Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Befőttesüveg újrahasznosítás - #8 DIY - Hulladekvadasz.hu

Befőttesüveg újrahasznosítás – #8 DIY

Befőttesüveg újrahasznosítás a heti témája a Kreatív Hobbik Csoport DIY (csináld magad) rovatának. Ezen a héten akár a Nagyi befőttesüvege is teljesen megújulhat. 🙂

A hétről hétre jelentkező újrahasznosítást preferáló DIY rovatunkban ismét bemutatunk egy egyszerű és egyben nagyszerű megoldást használt használati tárgyaink felújítására, újrahasznosítására. Korábbi DIY rovatcikkek ide kattintva érhetőek el. Köszönjük, Béres Katának a befőttesüveg újrahasznosításhoz szükséges leírásokat és képeket.

Készítő: Béres Kata – Infinity Decoupage
Elkészítési idő: 2 óra.

Szükséges anyagok:

  • befőttesüveg
  • matt akril fehér festék
  • matt dekupázs ragasztólakk
  • matt vízbázisú lakk
  • 3 rétegű, mintás szalvéta
  • ecset, szivacs ecset

Technika: Újrahasznosítás a decoupage (szalvétatechnika) segítségével.

A decoupage technika egy olyan elterjedt és népszerű kreatív technika, aminek segítségével tetszőlegesen díszíthetünk számos felületet. Alkalmazható fémre, fára, üvegre, cserépre, textilre, sőt megfelelő alapozást követően szinte bármilyen felületre. A decoupagehoz első sorban mintás szalvétát használunk, de a technika működik rizspapírral vagy saját nyomtatott mintákkal is (nyomtató típusonként változhat a felvitel módja). Nem kell megijedni, roppant könnyű lesz az üveg elkészítése, egyszerűségében rejlik szépsége. Nézzük meg lépésről lépésre.

Alapos zsírtalanítás (mosogatással) és szárítás után a fehér festékkel és szivacs ecsettel alapozzuk az üveget. Minimum két réteggel számoljunk, a rétegek festése között várjuk ki a teljes száradási időt, kb 20-30 perc.

Eközben a szalvétából kitépkedjük a mintákat, a szalvétának csak a legfelső mintás részét használjuk. A mintás szalvétát a ragasztólakk és az ecset segítségével a felületre dekupazsoljuk.
Száradni hagyjuk kb fél órát.

Végül átkenjük a matt lakkal, hogy tartósabb felületet kapjunk, majd tovább díszíthetjük ízlésünknek megfelelően.

Én még egy rózsaszín csipke szalagot tettem rá, hogy még jobban feldobja az üveget.

Reméljük a befőttesüvegek efajta újrahasznosítása népszerűségnek fog örvendeni. Ezzel is csökkentve a üveghulladék okozta hulladékképződésének a mennyiségét.

Ha Te is beküldenéd alkotásodat, várjuk pályázatodat a kreativhobbikcsoport@gmail.com címre. Tárgymezőben az alábbi cím szerepeljen: Hulladékvadász DIY – saját alkotás neve.

A befőttesüveg újrahasznosításhoz sok sikert kíván Kreatív Hobbik Csoport!