fbpx

A Verseny utcai piac helye a szögesdrót mögött (videóval)

Tennél, de nincs időd a szemétdombok eltakarítására? Támogass minket és elvégezzük helyetted a piszkos munkát! Támogatom a munkátokat!

A Verseny utcai piac egykori helyén ma egy világvége hangulatú, letarolt, elhagyatott és szemetes vasúti telek áll, egy hatalmas méretű építkezés közelében.

Verseny utcai piac

A szögesdrót az úr végig a kerítés mentén. Fotó: hulladekvadasz.hu

Az egykori Verseny utcai piac Novák Piac néven 1998-ban kezdte működését a Dózsa György út mellett. Az elnevezés ismerős lehet a Városkép Romboló rovat olvasóinak, mert korábban a MÁV Romboló rovatunkban Volt palotai piac néven egy szintén Novák Piac elnevezésű lerombolt és lepusztult területtel már foglalkoztunk. A területen leginkább használt árucikk kereskedelem folyt, de nem volt túl jó híre, ami oda vezetett, hogy 2009. szeptember 14-én a piac fenntartójának és üzemeltetőjének sorozatos, súlyos jogszabálysértései miatt a piac bezárásra került, mert a piac működése a minimális törvényi előírásoknak sem felelt meg. Majd akkor került a figyelem középpontjába újra a terület, mikor neve a budapesti hangos migráns kérdésben tranzitzónaként vetődött fel. Ez azonban nem valósult meg.

Manapság a Dózsa György út ezen része nem a gyalogos, inkább az autós forgalmáról híres, ami a Kerepesi útról egy átjáró a Thököly útra. A járdák kihaltsága, így a környék elhagyatottsága miatt sem szívesen közlekednek erre gyalog az emberek. Az utca egyik oldalán egy rendezvényközpont átmenetileg kong az ürességtől és egy hatalmas építkezés zajlik, míg a másikon egy elhanyagolt vasúti terület rozsdás kerítése között bújik ki a gaz.

Az egykori piac területét a rácsokon túl leginkább a szögesdrót védi az illetéktelenektől. Ami leginkább szembetűnő, hogy mind a kerítés mellett mind pedig a területre bedobálva szemét hever szanaszét. Az látszik, hogy itt a piacból csak néhány alapzat maradt meg, egyébként a természet próbál a beton résein előbújni. A sínek felőli elválasztó vaslemez fal már meg van tépázva az egyik oldalán, míg a terület jobb oldalán hatalmas vasbeton elemek várnak a sorsukra. Összességében teljes tanácstalanságot sugároz az egész terület.

A Verseny utcai piac helye jelenleg semmilyen hasznos célt nem szolgál. Autóparkolóként talán jó szolgálatára lenne a közeli létesítményeknek a jövőben.

[codepeople-post-map]

Ez is érdekelhet: