Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Tatabánya Kertváros útmenti hulladéklerakásai

Tatabánya Kertváros részét egyesek szeméttelepnek gondolják. A bejelentő szerint rendszeres a területere az hulladék kihordása.

A bejelentés szövege
“Jó napot kívánok! Tatabányán Kertvárosban a baromállásdüllői nyaralórészen van kertünk 3 éve. A Majakovszky utca végénél található köves úton lehet megközelíteni. Ez a Köves utca, az utca eleje már nagyon szemetes és ez az évek alatt csak egyre rosszabb lett. Szerintünk az utcából mindenki oda előre hordja a szemetet és senki nem tesz ez ellen semmit.

Ebben szeretném kérni a segítségüket. Csatolok róla képeket, hogy mennyire drasztikus már a helyzet. Előre is nagyon szépen köszönöm válaszukat és segítségüket!”

Tatabányáról beérkezett korábbi bejelentései ide kattintva érhetőek el. Sajnos eddig még nem érkezett a városból semmiféle visszajelzés a hulladéklerakások felszámolásával kapcsolatosan. Reméljük, hogy hamarosan erről a helyszínről is a későbbiekben jó hírrel szolgálhatunk a tatabányai lakosoknak.

Hulladék jellege: kommunális, építési, elektronikai, zöldhulladék.

Tatabánya városából beérkező első bejelentést továbbítjuk az aktuális önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Tatabánya a wikipedia szerint:

A város Komárom-Esztergom megye és a Tatabányai járás székhelye.

Fekvése
A megye déli részén, a Gerecse és a Vértes közötti völgyben (Tatai-árok) fekszik, a fővárostól 55 km-re. Helyzeténél fogva forgalmi csomópont, nem csak megyei, hanem regionális és országos szinten is. Az M1-es (E60, E75) Bécs – Budapest autópálya érinti, a Budapest–Hegyeshalom–Rajka-vasútvonal átszeli a várost. A környék minden településével és az ország nagyobb városaival autóbuszjáratok kötik össze. A város átlagos tengerszint feletti magassága: 199 m körüli.

Története
Tatabánya területe már az ősidők óta lakott. Számos lelet bizonyítja, hogy területén a kőkorszak óta folyamatosan élnek emberek. Az ide érkező első magyar honfoglalók már számos, különböző etnikumú törzset találtak a területen. Az egykori tatai erődítéshez közeli Bánhidát már egy 1288-as dokumentum is megemlíti. Hamarosan Alsógalla és Felsőgalla települések is kialakultak Bánhida környékén. A közeli erődítések jótékony hatására hamarosan benépesült a környék, megjelentek a kézművesek, fellendült a mezőgazdaság és a kereskedelem.

Forrás: wikipedia.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek