Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Bicske, Rigó utcai hulladéklerakat (Frissítve)

Bicske városából megérkezett az első bejelentés, amiben a bejelentő komplex problémára hívja fel a figyelmet. Miszerint állandósulni látszik a szemetelés a település Rigó utcájában a kihelyezett térfigyelő kamera ellenére is.

Frissítve
2017.07.17.

Bicske Önkormányzata a bejelentéssel kapcsolatosan az alábbi tájékoztatást adta:
“Az elhagyott hulladékról az önkormányzatunknak is tudomása volt, ennek megfelelően a jogszabályokban meghatározottak szerint az intézkedéseket meg is tettük az itt elhelyezett hulladék felszámolása érdekében.
A jelzet földrészletek részben magán-,részben önkormányzati tulajdonú területek. Az elhagyott hulladékot átvizsgáltuk, szerettük volna kideríteni a hulladék birtokosának a kilétét, de arra utaló információt nem találtunk.

Az előtte / utána képet Bicske Önkormányzata bocsátotta rendelkezésünkre. Köszönjük.

Ezt követően az önkormányzati földrészletekről a helyi hulladékkezelési közszolgáltatóval kötött megállapodásunk alapján – az önkormányzat költségén- a hulladékot elszállítottuk.
Ezzel egyidejűleg a magántulajdonú földrészlet tulajdonosát felszólítottuk a jogszabályi kötelezettségének teljesítésére. Utóbbi eljárás a tulajdonos felszámolása és az időközben történt tulajdonos változások miatt lassan halad.
Prevenciós intézkedésként a városi térfigyelő hálózat elemeként fix telepítésű kamera került a közelbe, illetve időként a mezőőrségünk mobil eszközeivel is bevonásra kerülnek a hulladéklerakások felderítése érdekében.”

Gratulálunk Bicske Önkormányzatának az alapos területrendezésért és a megelőzésre törekvő intézkedések miatt.


Korábban
2017.05.29.

Reméljük a bejelentés hatására a probléma megoldásra kerül. A bejelentés képeit elnézve a területről a hulladékelszállítása mellett annak rendbetétele is szükséges.

Bicske, Rigó utca. Szemét a zöldbe dobva ... / Fotó: hulladekvadasz.hu

Bicske, Rigó utca. Szemét a zöldbe dobva … / Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentés szövege
“Kedves Hulladékvadász! Szeretnem bejelenteni hogy Bicskén Rigó utcai településen hosszú ideje mindenfele hulladékot oda hordanak és hiába lett bejelentve a Polgármesternek állítólag be van kamerázva a terület és mégsem tesznek ellene semmit és a szemet csak gyűlik és gyűlik és a meleg miatt egyre büdösebb! Ezert írtam Önöknek mivel én ott élek a családommal ennek a szemetes terület mellett és hiába szeretnek rendet tenni a saját házunk előtt a szel oda hordja elénk folyamatosan! Remélem tudnak ez ügyben legalább Önök segíteni! További szép napot!”

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap.

Hulladék jellege: kommunális.

Továbbítjuk a bejelentést az aktuális önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Bicske a wikipedia szerint:

A település Fejér megye északi részén fekvő város, a Bicskei járás székhelye.

Fekvése
Bicske a Budapest–Győr–Hegyeshalom–Bécs vasútvonalon fekszik élénk vasúti forgalommal. Elővárosi szerelvények kötik össze Budapesttel, Tatabányával, Komárommal és Győrrel. Gyorsvonatok járnak innen Budapest, Győr, Hegyeshalom, Sopron, Szombathely és Pozsony irányába. Régen Lovasberény-Székesfehérvár felől is jártak ide vonatok, ezen a vonalon azonban el van a pálya bontva.

A város az 1-es elsőrendű főút mentén fekszik, ám központja a régi országút körül terül el. A város határában fut az M1-es autópálya, amelyen egy lehajtó van Bicskén. A várost kisebb mellékút köti össze a 811-es úttal, Csabdival, valamint Mányon át Zsámbékkal és Pilisjászfaluval. Bicske a környék autóbusz közlekedésének meghatározó központja: Budapest, Mór, Székesfehérvár, Zsámbék valamint a környező települések érhetők el rendszeresen a városból.

Forrás: wikipedia.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek