxigén a gyulladáshoz.

Így aztán a katasztrófavédelem munkatársai kollégáink szakszerű támogatása mellett néhány óra alatt megfékezték a tűzet, mely után további földtakarással akadályoztuk a lángok újraéledést. A tűz keletkezésének okát a hatóságok is és cégünk saját hatáskörben is vizsgálja. Köszönjük a segítséget mindenkinek, aki részt vett az oltásban, utómunkálatokban.”

Továbbá Gyál Polgármestere, Pápai Mihály is adott ki hivatalos közleményt Gyál Város Hivatalos Weboldalán 2017. május 14-én:

„Az FCC (régi nevén: ASA) hulladéklerakó dombjának tetején 300 m2 terjedelemben égett a kommunális hulladék. A tűzoltók nagy erőkkel oltották a lángokat, melyet mostanra sikerült eloltani. A tűz helyét iszaposítják, illetve földdel takarják le, megelőzve annak újrakeletkezését. A tűz okát még vizsgálják. Az első mérések szerint NINCS KÁROSANYAG KIBOCSÁTÁS!!!”

FCC Magyarország

A gyáli hipermarketnél is lehetett látni a füstöt, ami légvonalban körülbelül 1 km-re van a telephelytől

Az FCC Magyarország Kft Gyáli regionális hulladékkezelő központja a cég egyik legmodernebb technológiával megépített, biztonságos hulladéklerakója. A cég weboldalán képek is megtekinthetőek a központ életéről.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek